USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку кажуть:«Студент - не кріпак, міністр - мудак!»

15 Квітня 2011 09:51
Близько двох сотень студентів Луцька зібрав 14 квітня «Карнавал ім. Діми Табачника», що розпочався на Театральному майдані та завершився під стінами облдержадміністрації.

Волинська молодь у такий спосіб висловила своє незадоволення діями міністра освіти і науки, підсумувавши результати його діяльності на посаді за рік.







«Чому саме карнавал? Тому що за рік діяльності наш міністр освіти перетворив нашу освіту на цирк, було прийнято дуже багато різноманітних законодавчих поправок, і переписана історія. Це була ціла клоунада. І ми вирішили підіграти нашому міністру і так само річницю його діяльності підбити у вигляді карнавалу», - каже одна із організаторів Майя Москвич.

«Я зменшу вам стипендію… Зроблю так, щоб ви платили на п’ять років вперед. Виб’ю з вас рештки вашої національної свідомості. Я зроблю так, щоб була нова книжна з історії» - говорив переодягнений у Табачника учасник акції під стінами ОДА.

А біля нього стоять клоуни, через яких студенту треба пройти «п’ять курсів на спеціальність барана». Так, зі студента знімають останню вишиту сорочку, пишуть йому на лобі надпис «Росія», топчаться по його підручнику, забирають дівчину і пропонують купити диплом.

За це молодь Луцька засвистала "псевдоТабачника" і закидала його паперовими кулями, а його клоунів відправила «на Москву».














Йшли студенти з Театрального майдану до будинку ОДА із транспарантами, свистками, дудками та виголошували гасла: «Студент не кріпак - міністр мудак!», «Геть Табачника!», «Слава Україні! Героям слава!», «Ви нам корупцію – ми вам революцію» тощо.

Жоден з активістів не представляв організації. «Це вільне зібрання студентів» - зазначають організатори.

«Основна наша вимога – це відставка Табачника, друге - це припинити українофобську політику міністерства і третє, до чого приурочена наша акція, – це те, що зараз перебуває на обговоренні закон «Про вищу освіту», і в мене є роздруківка, і там в мене підкреслені усі пункти, з якими ми не погоджуємося, тобто ми вимагаємо, щоб наші поправки були враховані», - каже Москвич.










Втім, саме ж студентське самоврядування Луцька не доєдналося до участі в такій акції. «На жаль, студентське самоврядування в зв’язку з тим, що воно отримує певне фінансування, воно прив’язане до адміністрації і вони, на мою думку, зараз не виконують свою функцію. Вони, можливо, в душі десь підтримують, але не мають можливості брати участь в такій акції. Зі всіма персонально були переговори, на студентських радах, але більшість казали – ми не можемо», - розповідає активістка.

Як зазначають організатори, «Карнавал ім. Діми Табачника» - лише початок. Будуть і наступні акції.

Щодо результатів нинішнього заходу, то представники студентства звертатимуться до депутатів Луцької міської або обласної рад, які б змогли викласти вимоги студентства де-юре і представити це вищим інстанціям.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
VSC Показати IP 15 Квітня 2011 10:22
Завидую. В наше время за такую акцию организаторы получили бы лет 5, а сегодня демократия. Повезло вам дети.
Лучанин Показати IP 15 Квітня 2011 10:48
І я теж заздрю. Мені так хотілося в свій час не навчатись, але не було умов х..нею стрждати - получив гарну освіту. А ви студентики галасуйте, галасуйте... Тільки цікаво одне: де ви завтра будете шукати спеціалістів, які будуть хоч на щось здатні?! Вже зараз не випускається жодного норамального фахівця які могли б хоч щось путнє зробити своїми руками чи головою. Ви ще далі хочете не вчитись? З іншої сторони дивився на це все і було одне бажання взнати на якому факультеті такому вчать, щоб своїх дітей, не дай Боже, туди не пустити.
Роман до Лучанин Показати IP 15 Квітня 2011 10:53
Висловлювати своє незадоволення, не бути баранами і не боятися висловити свою думку не вчать в університетах...
Лучанин до Роман Показати IP 15 Квітня 2011 14:45
Вибачте, в нашій державі можна висловлювати все що завгодно, все-рівно результату ніякого не буде. Треба в першу чергу навчитись слухати і чути, а потім вже висловлювати...
Москва Показати IP 15 Квітня 2011 11:21
Свидомі,а почему указатель на Москву,а не на Тель-Авив.А против миллиардеров Украины,когда карнавал?
Семен Показати IP 15 Квітня 2011 11:29
Вот сколько у нас унивеситетов, ну в Луцке сощитать пальцев на руках не хватит, но каких спецов они готовят? Интернет в школы провести ветнамцы приедут.
!!!!! Показати IP 15 Квітня 2011 12:01
До Лучанина Мо' ви й людина з освітою. Після "получив" освіту - засумнівався. Табачнік не стимулює до навчання: освічена людина це має зрозуміти. А так... Пошкодуйте себе.
Лучанин до !!!!! Показати IP 15 Квітня 2011 14:40
Майже всі його останні дії якраз таки стимулюють до навчання. Останні роки в випускних класах ті що хотіли іти кудись далі "навчатись" наймали репетиторів тільки на вступні предмети, все інше їм вже було зовсім не потрібно. Тепер щоб мати бали з атестата учні повинні вчити всі предмети. Що тут поганого? Він що вам забороняє ходити на лекції, "сидіти в інтернеті", читати літературу, наймати тих самих репетиторів?.. За п'янками та акціями протесту на навчання часу не вистачає? Дійсно це його промах. Треба було зібрати всіх хто там був і достроковий іспит прийняти - якщо не здав на 5(11-12), то відрахувати. Може тоді б хороший став? Незалежно від назви країни, інституту є одна істина: проблеми в місті треба шукати в міській владі, а проблеми в інституті - в ректораті, президенті міністри ткт ні до чого!
Антирагуль Показати IP 15 Квітня 2011 13:07
Людина з українофобськими поглядами не може посідати таку посаду - Геть Табачника! Хоча риг-анали можуть поставити і Чєчєтова або Богословську чи Єфремова, та там і ставити нема кого Геть риганалів!
Віктор Показати IP 15 Квітня 2011 14:16
обожнюю Маю Москвич, вона дійсно багато натерпілася за свої переконання у ЛНТУ, але більшість студентів, які прийшли того дня увлення не мали проти чого вони, проти яких його дій....Прийшли погнать...
Лучано Показати IP 15 Квітня 2011 21:28
Все це правильно і справделиво. Але неприємно те, що там же либу давить кукловод-провокатор Шиба разом з мєнтами.(фото 22) Це ж політичний піда-гог, під впив якого потрапляють наші діти.
неуч Показати IP 16 Квітня 2011 00:17
Думаю интервью выглядит так:"нам тут дяденька денег дал и пообещал на экзаменах помочь,вот мы и веселимся,плюс по телеку покажут.А кто такой Табачник мне пофигу,все они там мудаки!"
химера Показати IP 16 Квітня 2011 08:29
Так дійсно,можливо у попередніх висловлюваннях і є доля істини в тому ,що мовляв рівень освіти на дуже низькому рівні,але "STOP" панове.Ми говоримо про рівень освіти:Президент,Азаров і ім подібні,що є взірцем освітченості?.Ганьба!Азаровщина-пародія на мову!Браво молодь!!!!
111 Показати IP 16 Квітня 2011 12:20
дівчина яка в прапор на фото загонулась - гарненька.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus