USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку хочуть продати приміщення кінотеатру

22 Березня 2011 09:59
Центру дитячої творчості, що знаходиться в колишньому кінотеатр «Зміна» в Луцьку планують підшукати нове приміщення, а сам двоповерховий будинок продати з аукціону.
Таку рекомендацію 21 березня до сесії міськради прийняла депутатська постійна комісія з питань бюджету.
Центр просив надати приміщення їм в оренду на три роки за орендну плату в 1 гривню . Нині там навчається близько 400 дітей в різних гуртках.
Однак, так як приміщення потребує термінового ремонту, дирекція центру надала гарантійні листи, що спонсори «Дива» зроблять там ремонт протягом наступних 10 років на суму два мільйони гривень.
Можливість продовження оренди, як пояснив начальник відділу управління майном міської комунальної власності Тарас Яковлєв, можлива згідно з рішенням лише у випадку здійснення центром такого ремонту. Рішення про можливість пільгової оренди погодило вже декілька депкомісій, однак бюджетна – не погодила.
«Стоїть два питання: за які кошти центр ремонтуватиме приміщення і де нам взяти кошти, аби зробити ремонт в центрі, бо він явно їх не знайде, а там навчаються діти. Це все таки їх безпека», - зазначив депутат Олег Чернецький.
«Скільки років центр орендував приміщення і взагалі нічого не платив? Хтось прикривається «Дивом»...Як це дві комісії вже прийняли відповідне рішення? А вони подивилися на папери і вирішили, що на два мільйони все буде профінансовано? Ви розумієте, мені здається, що існує якась схема, яку ми поки що повністю не розуміємо, що об’єкт, який вартує мільйони буде віддано за 1 гривню?», - продовжив Чернецький.
Депутат Юрій Корольчук запропонував підшукати центру інше приміщення, а колишній кінотеатр «Зміна» продати «по гарній ціні» з аукціону.
Наприклад, депутат запропонував відселити у підвал Волинське відділення Львівського науково-дослідного інституту, а поверх приміщення, що ті зараз займають по вулиці Червоного Хреста, 16 – віддати «Диву».
За словами Корольчука, відділення інституту просить здати їм приміщення в оренду за одну гривню, хоча колись платило повну оренду.
«Їм хтось колись сказав, що раз у них в шапці написано державний, то їм можна не платити. А вони надають які безкоштовні послуги, довідки? Ні – за все треба платити», - зазначив депутат.
За його пропозицією комісія рекомендувала відмовити «Диву» в пільговій оренді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 22
Максим Показати IP 22 Березня 2011 10:54
"мені здається, що існує якась схема, яку ми поки що повністю не розуміємо, що об’єкт, який вартує мільйони буде віддано за 1 гривню" - ну не може зрозуміти пан Чернецький, ну не доходить, НЕ ВІРИТЬСЯ що можуть бути ентузіасти які займаються з дітьми, організовують дозвілля молоді. чого й так катастрофічно бракує в дедалі більше комерцалізованому місті. а де державна політика щодо молоді. де здоровий глузд? чи він думає що всі батьки можуть платити, так як він, за художню студію 300 гривень в місяць?переважна більшість дітей ходять займатись в Зміну з центру, при переносі на район ситуація зміниться. а не подумати щодо відкриття ще одного центру на Ч Хреста, якщо є можливість? чи лише перенести? чи то вже забагато?. а рекомендувати Приватбанку відремонтувати приміщення? хай би був спонсором, дозвілля ж молоді все-таки, майбутнє. і рекламна площина була б велика на завжди й на шару... чи сомому відремонтувати?... ну лажа в країні... катастрофічно НЕМА ПАТРІОТІВ! просто патріотів... навіть не з великої літери. а потім кивають на прибалтів.. цокають язиком і кажуть як то добре... ну ніяк він не зрозуміє схему ... не вяжеться воно йому... а сюди написати відгук слабо? пане Олеже?
makar до Максим Показати IP 22 Березня 2011 12:07
на 100% згідний з Максимом.людям,які володіють великим капіталом,в переважній більшості начхати на все,що не пов"язане з примноженням того ж капіталу.і я теж думаю,що там криється інтерес Чернецького.шкода,що доводиться жити в країні,де влада ніколи не буде відокремленою від "грошових мішків",які передусім дбають виключно за власне матеріальне збагачення.
Сергій Показати IP 22 Березня 2011 11:11
Чернецький його і купить
VSC Показати IP 22 Березня 2011 11:41
"Ви розумієте, мені здається, що існує якась схема, яку ми поки що повністю не розуміємо, " - а в чем проблема? Мало голов, чтобы проанализировать последствия? Наймите, где-то они наверняка есть.
Лучанин Показати IP 22 Березня 2011 12:15
Пояснюю. Приміщення в оренду за 1 грн. Інвестори вкладають 1 млн грн, списують 2 млн грн. Потім вимагають від місуради 2 млн грн. В казні коштів не має. Через рішення суду приміщення переходить у власність інвесторів. Все просто. Поцікавтесь самим текстом проекту рішення - там чітко видно цю схему.
VSC до Лучанин Показати IP 22 Березня 2011 12:26
Сенкс. Простому обывателю лень "цікавитись текстом проекту рішення". Кстати этот самый проект где-то размещен?
Лучанин Показати IP 22 Березня 2011 12:19
І ще, якщо є реальні благодійники, готові вкласти 2 млн грн в ремонт приміщення, то нехай перерахують на рахунки громадської організації "Диво" з цільовим призначенням - благодійна допомога. Ця ГО розраховуватиметься за ремонтні роботи, а місто їм виставить ціну, за оренду за 10 років у 2 млн грн. Тобто, благодійники будуть благодійниками, діти й ГО з приміщенням, а місто не втратить власності.
VSC до Лучанин Показати IP 22 Березня 2011 12:42
Вполне логично.
Смайл Показати IP 22 Березня 2011 12:27
«Стоїть два питання: за які кошти центр ремонтуватиме приміщення і де нам взяти кошти, аби зробити ремонт в центрі, бо він явно їх не знайде, а там навчаються діти. Це все таки їх безпека», - зазначив депутат Олег Чернецький. Відповідаю: кошти можна взяти у благодійному фонді депутата Олега Чернецького. Чи він не хоче діткам допомогти? А може просто фонду не існує...? Чи навпаки, він існує, але для того, щоб собі купити це приміщення?
Міра Показати IP 22 Березня 2011 12:27
А навіщо розуміти їхні "схеми"? Лишній раз впевнитись, що ти ніхто в цій країні. Легше на душі від того, на жаль, не стане...
Патріот Показати IP 22 Березня 2011 12:47
А "Диво" - це громадська організація? Тут пише, що це приватне підприємство: http://volynorg.net/info/874792
VSC до Патріот Показати IP 22 Березня 2011 14:44
Таки да. Чернецкий близок к истине. Под плач и стенания о бедных сиротах, хотят хапнуть нехилый кусок, цена которого около 500 тыс дол.
підтримую, але не зовсім Показати IP 22 Березня 2011 12:56
Не захищаю чч підтримую Чернецького, але центру Диво я б задав багато запитань. Мені здається, що цифра 400 дітей взята з потолка. Я б почав з того, що детально проаналізував би діяльність їхню. Чи відповідне приміщення в центрі міста дає потрібний соціальний ефект, чи працює лише в 5 % своїх можливостей. Тоді можна ставити питання рубом. Якщо працюють - то варто і з бюджету пошукати на ремонт. Але якщо існує, як притулок для двох десятків ніформалів, які там тусуються - то не шкода і продати. Або краще віддати комусь іншому - когось з тих, кого Войнар вижив із Просвіти, або не дав можливості там діяти.
Маша Показати IP 22 Березня 2011 13:09
Ну конечно, господин Чернецкий кроме своих бань и саун ничего не видит, куда ему думать о культурном развитии детей
Олег Савчук Показати IP 22 Березня 2011 14:17
Чернецький "благодійник", "свободівець" - мудак він реальний. Шо ділянки на львівській під автосервіс мало? Бісить.
Павло до Олег Савчук Показати IP 22 Березня 2011 15:11
Навіть так? Прийди до нього завтра в офіс, на 9 годину ранку, та скажи йому це в обличчя.
Свободівець до Олег Савчук Показати IP 22 Березня 2011 15:45
Савчук - "бізнесмен", "заукраїнець" - мудак він реальний. Шо завидно, шо не пройшов у міськраду? Бісить
не байдуже!!! Показати IP 22 Березня 2011 20:00
А хтось із вас, вельми шановні добродії,які підтримують пана Чернецького був там?.. Хоча б заходив на секунду??? Бачив кількість грамот,нагород та похвальних листів цій організації??? спілкувались із людиною,яка присвятила 20 років свого життя роботі з дітьми, яка повністю віддається цьому "Диву"??? Про які махінації може йти мова,коли вони із більшості дітей навіть плати за навчання не беруть і все роблять своїм коштом??? Коли вони дають можливість дітям побачити світ, возять їх за кордон і різнобічно їх розвивають! У нас так мало схожих організацій,а через діяльність наших шанованих високопосадовців,їх щоразу стає все менше... а куди ж діватись бідолашним діткам??? що робити батькам,які просто не спроможні виділити в місяць тих 80-100 грн.???
Законодавець Показати IP 23 Березня 2011 08:48
Судячи з коментарів - є реальна потреба проведення громадського обговорення з двох питань: 1. В який спосіб забезпечити належні умови для подальшого повноцінного функціонування колективу "диво"? 2. Як забезпечити проведення ремонтних робіт кінотеатру і залишити його у власності громади м.Луцька?
не байдуже!!! Показати IP 23 Березня 2011 17:27
елементарно: залишити його у власності пані Горбаченко і просто слідкувати за тим, як будуть проводитись ремонтні роботи і в загальному діяльність даного центру. ну не розумію я, що і куди тут відкладати...=
Саша Показати IP 6 Грудня 2011 23:19
Міска комунальна служба обслуговує данний будинок, ось хай і ремонтують за бюджетні кошти які сплачують податківці в бюджет нашого міста. Обовязок комунальників перед громадою утримувати будинок в належному стані.Відремонтуйте за бюджетні кошти!!!
Саша Показати IP 6 Грудня 2011 23:21
хай комунальникі ремонтують за бюджетні кошти

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus