USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Міська рада продає нерухомість, для того щоб виконати бюджет

23 Липня 2014 17:58
3 нежитлових приміщення, що знаходяться по проспекту Відродження, 2 загальною площею 129,4 метра квадратного, виставлять на аукціон та приватизують. Це допоможе виконати міський бюджет, що складає 2,5 мільйона гривень.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань комунального майна та приватизації.

Приміщення перебували в оренді у лікаря-стоматолога Прокопчука. За включення приміщення площею 67,1 метра квадратного до переліку об’єктів, що підлягають приватизації шляхом аукціону члени профільної комісії проголосували одностайно.
Нежитлове приміщення за адресою проспект Відродження, 2 загальною площею 29,2 метра квадратного у Луцькій міській раді планують продати. Як зазначила начальник відділу управління майном міської комунальної власності Алла Грабко, на вищезгаданий об’єкт вже є потенційний покупець – сучасна лабораторія медичних досліджень «Гемо медика».
Посадовець зауважила, що існує необхідність продажу, оскільки потрібні кошти на виконання бюджету.

«Нам реально не буде чим виконати бюджет. Нам поставили 2,5 мільйона гривень, хоча ми просили 2, яких ми могли реально виконати», - сказала Алла Грабко.

Проте, як зазначив голова комісії депутат Артур Василевський, згідно з аудиторським актом про виконання робіт у вищезгаданому приміщенні здійснили ремонт.
Хоча, коли туди приїхала комісія, виявилось, що нової обіцяної електропроводки, каналізації та підлоги немає – є лише три нових пластикових вікна. А відповідно до документів, ремонт обійшовся власникам в 30 тисяч гривень.

Проте присутній під час засідання комісії заступник міського голови з економічних питань Тарас Яковлєв зауважив, що, можливо, у цій ситуації не все так погано:

«Підробити аудиторський висновок надзвичайно непросто, тому якісь роботи там проводились».
Також додав, що у випадку, коли підприємець-орендар здійснює невід’ємні поліпшення, він не претендує на їх відшкодування. Таким чином, отримавши рішення сесії про можливість викупу приміщення, експерт-оцінювач встановлює його вартість, враховуючи повну вартість ремонту. А отже, колишній орендар, який хоче стати власником, двічі платить за здійснений власним коштом ремонт.
Зрештою, члени комісії підтримали дане рішення. А також аналогічне, про включення приміщення площею 33,1 метра квадратного до переліку об’єктів, що підлягають приватизації шляхом викупу. До слова, його набувачем є громадська організація «Свіча».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Здрасте Показати IP 24 Липня 2014 11:33
Знову аукціони з відомими переможцями, які називаються "договорнякі" кому війна, а кому...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus