USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

У Луцьку можна буде помирати у вихідні, - мер обіцяє

2 Червня 2011 15:05
Міськвиконком Луцька прийняв рішення зобов"язати місцевий РАЦС видавати свідоцтва про смерть у вихідні.

Про це 2 червня йшлося під час засідання міськвиконкому Луцької міської ради.

Нагадаємо, що 24 травня начальник відділу звернень громадян Лариса Карп’як розповіла, що у вихідні в Луцьку виникають складнощі з похованнями померлих – міський РАЦС у суботу та неділю не видає свідоцтв про смерть.

За словами Луцького міського голови Миколи Романюка, у РАЦСі пояснили, що в ці дні люди йдуть на вихідні, тому нікого не має на робочих місцях.

«Однак я вважаю, що в нас не повинно виникати такої проблеми. Тому пропоную рішенням міськвиконкому зобов’язати управління юстиції і РАЦС забезпечити державну реєстрацію смерті у святкові та вихідні дні», - зазначив Микола Романюк.

Він пояснив, що для нього не важливо, яким способом виконуватиметься це рішення працівниками РАЦСу, головне, щоб люди в результаті отримали бажану довідку про смерть.
«Нехай там хтось чергує, або ж сидить дома. Але щоб за потребою з цією людиною можна було б зв’язатися по телефону, а вона відразу ж мала би прийти», - висловив своє бачення вирішення проблеми мер.

Микола Романюк пояснив, що без такої довідки, людину ніхто не поховає, адже жодна установа не хоче брати на себе таку відповідальність.

Крім того, він розповів, що з 1 червня РАЦС не працюватиме в неділю навіть для молодят – реєстрація всіх шлюбів відбуватиметься у будні або ж у суботу.

На це заступник міського голови Юрій Вербич запропонував членам міськвиконкому розглянути можливість створення власного комунального підприємства, яке б влаштовувало урочисті вручення свідоцтв про реєстрацію шлюбу.

«Міськрада могла б на цьому навіть заробити», - висловився Юрій Вербич.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
юрист Показати IP 2 Червня 2011 15:25
Оце новина (((((((((((
SPIKER Показати IP 2 Червня 2011 22:46
як з молодят майже по 800 грн за реєстрацію брати,то їх там в неділю більше десятка сидить...
СКОРБОТНИЙ Показати IP 3 Червня 2011 16:37
Це якась неправда. Я реєстрував смерть близької людини у понеділок. Весь РАЦС байдикує, він вихідний, а довідку про смерть видали. От добра влада. Правда паспорт померлого при мені не погасили. Будуть використовувати длякримінального оформлення спадщини померлого на своїх людей з відділу юстиції?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus