USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Похорон у вихідні - проблема для лучан

24 Травня 2011 11:13
У вихідні в Луцьку виникають складнощі з похованнями померлих – міський РАЦС у суботу та неділю не видає свідоцтв про смерть.

Про це під час оперативної наради в луцькій мерії у вівторок, 24 червня, повідомила начальник відділу звернень громадян Лариса Карп’як.

Чиновниця доповіла, що вже не вперше в групу оперативного реагування «15-80» надходять скарги від лучан, які зіткнулись з труднощами з похованням родичів у вихідні.

«Через неузгодженість у роботі окремих служб міста у вихідні дні надходили скарги лучан про неможливість захоронення померлих. Так, РАЦС у вихідні дні не видає свідоцтво про смерть особи, а Луцький спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування без такого свідоцтва не дозволяє проводити поховання», – розповіла вона.

Міський голова луцька Микола Романюк каже, що такої проблеми в інших містах не має, виникає вона лише в Луцьку.

Мер пояснює: у вихідні доступ до бази даних в РАЦСі відсутній, а лише довідка про смерть від лікаря не дає права на поховання, оскільки, згідно чинного законодавства, необхідний документ із РАЦСу.

«Будемо вирішувати цю проблему», – пообіцяв міський голова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
анонімус Показати IP 24 Травня 2011 11:34
вихід - кремація
Мішка Показати IP 24 Травня 2011 11:45
Шо за брехня, в суботу РАЦС працює до другої години дня і видає свідоцтва про смерть, новина фальсифікат, написана безграмотно... А щодо тебе - АНОНІМУС, до довожу до твого відома, що кремація не проводиться, також, без свідоцтва про смерть. Я шаленію, пишемо що небудь аби написати!!!! ВН - спочатку перевірте новину, а потім викладайте на сайті. ІНФОРМАЦІЯ НЕ ДОСТОВІРНА
Заратустра до Мішка Показати IP 24 Травня 2011 11:48
А в воскресенье терпеть смрад разлагающегося тела
Mirna до Мішка Показати IP 24 Травня 2011 13:09
до Мішка ЧИТАЙТЕ УВАЖНІШЕ "Про це під час оперативної наради в луцькій мерії у вівторок, 24 червня, повідомила начальник відділу звернень громадян Лариса Карп’як"
Мішка до Mirna Показати IP 24 Травня 2011 13:56
Мірна Вони переплутали місяць, оскільки 24 червня 2010 року це був четвер... Ось... Але суті це не змінює, інформація щодо вихідних днів у РАЦСі суботи та неділі неправдива, точніше на 50% неправдива, в суботу РАЦС працює до 13.00 чи 14.00! Інформація на 100% підтверджена!
Mirna до Мішка Показати IP 24 Травня 2011 17:08
до Мішка "Я шаленію, пишемо що небудь аби написати!!!! ВН - спочатку перевірте новину, а потім викладайте на сайті. ІНФОРМАЦІЯ НЕ ДОСТОВІРНА" мене цей ваш комент дивує! де тут неперевірена інформація? по вашому "ВН" взяли і придумали цю новину? отака просто фантазія? http://www.lutsk.ua/oper/4731.html почитайте що про це пише ОФІЦІЙНИЙ сайт міської ради
Мішка Показати IP 24 Травня 2011 11:54
Нет в воскресенье скорбить... К вашему сведенью есть при больницах, так называемые морги, там тело и лежит... И еще, по нашему верованию, тоесть, христианскому, тело хоронят на третий день - это так для общего развития!!!
VSC до Мішка Показати IP 24 Травня 2011 15:12
Морги это хорошо. Только не всегда тело умершего везут в морг. Зачастую, если человек в возрасте или после тяжелой продолжительной болезни умирает дома, то тело из дома никто не забирает. Теперь представьте ситуацию. Ваш близкий умер в субботу после обеда. Свидетельство про смерть вы можете получить только в воскресенье утром. Похоронить вам надо в воскресенье до обеда. Теперь надо решить проблемы с кладбищем и церковью, времени в обрез. А тело лежит на жаре в квартире третий день.
Мішка до VSC Показати IP 24 Травня 2011 15:43
Да это очень проблематично... Никто и не говорит что легко... Не так давно похоронил отца... Точнее 22 апреля умер, а хоронили 23. Это было проблематично... Очень... В суботу морг не работает, забрать тело нельзя, пришлось связываться с главврачем и решать с ним... А 23 это "переддень" Пасхи, и батюшка может отпеть только до обеда. Вот и представте картину в 8 часов утра около морга, а он закрыт, а до 12 надо все сделать... И все успелось, было накатано 120 километров по городу практически... Это очень сложно, но все же возможно... Если сами не сделаете за вас этого точно никто делать не будет... Нация наша обленилась, ей все подай на тарелочке с голубой коемочкой...
християнин Показати IP 24 Травня 2011 14:22
Мішке. Немає такого вірування, щоб тіло в християн лежало 3 доби. Це теж для загального розвитку - елементарного. А щодо моргів, то вони навіть в великих містах не скрізь "холодять". Абсурд! Помреш - лежи хоч 9 діб. Погано, коли про християнські звичаї базікають так звані єврейські мішки.
Мішка до християнин Показати IP 24 Травня 2011 15:09
Ти явно не християнин... Ти не читав навіть Біблію, оскільки ображаеш людину, яку навіть не знаєш... А на рахунок похорон на ретій день, то запитай у будь-кого в церкві, чи хоча б бабусю яка туди ходить і вона тобі дасть відповідь... Не лізь, шановний, християнин в коментарі, оскільки ти не маєш елементарного виховання та поваги, крім того, не знаєш навіть, ЧИ МОРОЗИТЬ НАШ МОРГ - ЧИ НІ!!! Так що, вичбач на слові. ЗАКРИЙ ПАТЯКАЛО, бо сильно дме.... Спочатку подзвони, спитай, а потім коментуй! І до того ж, стаття не про морги, а про РАЦС і основна мета моя була пояснити читачам, що РАЦС по суботам працює!!!!
Сын Показати IP 24 Травня 2011 17:52
Все события описаны верно!!! НЕ ДАЙ БОГ ВАМ ПЕРЕЖИТЬ ПОДОБНОЕ!!! Хотелось , что бы мэр города принял необходимое и правильное решение.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus