USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку на місці майбутнього собору заклали «перший камінь». ФОТО

21 Вересня 2010 17:16
Близько двох сотень лучан 21 вересня зібралися на місці, де має постати собор Холмської ікони Божої Матері.
У цей день православні відзначають Різдво Пресвятої Богородиці, а в Луцьку вшановують Холмський чудотворний образ Божої Матері, оригінал якого нині знаходиться у Музеї волинської ікони.
На місці майбутнього собору відбулися водосвятна молебень та святкова літургія за участю Архієпископа Луцького і Волинського Михаїла.
Під час літургії вірян причащали, а кожен охочий міг посповідатися.
Потому відбулося закладання «першого каменю», де у майбутньому буде споруджений собор. Капсулу з документом, що посвідчує освячення церкви, заклали у фундамент майбутнього собору. Як пояснили у Волинській єпархії УПЦ КП, у цьому документі вказана назва майбутньої споруди, а також ім’я її настоятеля та єпископа, який цю церкву освятив.
Згодом освячену капсулу закидали бетоном архітектор майбутнього собору Андрош Бідзіля, владика Михаїл, луцький міський голова Богдан Шиба, депутат обласної ради Володимир Бондар та інші.
Продовжилось святкування традиційним хресним ходом до Холмської ікони Божої Матері, що в Музеї волинської ікони. Там священики провели миропомазання вірян і вшанували чудотворний образ Діви Марії. Кожен учасник хресної ходи також мав можливість прикластись до ікони.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Man Показати IP 21 Вересня 2010 20:37
То за них сьогодні проїхати неможливо було!Носяться з тими іконами як кіт з салом,а толку мало.Бог живий зверху це спостерігає і сміється як люди ідолам кланяються.
МАН-У Показати IP 22 Вересня 2010 08:28
Ман, толку мало від таких людей як ви!!! Хресна хода - це одна із ознак віросповідання людей! Ідолам поклоняються сатаністи і їм подібні, а віряни вірять у Бога, Ісуса Хреста, Матір Божу, Святого Духа і прославляють їх.
Exaboto до МАН-У Показати IP 22 Вересня 2010 09:49
Ману-у-ну. Сатаністи ідолам не поклоняються.
Man до МАН-У Показати IP 22 Вересня 2010 12:13
Кого прославляють,попів хабарницьких? Ті люди і Біблії ніколи в руки не брали,не знають що там написано: Матв.23:9 І не називайте нікого отцем на землі, бо один вам Отець, що на небі. Але ж у нас всі святі отці!!! Іс.40:188 І до кого вподобите Бога, і подобу яку ви поставите поруч із Ним? 19 Майстер божка відливає, золотар же його криє золотом, та виливає йому срібляні ланцюжки. 20 Убогий на дара такого бере собі дерево, що не гниє, розшукує вправного майстра, щоб поставив божка, який не захитається. 21 Хіба ви не знаєте, чи ви не чули, чи вам не сповіщено здавна було, чи ви не зрозуміли підвалин землі? 22 Він Той, Хто сидить понад кругом землі, а мешканці її немов та сарана. Він небо простяг, мов тканину тонку, і розтягнув Він його, мов намета на мешкання. Хай Біблію уважно читають,а тоді людей чомусь вчать,клоуни в рясах!
Іван Показати IP 22 Вересня 2010 08:47
Вчора Луцьк міг попрощатися з єдиним нормальним сквером в центрі міста і побачити на плакатах, який "євро-кіч" підготували нам Бідзіля з попами та мерами. Якась азійська пагода з елементами красівих московських куполків. Сором!!!!!!
Exaboto Показати IP 22 Вересня 2010 09:40
А бізнес то росте-процвітає. Церковна пропаганда робить свою справу.
піпл до Exaboto Показати IP 22 Вересня 2010 14:56
давно вже пора священиків реєструвати як підприємців - сфера діяльності "релігія"...
для мапи Показати IP 22 Вересня 2010 16:12
Ти хочеш сказати, що я нікого на землі не можу назвати отцем? :)
Man до для мапи Показати IP 22 Вересня 2010 21:49
Не я хочу сказати,а Біблія каже,по якій всі християнські конфесії ведуть свої служби.А земного отця можна і батьком назвати.Святих отців тільки наші ПРЕСВЯТЄЙШІ патріархи придумали,бо Бог святий,а вони пресвятейші!
Лучано Показати IP 22 Вересня 2010 21:57
шиба тільки те й вміє, що зіштовхувати усіх лобами. Нині - це міжконфесійний розбрат, який він хоче влаштувати в Луцьку.
для мапи Показати IP 22 Вересня 2010 22:18
Чому такий впевнений, що оригінал не можна перекласти словом батько? :))) Відкирий принципіальну різницю між цими словами!!!
Man до для мапи Показати IP 23 Вересня 2010 13:09
Ну то візьми 10 перекладів Біблії і на різних мовах і переконоайся в тому що я кажу.Не трать мій час якщо сам не розумієш.
для мапи Показати IP 23 Вересня 2010 15:07
Не повіриш, але саме там вживається слово, яке всі використовують в розумінні свого "родітеля". Тут, або в Біблії свідомо написані речі, які не можна виконати, або ти щось неправильно розумієш!!! P.S. Не витрачай свій час, якщо не хочеш розуміти елементарних речей!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus