USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

У Луцьку оголосили конкурс на кращу вишиванку

12 Липня 2012 12:41
2-й онлайн конкурс на кращу вишиванку оголошують у Луцьку. Так, усіх, хто має фото у національному одязі, організатори закликають долучитися до своєрідного змагання та отримати цінні призи.

Про це повідомили у прес-службі організаторів.

Конкурс, наголошують, має на меті визначити найгарнішу, найкращу та наймальовничішу вишиванку у Луцьку.
«Всі ті, для кого вишиванка – це не просто одяг, а душа України, душа нації. Всі, хто має фото з друзями, фото з усією сім’єю, фото, де ви – одні. Головна вимога – на фото мають бути люди у вишитому вбранні, і, бажано, з посмішкою», - йдеться у зверненні до лучан і гостей міста.

Організатори наголошують: у листі варто зазначити прізвище, ім’я, по-батькові, населений пункт, вік та контактні номери телефонів.

Переможців визначатимуть у он-лайн голосуванні та журі. До його складу увійдуть етнографи, історики, мистецтвознавці та відомі поціновувачі вишитої сорочки.

Голосування буде проводитися в режимі он-лайн на сайті 0332.in.ua.

Конкурс триватиме до 24 серпня. Саме цього дня, на театральному майдані оголосять переможців. Останніх, обіцяють організатори, чекають цінні призи.

Листи з фото потрібно відправляти на електронну пошту [email protected].

Зокрема, організатори додали, мовляв, цьогоріч вони одягнуть у вишиванки всю сім’ю! Так, у рамках конкурсу «Найкраща вишиванка» відбудеться лотерея, переможці якої і отримають вишиванки на всю родину.

Для цього потрібно буде придбати спеціальний сувенір зі штрих-кодом, вартістю 10 грн у магазині «Вінок Волошковий», що за адресою: вул. Б. Хмельницького, 1а (Театральний майдан).
Кожен власник такого сувеніру стане учасником лотереї.

«Наша мета – одягнути всю Україну в національний одяг! Ми прагнемо примножити красу української вишивки, показати мальовничість, оригінальність та автентичність такого одягу. Більше того, від вишиванки залежать не тільки результати конкурсу, але й доля нашої Батьківщини», - переконують організатори.

Довідково:
Історія народної вишивки в Україні іде коренями в глибину століть. Дані археологічних розкопок і свідчення мандрівників та літописців підтверджують, що вишивання як вид мистецтва в Україні існує з незапам'ятних часів. Вишивкою, за свідченням Геродота, був прикрашений одяг скіфів. Знайдені на Черкащині срібні бляшки з фігурками чоловіків, датовані VІ ст., при дослідженнях показали ідентичність не тільки одягові, але і вишивці українського народного костюма XVІІІ-XІX ст. Арабський мандрівник X ст.у своїх розповідях про русів згадує, що вони носили вишитий одяг. На жаль, пам'ятки української вишивки збереглися тільки за останні кілька століть, але і цього досить, щоб з'ясувати, що елементи символіки орнаментів української вишивки збігаються з орнаментами, що прикрашали посуд давніх жителів території України періоду неоліту, трипільської культури.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Сергій Показати IP 12 Липня 2012 12:53
нелегке завдання визначити кращу вишиванку. але зроблю прогноз - переможе вишиванка китайського виробництва. бо всі вишиванки виробляютьсая в соціалістичному Китаї. Слава Китаю! Там живуть справжні українські патріоти!
Ткачук Захар Показати IP 12 Липня 2012 14:02
надсилайте ваші фото на електронну адресу [email protected]. Фото з друзями, фото з усією сім’єю, фото де ви одні. Головна вимога – на фото мають бути люди у вишитому вбранні, і, бажано, з посмішкою.
дава Показати IP 14 Липня 2012 09:43
электронная почта не каректная

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Прикріпити файл

Система Orphus