USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

У Луцьку відкривають туристичний сезон

14 Травня 2012 13:59
Відкриття туристичного сезону у Луцьку відбудеться 18 травня.

Про це повідомила начальник відділу розвитку туризму управління міжнародного співробітництва та туризму Луцької міськради Наталія Бунда під час прес-конференції з нагоди відкриття туристичного сезону міста «ЛУЦЬК. Приємне відкриття!» 14 травня.

Вона розповіла про заплановані заходи, які підготували для лучан та гостей міста. Зокрема у п’ятницю, 18 травня, відкриють свої двері і проведуть безоплатні екскурсії для відвідувачів три музеї міста. Окрім того, біля вежі Чорторийських демонструватимуть історичні світлини Луцька, а у замку Любарта проходитиме VIII міжнародний джаз-фольк фестиваль «Музичні діалоги». Офіційне театралізоване відкриття туристичного сезону відбудеться о 21.00 на Театральному майдані.

У суботу, 19 травня, у Палаці культури відбудеться обласний фестиваль танцю та духової музики. А для гостей міста та лучан безоплатні екскурсії з «нестандартними» маршрутами проведуть відомі люди міста. Для бажаючих поспілкуватися англійською мовою одним з гідів стане волонтер Корпусу Миру США Террі Меттісон. У центральній частині міста на вихідних також пройде перегляд фільмів «Моє місто – моє життя».

А от 20 травня у Центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки функціонуватиме молодіжний проект «Проспект розваг», відбудеться виставка-презентація туристичного потенціалу Луцька і області та майстер-класи плетення із соломи від фестивалю «Солом’яна птаха».

На вулиці Лесі Українки функціонуватиме Мистецька вулиця. Луцький міський голова Микола Романюк повідомив, що для обмеження руху транспорту на центральних вулицях міста встановлять спеціальні пристрої на під’їздах до вулиці.

Зі слів головного спеціаліста управління міжнародного співробітництва та туризму Луцької міської ради Ліни Остапчук, усі заходи проводитимуться у межах програми розвитку туризму на 2012 рік. Особливістю туристичного сезону цьогоріч вона назвала проведення у Луцьку KIA фан-фесту, під час якого транслюватимуть футбольні матчі ЄВРО-2012 для тих, хто не зміг потрапити на гру. Вона додала, що задля туристичної промоції міста у Рівному та Тернополі проведуть презентації календаря основних культурно-мистецьких подій міста Луцька 2012 року.

Микола Романюк, розповідаючи про відкриття туристичного сезону, зауважив, що роботи - ще дуже багато, проте, на основі минулорічних напрацювань, стане можливо організувати дозвілля лучан і гостей міста якнайкраще. З його слів, на програму розвитку туризму у Луцьку міськрада виділила 100 тисяч гривень.

Романюк додав, що офіційно запрацював логотип Луцька.

Наталія Бунда презентувала також подарункові пакети із символікою міста на фоні обрисів вечірнього Луцького замку.

Детальну інформацію щодо запланованих подій надаватиме туристично-інформаційний пункт, який функціонуватиме протягом усіх вихідних на розі вулиці Сенаторки Левчанівської у Луцьку.

Окрім того, на сайті Центру туристичної інформації та послуг постійно оновлюватиметься програма заходів а на міських сіті-лайтах розмістять календар подій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
молода мама Показати IP 14 Травня 2012 14:36
А роботи дійсно не початий край! НЕ ПОЧАТИЙ!!!! А туалети вже всюди працюють?
Святослав Показати IP 14 Травня 2012 19:35
Доречі проблема туалетів не єдина!!! Сміття у заповіднику "Старий Луцьк"... чому прибрати до 13.00 навіть не встигають!!! 29-30 квітня проводив екскурсію для групи туристів із Запоріжжя і все булоб добре ,якби по вулиці Д.Братковського не літами обгортки від морозива,цигарок полеетиленові пакети та ішне сміття!!! А цей зелений паркан в страму місте де ведеться нібито забудова разом із Будинком біля замку який ледь не сипеться поставили напевно остаточну і НАЙБІЛЬШУ КРАПКУ у формуванні образу міста. Цитутю дослівно "А чому у вас в заповіднику будики такі страшні і цей забор біля такого красивого костелу.."-це слова викладача історії із группи екскурсантів. І коли нарешті запрацює сайт із інформацію про екскурсовдів міста та їхні послуги!!!? Одна з найбільших проблем туристичної індустрії ЛУЦЬКА "У нас є кому працювати на прийомі груп ,але влада про це незнає"
фотограф Показати IP 14 Травня 2012 20:24
Бунда забула про головний захід, який, на жаль, вже пізно проводити: прибрати в заповіднику сміття. Першим фото, яке я зроблю на цьому фестивалі - буде фото Бунди на купі сміття або в репяхах на одній з ділянок по вулиці Данила Галицького. Буде вона виглядати, як курка на купі гною. Блядь буду, що зроблю! Це фото стане "брендом" державного заповідника і доповнить сім чудес України.
Сурма до фотограф Показати IP 15 Травня 2012 09:43
Ти дурню від своєї беззубої люті вже став божевільним. При чому тут Бунда до прибирання сміття. Це парафія управління ЖКГ, яке очолює Кубіцький. Чи залишки твого деградованого та висохшого мозоку вже не здатні адекватно сприймати дійсність. А може ти бризжеш жовчу від власної нереалізованості та заздрості??? Мабуть твоє особисте досягнення - нервово розглядати порножурнали в туалеті, періодично міняя руку?!!
Отто до фотограф Показати IP 15 Травня 2012 10:27
А ще себе за сраку вкуси... може заспокоїшся.
Лучанка Показати IP 15 Травня 2012 08:52
В замку потрібно додати написи хоча б двома мовами: англійською та українською - якщо чекаємо іноземців - треба про це написати - WELCOM!))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus