USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку відсвяткували День Святого Патрика. ФОТО

19 Березня 2012 09:57
День Святого Патрика відсвяткували лучани. Тематична вечірка у британському стилі відбулась у пабі «Честер», який, зокрема, святкував свій ювілей. Закладу виповнилось 5 років.

За легендою, саме Святий Патрик є захисником усіх ірландців. А ірландська культура постійно перепліталася з англійською.


Тож, символічний збіг ювілею та свята, який відзначають понад 60 мільйонів людей по всьому світу, вилився у тематичну вечірку під слоганом Show must go on, що відбулась у куточку Англії посеред Луцька.

Chester – маленька Британія

«Саме англійська культура покликала нас влаштувати такий захід. Це - культура вживання спиртних напоїв в поєднанні з нашим слов’янським колоритом. Коли можливо вживати алкоголь, при цьому весело спілкуватись та гарно проводити час, не втрачаючи при цьому обличчя», - зауважив співвласник закладу Володимир Поха.

Так, за його словами, ідея Chester паб полягає у тому, щоб нести українцям, зокрема лучанам, найкраще з культури Старої Європи. Наскільки це вдалося, судити гостям, - стверджує Володимир Поха.

«Зрештою, ще з відкриття ми фактично ніде не рекламувалися. Побачити десь нашу рекламу – не можливо. В основному це – із уст в уста. І наразі за 5 років існування нашого закладу ми відчуваємо тільки приріст і задоволення відвідувачами нашою роботою, чим неодмінно пишаємось», - додав він.

Зі слів Похи, попередній його досвід роботи у ресторанному бізнесі показав, що у закладах міста та України загалом дещо не вистачає високої культури.

Так, його друг та колега Анатолій Кмитко 7 років тому виїхав до Великобританії, де проживає і досі. Культура цієї країни мотивувала друзів створити невеличку Англію і в Луцьку.

Більше того, як показав досвід, розповідають і співвласник, і гості закладу, за 5 років існування у пабі жодного разу не сталося ніякої бійки, чи будь-яких інших протиправних дій.

«Ми маємо гостей, створюємо їм комфорт і затишок на кшталт того, як приймали б гостей у себе дома», - пояснив Володимир Поха.


Show must go on

Сам Чарлз Спенсер Чаплін «власною персоною» завітав у гості до відвідувачів закладу на свято.

Він традиційно танцював та всіляко розважував гостей пабу.

За словами ведучого, саме Чарлі Чаплін став яскравим втіленням усієї англійської культури. Так, саме з ним асоціюється британський кінематограф та цілий етап в історії країни.



Справжні музи грають на струнах своєї душі: про кельтські мелодії

Не забули організатори і про музику, якою славиться Велика Британія. Неабиякий її поціновувач Андрій Ляшук презентував гостям музичні інструменти давньої культури, на яких грали стародавні кельти.


Музикант грав кельтські мелодії та розповідав про специфіку тих чи інших інструментів.
Була тут і волинка, і кельтський аналог колісній лірі, і вражаючий духовий інструмент діджеріду.




Щодо останнього, то Андрій Ляшук зауважив, британські дослідники музичного фольклору якось потрапили в Австралію, де у аборигенів виявили лише один музичний інструмент, зроблений з евкаліпту. Це і був діджеріду.

А от стосовно волинки, чи як її називають – дудка з мішком – музикант зауважив, що її назва, зокрема, пов’язана із місцевістю, де на ній часто грали.

До слова, гості мали можливість не лише послухати кельтські мелодії, а й у так званому тандемі з музикантом зіграти їх.

Так, присутні на заході брати Юрій та Роман Бондаруки вразили присутніх веселою композицією на барабані та колісній лірі.





«Ніколи раніше не грав раніше на жодному схожому інструменті, - отримав незабутні емоції», - поділився член виконавчого комітету Луцької міськради Юрій Бондарук.

Його брат - депутат міськради - Роман Бондарук додав: «Колориту додало, що грали ми в тандемі з братом. Неймовірно сподобалось». Також він пообіцяв, що, коли закладу виповниться 10, він із задоволенням зіграє з цього приводу ще й на гітарі.

Окрім кельтських мотивів у виконанні Андрія Ляшука, вухо гостей радували мелодії тих, з ким асоціюють історію Британії – легендарних The Beatles та того, хто носить жовто-чорний светр, а саме - Sting.


Пізніше Ляшук презентував присутнім і балканські музичні інструменти. Мовляв, ті неабияк вплинули і на культуру Британії.

Війна – спорт королів

Як зазначив ведучий шоу, Британія була країною «голодною та загарбницькою». Вочевидь, це стало причиною великих спортивних прагнень та досягнень англійців.

Говорили про футбол, бейсбол, гольф, великий теніс. Та одними перемовинами справа не завершилась. На імпровізованих спортивних полях гості намагались забити голи у такі ж імпровізовані ворота та відзначитись у інших змаганнях та видах спорту. За досягнення, звичайно, отримували винагороди.









Не лише Англія, а й кожен англієць - острів

Ведучий захоплено представляв присутнім і інші «типові» для Британії забави. Провели, зокрема, паралелі між Великою Британією та Грузією. Мовляв, «і там горби, і там – гори». Не забули і про гарячу Латинську Америку.

Так, на сцені з’являлися то «дитя гір» справжній Джиґіт, то запальний латиноамериканський танцюрист. А, як розказує історія, саме латиноамериканські чоловіки у свій час легко підкорювали британських жінок.





Варто зауважити, що тематична вечірка, присвячена ювілею закладу та Дню Святого Патрика припала на Великий Піст. Однак, британці стверджують, церква дозволяла ірландцям цього дня споживати м'ясо. Адже вважалось, що Святий Патрик перетворює все м'ясо, приготоване для частування, на рибу.

Однак, організатори все ж закликали присутніх уважити піст та бути стриманими у вживанні алкоголю.

Завершився вечір врученням подяк працівникам закладу та вогняним шоу на подвір'ї.




«Дуже відрізняється культура Британії від звичної нам. Ми дивуємося їх традиціям, вони – нашим. Однак власникам закладу вдалось доповнити англійську стриманість і колорит українською насиченістю страв, розмірами порцій, елегантністю сервування», - висловив свої враження Анатолій Кмитко, який вже кілька років проживає в Британії.

«Так, вони живуть від п’ятниці до п’ятниці. Мало спілкуються по будням, однак у вихідні зустрічаються у пабах та обговорюють усі новини тижня, вживаючи в міру, весело та культурно. Схожа атмосфера відчувається і тут. Безсумнівно, тому посприяв і дуже гарний інтер’єр, створений у закладі», - додав він.

Однак, не лише страви, а й, зокрема, пиво Guinness, яке пропонує паб Chester зуміло знайти своїх поціновувачів. «Із обов’язкових атрибутів пабної культури - пива і дартсу - мені найбільше всього імпонує, певно, пиво. Саме тут я виділяю Guinness. Першою чергою, за м’який смак та його високу міцність», - висловився депутат Роман Бондарук.


«Ми продаємо дорого те, що коштує дорого»

Зі слів співвласника закладу Володимира Похи, в Англії, у Старій Європі паби існують по 200-300 років, подекуди навіть 400. Більше того, їх не піддають особливим змінам у напрямку роботи, інтер’єрі, дизайні. Мовляв, це традиційні заклади, які приносили, приносять і будуть приносити комфорт, затишок і високу якість.

«Ми прагнемо взяти із Старої Європи саме оцю якість. У нас немає нічого такого, що ми б продавали дорого те, що коштує дешево, - ми продаємо дорого, те, що коштує дорого. Нічого більшого», - висловився Володимир Поха.


До Євро-2012

Зокрема, співвласник додав, що у зв’язку з тим, що 2012 – дуже визначний рік для спорту, а в країні відбудеться чемпіонат Європи з футболу, у закладі встановлять літній майданчик з великими екранами і проекторами, на яких транслюватимуться матчі.

Наостанок Володимир Поха зазначив: «Хочеться побажати нашим гостям, щоб вони нас надихали до ще більших і більших зрушень. Бо, не зважаючи ні на що, працюємо ми для нашого Гостя».











Підготувала Альона ТРОХИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 27
З гострим оком Показати IP 19 Березня 2012 11:29
Відверта джинса.
Spiritus до З гострим оком Показати IP 19 Березня 2012 12:16
Это не джинса, а рекламная заказуха с популяризацией "бухалова"! :)
мєнтік Показати IP 19 Березня 2012 11:38
О, Луцька міліція разом із сім"єю святкує день святого Патріка. Не знав, не знав :)
Вася до мєнтік Показати IP 19 Березня 2012 13:08
Сім"я це хто.?? Бондаруки, Синюк І Поха....?
VSC Показати IP 19 Березня 2012 13:19
Посмотрел на фото посетителей - сплошь интеллектуалы.
Хатуль Мадан Показати IP 19 Березня 2012 13:33
ірландців розвелося в Луцьку...
Тарас Показати IP 19 Березня 2012 14:48
Дуже гарно св"яткують православні християни незрозумілі оказії під час Великого Посту ! Ось такі ми ... (((
Олія до Тарас Показати IP 19 Березня 2012 20:15
А з чого Ви взяли, що всі гості цього закладу - православні християни?
Владислав Показати IP 19 Березня 2012 17:59
Не розумію чого люди пишуть такі коментарі, напевно це зависні конкуренти. На мою думку дуже гарний заклад.Міліція теж люди і мають право на відпочинок!
Игорь Показати IP 19 Березня 2012 18:05
Был там пару раз,обслуживание и кухня на высшем уровне ,остался доволен!!!
FAN Показати IP 19 Березня 2012 18:17
Очень приятно что в нашем городе есть английский паб, который даже в пост решил праздновать день Св. патрика. Класс!!!
FAN Показати IP 19 Березня 2012 18:19
Очень люблю Англию и мне приятно что в нашем городе есть паб с английской кухней
АДОЛЬФ Показати IP 19 Березня 2012 20:05
Невже всі так різко почали постити? Піст - це діло кожного: хоче святкуєдень Святого Патріка, а хоче ні.
орест Показати IP 19 Березня 2012 20:09
Цілком згоден з Владиславом: усі ми люди, і маємо право на відпочинок у достойному закладі.
Алекса Показати IP 19 Березня 2012 20:10
хто як хоче так і проводить Великий Піст!
Helga Показати IP 19 Березня 2012 20:13
Паб Честер один з найкращих закладів міста, чому б у пабі і не відсвяткувати день Св. Патріка? Адже це свято відоме ще з давніх часів
Ніка Показати IP 19 Березня 2012 20:26
У Луцьку довелось побувати у багатьох закладах, але паб у нас лише один (дійсно хороший, дійсно англійський)
Роман Показати IP 19 Березня 2012 21:51
Бажаю Вам процвітання та проведення таких свят частіше!!!
хех Показати IP 19 Березня 2012 22:10
коментатори! до тих, хто піарить. для того, аби було менше "паліва", писати треба з більшою різницею у часі різні пости
Бомба Показати IP 19 Березня 2012 23:20
Якщо людям це подобається, то чому б і не святкувати.
Ланцелот Показати IP 19 Березня 2012 23:57
"Українцям" - що-небудь, аби не українське((( Невже ВН бракує рейтингів, щоб уже його працівники позували в кадрі на тих же ВН?????
Марина Показати IP 20 Березня 2012 13:41
Мені подобається заклад Паб Честер, була там неодноразово. Кому неподобається хай неходить і хай не заздрить тим хто ходить.!!!!
Max Freeman Показати IP 20 Березня 2012 14:10
Обожал Честер с самого открытия и частенько там бывал! Считаю, что у этого заведения одна из лучших кухонь города. Будете там - обязательно попробуйте "Три смаки"! То еще блаженство! :)
Іра Показати IP 20 Березня 2012 19:29
ПАБ Честер Найкращій!!! Процвітання вам!!!
вахтер Показати IP 20 Березня 2012 22:57
Будеш сином хоч екс та міського голови - отримаєш паб.
Петька Показати IP 22 Березня 2012 17:30
Треба бути просто розумним і прагнути до своєї мети, а це не залежить від того, хто твої батьки.
зе бест до Петька Показати IP 27 Березня 2012 10:07
Петька, учі матчасть!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus