USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку воюють з «халабудою» в центрі міста. ФОТО

31 Березня 2011 08:46
На проспекті Волі в Луцьку у середу, 30 березня, розгорілось справжнє протистояння – лучани протестували проти незаконного будівництва під їхніми вікнами торгового кіоску.

Історія зі зведенням «проблемного» магазину тягнеться уже третій місяць – з 14 січня 2011 року, коли на зупинці громадського транспорту біля магазину «Пелікан», що на проспекті Волі, розпочалось будівництво нового кіоску.

Нагадаємо, мешканців прилеглого до території будинку за адресою проспект Волі, 29 вже тоді насторожило будівництво цього об’єкту. Вони скаржились, що будівля розташована надто близько до житлового будинку і, крім цього, закриває жильцям кількох квартир вид з вікон.

Вид з вікон

Тепер будівельні роботи викликають невдоволення не лише у мешканців будинку, а й у працівників магазину «Пелікан» – протестувальники переконують, що зведення малої архітектурної форми здійснюється зі злісними порушеннями будівельник норм та, більше того, без відповідних погоджень.

Як стверджує юрист Юрій Зубашенко, який представляє інтереси власників «Пелікану», магазин включився у протистояння тому, що новобудова загрожує цілісності будинку, в якому розташований сам магазин «Пелікан». Будинок зведений ще 1972 року.

Він каже, що кіоск «заважає не тому, що він існує сам по собі, а тому, що він будується всупереч існуючих будівельних норм».

Видимі порушення спонукали керівництво «Пелікана» та мешканців прилеглого будинку звернутись до ряду інстанцій, аби з’ясувати чи підприємець, який проводить будівництво, має на це необхідні дозволи.



Мерія дала дозвіл, мерія забрала дозвіл…

Відповідні документи у підприємця є, каже юрист Зубашенко, проте не всі. Більше того, цим питанням вже займалась і прокуратура, і «Волиньгаз», і «Волиньобленерго», і управління МНС – і всі ці структури встановили низку порушень.

А на сесіях Луцькради прийняли декілька рішень, які фактично забороняють підприємцю продовжувати роботи.

Дозвіл на проведення будівельних робіт мерія видала 17 грудня минулого року. Але вже 31 січня скасувала дозвіл на початок будівництва.

Тим не менш роботи виконувались. Крім того, як переконує Зубашенко, термін ордеру на виконання земельних робіт збіг ще 15 березня, а оформлений він на прізвище невідомої Гризодубової М.П.

Справа - труба

Зубашенко пояснює, що основна претензія мешканців будинку та працівників сусіднього магазину стосується того, що кіоск розташували на газопроводі високого тиску.

«Тобто вона може вибухнути у будь-який момент. Недотримано протипожежну відстань між стіною і самим кіоском. Якщо вона загориться, загориться і будинок. До того ж вона висока, і це заважає мешканцям», – говорить юрист.

«Прокуратура теж прореагувала на наші звернення і винесла протест на рішення міської ради щодо відведення земельної ділянки і затвердження проекту», – каже він.

«І ось 23 березня Луцька міська рада вирішила скасувати попереднє рішення про надання земельної ділянки підприємцю Мирославі Паламар, і в частині затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки. І також щодо виділення земельної ділянки для укладення договору оренди», – пояснив Зубашенко.

Тобто частина рішень міськради вже скасовані. Проте будівельні роботи і далі проводяться.

У середу, 30 березня, будівельники стали копати траншею для того, аби перенести газопровід високого тиску з-під встановленого вже кіоску.

Хоча, за твердженням юриста «Пелікана» проекту на перенесення труби, підприємець теж не має.

«Викликали міліцію, але правоохоронці нічого не можуть вдіяти, оскільки не встановили осіб, які копають. Сьогодні приїхали представники «Волиньгазу» з трубами, хотіли класти. Але побачили порушення і поїхали», – коментує ситуацію юрист.

І «кав’ярня», і «розпивочний пункт»...

Мешканка будинку на Волі, 29 Наталія Кощева розповідає, що кіоск біля їхнього будинку з’явився ще 14 років тому. Він займав площу близько 12 квадратних метрів.

«Ми не протестували, тому що вони зробили зупинку. Належав він підприємцю Людмилі Павлович. І вони торгували тут різним ширпотребом. Живучи на другому поверсі, я багато чого бачила, але не жалілась. Два рази тільки дзвонила в міліцію, а могла дзвонити кожну ніч. Тому що тут влаштовувалась і «кав’ярня», і «розпивочний пункт», і продажа з заднього входу. Тепер же вони збудували новий кіоск, значно вищий і на більшій території. І тепер всі мої чотири вікна закриті цією халабудою», – каже жінка.

«Ми писали вже в Генеральну прокуратуру до Пшонки. В мене вже є відповіді. Кожна відповідь пише – незаконно, погано, з порушенням норм. Вони нас просто хочуть взірвати», – заявляє Наталія Кощева.

Усі дозволи є, - підприємець

Натомість згадана лучанкою як власниця старого кіоску Людмила Павлович, яка до того ж доводиться матір’ю забудовниці Мирослави Паламар, на яку оформлені всі документи, стверджує, що всі дозволи на будівництво є, а протестувальники її оббріхують.

«Це просто жах. Мало того, що ініціювали скасування частини якогось-там рішення і перед усіма показують. Коротше, це суди і суди. Оце називається господарювати підприємцем в нашому місті… На проведення робіт є договір з горгазом», – переконує Павлович.

«Насправді більше десяти років ця земельна ділянка площею 36 квадратних метрів була у нас в оренді. Оскільки це був об’єкт нерухомого майна, я його подарувала своїй дочці. В минулому році їй довиділили ще 21 квадратний метр. Саме в цій частині виділення 21 метра міська рада вирішила скасувати своє рішення. Ну але це таке. Це буде оспорюватись в суді однозначно. Люди розказують те, що їм хочеться бачити», – коментує підприємець.

На прохання пояснити, чому кіоск «впирається» у вікна сусіднього будинку Павлович каже, що так придумали проектанти.

«Воно високе, тому що таке архітектурно-будівельне рішення. Рядом з нею повинна ще стояти зупинка громадського транспорту. Такої ж висоти. Вона є в проекті, але під неї фундаменту не дали зробити. Тому ми її поки що не будуємо. Висота самого приміщення трошки більше трьох метрів», – каже Павлович.

Заперечує жінка також і те, що термін дії ордери на виконання земельних робіт закінчився. Каже, що він продовжений до 1 червня. А про Гризодубову, на яку оформлений ордер, каже, що це просто прикра помилка.

«Це назва вулиці, юридична адреса нашого проживання в місті Луцьку. Це прізвище льотчиці – героя Радянського Союзу. Ну це той, хто виписував ордер не земляні роботи, замість прізвища замовника записав його юридичну адресу, тобто вулицю. Ну, об’єкт вказаний в ордері правильно… Внесемо зміни найближчим часом», – пояснила підприємець.

На прохання показати документ сказала, що він у міліціонерів «на руках», мовляв свою копію вже віддала їм.

«То ж у вас повинен бути. Ви мені своєї копії не давали», – відповів міліціонер.

Влада далі розбирається

Припинити конфлікт у «гарячій точці» на проспекті Волі приїхали і представники міської влади – заступниця міського голови Луцька Лариса Соколовська та начальник управління архітектури і містобудування Юрій Казмірук.

Головний архітектор міста констатував, що проект не погоджений. Проте Павлович спробувала довести йому протилежне.

«Матвіїв Ярослав Володимирович (екс-начальник управління архітектури і містобудування - «ВН») категорично відмовився його погоджувати. А ордер на земляні роботи в мене є. І він діючий. І проект в мене погоджений… Матвіїв двічі губив мої документи на стадії підготовки проекту. Він не погодив мені. Розумієте?», – говорила Павлович.

«Станом на сьогоднішню розмову ви не мали права робити ці роботи. Крапка. І оце породило ту ситуацію.. Треба тепер узгодити всі ті питання, які обумовлені технічними умовами, отримати ордер на ці роботи і завершити їх. Оскільки ви не витримали цю всю процедуру, ви не маєте права продовжувати роботи», – пояснив підприємцю Казмірук.

«Можете зараз зібрати всі документи, припинити всі роботи, звернутись в архітектуру. І сісти розібратись з усім», – додала Соколовська.

«Я припиню. Воно за день, за ніч буде засипано. Ці траншеї будуть закопані», – пообіцяла Павлович.

* * *

Після того, як представники влади роз’їхались, мешканці будинку і працівники «Пелікану» своїми силами заходили засипати нещодавно викопані траншеї.

Їм намагались завадити бійці охоронної фірми, найняті для охорони орендованої території. Проте, обмінявшись взаємними образами, конфліктуючі сторони втихомирились – траншею засипали і розійшлись.





Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 49
лучанин Показати IP 31 Березня 2011 09:21
це ж треба в центрі міста такий рейвах самовільно розвести.ото дожилися. Та халабуда не вписується там зовсім-тому і архітектор молодець що не погоджував .
Українець Показати IP 31 Березня 2011 09:31
А де фото обіцяне?
Гість до Українець Показати IP 31 Березня 2011 11:57
Яке фото?
Лучанин Показати IP 31 Березня 2011 09:40
Нехай будують і побільше таких і не тільки таких магазинчиків в центрі міста! Подивіться як Луцьк відстав в розвитку від Рівного (в плані розбудови, місць відпочинку), декілька років назад все було навпаки... Особисто я в Луцьку нічого не можу купити, то є тільки чорне або біле, то тільки одна модель і т.д. ..... З приходом різних Шиб, Романюків розвиток міста зупинився....шкода....
Exaboto до Лучанин Показати IP 31 Березня 2011 11:33
ти я бачу не зовсім розумієш різницю між Рівнем та Луцьком. Де ти бачив щоб у Рівному перегородили пів центральної вулиці аби звести ларьок? В Рівному нема такого безпрєдєла. В Рівному за маршрутку платять при виході, дороги роблять без піару. Будують підземні, а не хрєн зна які (ларькі), торгові центри. Даїшники в них стоять в 90% за правилами пдр а не як в нас - на перехресті або під знаком зупинка заборонена. Дорожній рух організований набагато краще. Сміття менше.
111 Показати IP 31 Березня 2011 10:00
«Викликали міліцію, але правоохоронці нічого не можуть вдіяти, оскільки не встановили осіб, які копають" - на три дні в кпз до вияснення особи
Romka Показати IP 31 Березня 2011 10:07
Юрій Зубашенко по-перше ви юрист а не працівник горгазу! І тільки вони можуть сказати чи вибухне труба чи ні! Досить вже домогосподаркам та юристам говорити про газові труби, політикам обговорювати історію а історикам лікувати людей від «курячого» грипу. По-друге територія зупинки, як видно з дорожнього карману, величенька і там МУСИТЬ бути накриття від дощу, снігу… які б споруди чи реклами не закривала та зупинка. Висота першого поверху будинку 3,5 метри, а висота новобудови трошки вище 3-х метрів, про які закривання вікон говорять мешканці? Про вигляд на торговий центр "Гранд Волинь"? Підняли народ на пустому місці, ще й, певне, по десятці з кожного зібрали за юриста. А чому ніхто не бере до уваги благоустрій території? Гадаєте міська влада спроможна зробити зупинку? НІ! Вона навіть не спроможна прибрати вулиці міста від піску яким взимку дороги осипали. А вулиці в нас прибирають тільки вітер та дощ. Кожен повинний займатись своєю справою! Де то раптом стільки люду робочого віку в робочий набралось? В нас і так, за словами Азарова, "глава правительства признал, что не в последнюю очередь низкие цены связаны с низкой продуктивностью труда украинцев, а потому производительность труда нужно повышать(focus.ua)" працювати всі, і не заважайте іншим робити свою справу! І як це так, влада то дає дозвіл то забирає, то знову дає... що це за іграшки? Вибачте, але це якась "імпотентна" міська влада - куди вітер туди і вона. Якщо влада може тільки знищити бізнес людей які хочуть заробляти кошти і не тільки для себе але й поповнювати тим самим державну і міську казну(за рахунок якої влада і живе), то нехай спочатку покаже можливість іншого заробітку тих коштів. А жити за що?
OlegJM Показати IP 31 Березня 2011 10:40
Варто-б владі взагалі 99% цих гадюшників позакривати на зупинках та біля них, підтримую заборону. Взагалі не розумію, навіщо потрібні кіоски, якщо є магазини і в досталі.
Волі -центр!! Показати IP 31 Березня 2011 10:42
нащо Romka-? як то певно підприємець сама собі пише.А ми праві.Бо ми тут все життя прожили і такого непотрібу не було.то ж не хочем щоб надалі був.Луцьк для всіх лучан має гарно виглядати -особливо його обличчя-центр.То ж не Пульмо-мала батьківщина цього підприємця.Там така архітектурна форма зійшла б за супермаркет -а нам не треба
Romka Показати IP 31 Березня 2011 10:43
"...новобудова загрожує цілісності будинку, в якому розташований сам магазин «Пелікан»..." про яку загрозу ви кажете? Не лякайте людей! Під новобудовою навіть фундаменту немає - 30 см бетону залито по периметру. Більше шкоди принесе дерево яке може звалитись на будинок. А от коли між будинком і деревом буде стояти павільйон - він врятує будинок від падаючого дерева! І не розіб'є вітрини магазину.
Віктор Показати IP 31 Березня 2011 10:46
я не буду казати чи можна там будувати чи ні.. Але так, погляд з боку: це страхіття. У нас і так де тільки можна пхають "ларьки". Не центральна вулиця міста, а базар з контейнерами.. Але ж хто говоритиме про естетичність коли заплачене бабло?
Romka Показати IP 31 Березня 2011 10:48
OlegJM - все закрийте. І звільніть армію продавців! Поставте в центр зайнятості всіх продавців, підприємців і членів їх сімей. Нехай підприємці закриються і несплачують податки в міськбюджет та держказну. Тоді буде і міст через ЗД і благоутрій і все решту. І пенсії виплачуватимуть вчасно! Як міст будувати так за рахунок підприємців а як зупинки закрити - так всі за! Думайте про що говорите! Захід україни живе зарахунок малого та середнього бізнесу - нема в нас заводів!
Exaboto до Romka Показати IP 31 Березня 2011 11:38
Так. але такі споруді не місце посеред центральної вулиці.
Семен Показати IP 31 Березня 2011 10:59
Я балдю от Украинцев! Бывшые гастрономы на банки перестроили (список в коментарии не влезит), а продукты покупай на остановке, где пылище, грязище, антисанитария! Один метр от двери етой МАЛОЙ АРХИТЕКТУРНОЙ ФОРМЫ - название даже придумали - до дороги, где пыль и никода не убирают - и все ЗА! Эта постройка и бюджет наполнит, и мост построит, и чиновников содержит! Я балдю! Травитесь, панове.
Живу там Показати IP 31 Березня 2011 11:04
Та на проспекті Волі нема нормальних магазинів! Я там живу і знаю. У магазині "Продукти", наприклад, ціни в півтора-два рази вищі, ніж у супермаркетах. А у "Вопак" заходити страшно, бо там завжди смердить гнилими овочами... От і доводиться ходити аж на Київський майдан... А якщо нам непотрібно таких цивілізованих кіосків, то варто підходити до цього системно, тобто позносити їх по всьому місту. p.s. До жодної із зацікавлених сторін не належу.
OlegJM Показати IP 31 Березня 2011 11:20
Romka-займіться ділом, виробляйте щось, чи розуму не вистачає, тільки на "купі-продай"? Невже ви не розумієте, що вашому бедламу прийде скоро кінець. Ніяка нармальна людина нічого у вас купляти не буде, як зауважив Семен "... где пылище, грязище, антисанитария" і пьянь по вечорам. Робіть виснови панове.
Exaboto до OlegJM Показати IP 31 Березня 2011 11:40
та справа в тому, що "нормальних" по вашому в нас одиниці. так що будуть аж бігом купувати :)
Romka Показати IP 31 Березня 2011 11:27
Правильно! Системно! Бажано почати з того, щоб кожен з нас хочаб сміття викидав в смітник а не просто ніг. А товари в малих магазинчиках свіжіші - бо їх привозять туди кожен день! Але ж ні! Нашим людям треба знижка на товари в 50-70% які пролежали 2 тижні і плісінню почали покриватись. Може і дійсно вона зависока та зупинка, не буду сперечатись, але її проєктувало місто і всі проекти що є в місті зпроектовані містом! А чого так виходить? Бо засиділись наші можновладці в кабінетах втратили відчуття реального.
Romka Показати IP 31 Березня 2011 11:44
OlegJM - Згоден. Пьянь, на зупинках палять, сміття кидають де попало і багато чого іншого - за все це є покарання передабачені законом штрафи! Але влада бездіяльна. Звісно - краще закрити всі магазинчики щоб, ніби-то, пьяні не було! БУДЕ! Згадайте коли був "сухий закон" - і що? пити менше не стали. Виховувати треба. Контролювати! Закони для цього є! Норми - є! Як би в місті штрафували за розпиття алкоголю на зупинці - "Так, зокрема, споживання алкогольних напоїв, пива і слабкоалкогольних напоїв передбачає попередження або накладення штрафу у розмірі 17-85 грн. Ті ж дії, здійснені повторно протягом року після застосування санкцій, - передбачають накладення штрафу у розмірі 51-119 грн. Дії, здійснені особою, яку двічі протягом року було оштрафовано, спричиняють накладення штрафу у розмірі 102-136 грн. або виправні роботи на термін від 1 до 2 місяців з відрахуванням 20% заробітку, а у виняткових випадках - адміністративний арешт на строк до 15 діб" Розклеювання оголошень у невтановлених місцях теж штраф до 100 неоподаткованих мінімумів. Нема розуму щоб виконувати це все.
рррр Показати IP 31 Березня 2011 11:45
а чого будувала як нема дозволу?апелюєте до досвіду розвинених країн-то там навіть в голову б не прийшло загородити пів вулиці і самовільно без узгодження архітектора будувати.Знесли б вони цю штуку на раз-а два сиділи б ви у цугундері за самоуправу.
кубік Показати IP 31 Березня 2011 12:14
А я скажу так, люди. Точно там влада щось намутила із цим підприємцем. Навіть помилка у документі з прізвищем - уже факт порушення оформлення дозволів. А те, що наші чиновники там говорили - чергова показуха. "От підіть, розберіться, вирішіть це питання". Самі ж і наробили проблем, а тепер публічно їх ніби вирішують. Сором міській владі. Приємно, що мешканці будинку захищали себе, а не сиділи і мовчали в тряпочку. Є ще порох у порохівницях :)
Нудьга Показати IP 31 Березня 2011 12:37
Нізащо не повірю, що в тому павільйоні не застрягла волосата рука чиновника. Спробуйте хтось щось подібне розпочати в центрі міста)) Довго сміятися будемо.
Гатамелат Показати IP 31 Березня 2011 12:59
І проект в неї погоджений, хоч в.о. міського архітектора його не погодив...? І бійці охоронної фірми охороняють орендовану ділянку, щоб підприємцю не заважали здійснювати роботи, на які вона немає дозволу. Якби це все творилось в любій цивілізованій країні,то той підприємець із бійцями охоронної фірми за 5 хвилин були б вже в поліцейському відділку за порушення законодавства. А в нас вони плюють на все і тупо відстоюють свої особисті інтереси, втираючи всім, що вони тяжко працюють піднімаючи в отих генделиках економіку нашої країни. Ще раз підтверджується народна мудрість:"Наглість - друге щастя".
Romka до Гатамелат Показати IP 31 Березня 2011 13:53
Нема сенсу доводити людині яка працює на державній роботі, що її перекладання папірців приносить прибуток державі, ака жодного разу навіть не замислювалась над тим, що таке створити хочаб одне робоче місце! Що таке виплатити зарплату, що таке заплатити податки і ще лишити собі на життя. Всі вважають що то так легко - раз два і готово. Легко з вінка виглянути і позаздрити, пробігтись по підїзду і сказати що все взірветься зараз. А створити робоче місце в корумпованій державі - не надто легко.
Юрій Зубашенко Показати IP 31 Березня 2011 13:34
Одні факти: 1. В межах червоних ліній не можна розміщувати капітальні споруди - лише малі архітектурні форми. Вказана споруда знаходиться в межах червоних ліній і не належить до малої архітектурної форми. 2. Висота новобудови не "трохи вище 3-х метрів", а згідно проекту 4,4, а згідно фактичних обмірів - 5 метрів (від теперішнього рівня грунту). 3. Ніхто з мешканців не збирав для мене ні по десятці, ні по копійці. 4. Відстань від споруди до будинку менша за номативну згідно протипожежних норм і правил і проектну (встановлено працівниками МНС). 5. Споруда стоїть на газовій трубі низького тиску (нормативна відставнь - 2 метри). 6. Недотримана відстань до газової труби виского тиску - 7 метрів (правда, в цьому питанні фахівці мають визначитися з тим, чи вважається фундаментом те, на чому стоїть споруда). 7. Споруда свідомо будувалася підприємцем після того, як дозвіл на початок робіт був скасований і повідомлено про це Паламар М., її підрядника та батьків. 8. Копання траншеї для прокладання газової труби здійснювалося без належного ордеру на земляні роботи. Ордер для виконання опоряджувальних робіт не надає право копання траншеї для прокладання газової труби. 9. Проект не був остаточно погоджений в архітектурі. 10. При проведенні зварювальних робіт під час спорудження споруди Паламар М. не уклала відповідного договору з Волиньенерго. Підключення до електрощитка здійснено з порушенням діючих нормативів внаслідок чого жильці мали проблеми з електропостачанням. Цей перелік можна продовжувати. Але, думаю, для оцінки ситуації його вистачить.
Romka Показати IP 31 Березня 2011 14:04
І де ви були попередні 14 років поки там стояв павільйон...
жителі Показати IP 31 Березня 2011 14:22
Romka -ти не в Пульмо-не хами.
Роман Показати IP 31 Березня 2011 14:44
МАФам не місце у центрі міста - і крапка. Ніякі аргументи не діють, бо це просто паскудить і так зпаскуджене обличчя міста. Азійщина якась, блін....
ostap Показати IP 31 Березня 2011 16:27
Гарна така стайня. Мені подобається. Я думаю що вона залишиться на місці стояти. Ще такого не було щоби хтось розбирав то що вже збудував. Юра маладєц. Але влада перетре з ким треба і дасть добро, як завжди. В мене песимістичний прогноз.
я не Ромка Показати IP 31 Березня 2011 16:52
І коли це підприємці-базарники пенсіонерів годували . Та вони навіть своїх продавців не працевлаштовують і крім ціх халабуд з наркотой та самогонкою ні до чого путнього додуматися не можуть . А поряд з цими зупинками ввечері пройти страшно . Самі ви всі знаєте чому . І в пенсійний фонд ці люди сплачують меньше за простого вчителя , зате заробляють...
Romka Показати IP 31 Березня 2011 17:37
Жить стало хорошо! Жить стало веселей! ))))))
лізка Показати IP 31 Березня 2011 17:55
На фотографіях вражають жінки, які засипають траншеї...доведені до відчаю...
Семен Показати IP 31 Березня 2011 19:08
С какой стороны смотреть. Мне иногда достают супермаркеты очередями, и за булкой хлеба проще сходить в ларек. Там очередь в два человека, и все знакомы с продавцом. Впереди стоит папаша двухдневной небритости с перигаром и несовершеннолетним сыном. Говорит продавщице, мол пиво продавай йому, коли він сам приходить це не для нього, а для мене, ну хочеш, я записки писатиму. Видать, папаша часто с утра встать не может, гонца шлет. В супермаркете и с запишкой в шею погонят, а тут. А этот МАФ будет жыть, поверте. Каждая власть растит людей под себя. Прошлой власти нужны были космонавты, военные, ученые. Нынешней власти народ только как лекторат на выборах. Умных не надо. Смотрели рекламу - ПИВО ОБЄДНАЄ ВСІХ УКРАЇНЦІВ!
лучанин Показати IP 31 Березня 2011 19:23
Чому ніхто не пише, що крім того, ця конюшня займає чи не половину тротуару? Ну і торгують в таких МАФах-шмафах усіляким лайном - я особисто в них нічого не купую, хіба що хліб.
Аллу Показати IP 31 Березня 2011 22:35
А вона не з базарних,а ви платили податки по пару тисяч?Ні? Тоді мовчіть,тому що на таких тримається бюджет,про який так гарно, вміють говорити наші чиновники.І зупинки на яких Ви чекаєте транспорт обслуговують ті ж самі підприємці. Просто легкоговорити ,коли лежиш на дивані,і говориш"як хреново"жити в Україні.Вибачте,але дуже вже пече.
ліберал Показати IP 31 Березня 2011 22:47
Згоден з Romka. Цей МАФ на виглад дуже пристойний, людина 10 років торгувала на цьому місці, вирішила його модернізувати. А цим бабам базарним-пенсіонеркам, яким нічого робити, тільки б комусь заважати напевне ще і "Пелікан" доплатив.. Якщо місцева і центральна влада не може забезпечити достойними робочими місцями населення, то хоча б не заважали..
Fantom Показати IP 1 Квітня 2011 09:17
тій конюшні полюбому не місце на центральній вулиці, як і іншим схожим, але..."не ту страну назвали гондурасом". і хто там казав про працевлаштування ? в тих ларьках, офіційно оформляють одну людину, а працює ЧОТИРИ ! зато хазяєва на БМВ розсікають. податки вони платять... ну-ну
ГЕТЬ НАХАБ Показати IP 1 Квітня 2011 09:43
Людочка Павлович - дуже спритна жіночка. Її не перепреш! Вона собі знає. Вона є власницею "Княжого Двору", на який скаржився вже не один мешканець проспекту Соборності. Плюс ще кілька таких халабуд в Луцьку вона має. А цей зятьок її Ромка (тут на фото він мількає - такий високий, в кєпці, спартівках) - то такий нарваний гопник, що диву даєшся! ЗНАХАБНІЛИ ВЖЕ ЗОВСІМ ЦІ БІЗНЕСМЕНИ! ХОЧ БИ НЕ ПОЗОРИЛИСЬ, А ДОКУМЕНТИ ВСІ ДОРОБИЛИ! ШО НЕ ВСІ ЧИНОВНИКИ ЗАХОТІЛИ БРАТИ ХАБАРЧИК ПІД ЧАС ОФОРМЛЕННЯ ПАПЕРІВ? ОТ ВОНИ ПЛЮНУЛИ І ПОЧАЛИ БУДУВАТИ!
Ганка Показати IP 1 Квітня 2011 10:36
Та ганьба такім підприємцям. Скільки вже можна тих халабуд в центрі міста ? Хто це все буде купувати ? Що люди колись не їли і не пили, як такого не було? ГАНьба підприємцям. Їздять на крутих машинах, а продавцям платять мінімалку - бо нема виручки. ТО ДЛЯ ЧОГО ТІ ХАЛАБУДИ ? Багатіють підприємці за рахунок пенсіонерів !!!!!!!
allan Показати IP 1 Квітня 2011 11:47
Ромко, я все розумію, всім грошей хочеться. Але поставте себе на місце жителів першого поверху, яким доведеться з вікон бачити лише 5-метрову стіну. Я сама живу на першому поверсі, тому поспилювала навіть дерева, які сонце затіняли, бо у кімнатах заводилась цвіль. А що зробиш з Вашим, шановна, кіоском? Як-не-як "Пелікан" давно там відкрився і повністю закривати йому вітрину з проспекту некоректно. Я розумію, що говорити про етику ділових стосунків в Україні, це те ж саме, що говорити про біотуалети в африканській савані, але дуже добре, жо і мешканці будинку. і "Пелікан" не дали накакати собі на голову. P.S. Адвокату Зубашенку-ріспект. Грунтовно і чітко захищає свою позицію
о Показати IP 1 Квітня 2011 16:14
такі люди allan ніколи себе на місце скривджених ними людей не ставлять ніколи- там особлива прихологія вони від цього кайф ловлять.В цьому випадку пропоную жителям Луцька ігнорувати цю торгівельну точку .Бо зносити вони її не будуть-не для того поставили.Я не розумію чому ці роботи не припинили тоді коли вони тільки розпочинали.Хоча якби міська влада показала свою вагу і знесла той сарай -то було б правильно.Зі сторони виглядає це архітектурне диво гидко.
Romka Показати IP 1 Квітня 2011 16:37
Ой скільки теорій... Я і Люда, я і зать, і гопник, і з Пульмо приїхав... Не лестіть собі, шановні. А пенсіонерів ми обкрадаємо! Так! От недавно всі зговорились і гречку по 30 грн зробили, сьогодні тарифи підняли на світло, вчора втричі ціну на вівсяну крупу - все підприємці, і все спеціально для пенсіонерів! А пенсіонери натомість ходять по ночам зупинки і стіни будинків обмальовують фарбою, трощать смітники та лавки, обклеюють стовпи рекламою про дешеві сковорідки, ходять по вулиці в пьяному вигляді і співають під під'їздом до 5-ї ранку... А оті підприємці за їх пенсію на BMW розсікають, нікого не працевлаштовують, податки не платять, пиво по запискам продають... Нелегка доля у пенсіонерів та підприємців. Отак і живуть вони як кіт та пес в дружній сім'ї. -Цікаво, а деж хазяїн з дружиною подівався? спитав пес. -Певне в Пульмо поїхали. Відповіла кішка.
Ян Показати IP 1 Квітня 2011 16:41
Ромка ти все знаєш! Де ти такий узявся? чому в мери не балотувався ? Дивина.
пенсіонерка Показати IP 1 Квітня 2011 16:45
Коли вже ви понаїдаєтесь ? Скільки вас ще кормити ? Коли вже настане вам КІНЕЦЬ? Крадуть і ще мало і далі строяться. Що не місяць то новий банк чи бар чи аптек, то магазин. Дурити ви, нас шановні. Але і вам буде кінець.
Romka Показати IP 1 Квітня 2011 17:05
Конец — понятие, обозначающее завершённость. Применяется в целом ряде областей знания к разнообразным объектам, например, множествам, пространству, времени, Вселенной. Понятие конец сопоставляют с понятиями начало (то есть исходный элемент в наборе объектов, характеризующихся направленностью) и бесконечность (то есть отсутствие конца). Проблема конца издавна вызывала философские споры, которые нашли отражение в представлениях современной науки.
Перехожий Показати IP 1 Квітня 2011 20:30
Ви ще не бачили проекту, відповідно до якого ця будівля мала бути(може й буде) двоповерховою.
ВИСНОВОК Показати IP 1 Квітня 2011 20:36
Заздрість та жадоба з`їдає людей з середини! Хтось хоче павільойнчик побільше, а комусь в радість, щоб у сусіда згоріло все. Всім до "лампочки" вигляд мафа, є тільки бажання мати щось у холодильнику, а будівництво сусіда дратує, бо у нього є гроші на це! А він де їх взяв? Вкрав? Навряд, живе туту і вкладує в місто у якому живе. 1 метр бруківки вартує 250 грн, про інше мовчу. Де межа між МЕГА мафом з нормальною зупинкою та болотом замість асфальта.
Волиняка Показати IP 1 Квітня 2011 21:47
Нехай вже відразу ж і підземний перехід побудують.
ПЕЛІКАН ПРОЛЕТІВ Показати IP 2 Квітня 2011 14:19
Мабуть не встиг земельку докупити, щоб добубувати магазина.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus