USD 39.80 40.20
  • USD 39.80 40.20
  • EUR 39.60 40.10
  • PLN 9.85 10.00

У Луцьку ввели туристичний збір

26 Січня 2011 17:23
Сесія Луцької міської 26 січня затвердила туристичний збір, який становитиме 1% вартості усього періоду проживання у луцьких готелях.

Таке рішення підтримали сьогодні на черговій сесії депутати Луцької міської ради. Воно набирає чинності відповідно до розділу XIX Податкового кодексу України, - повідомили у Луцькій міській раді.

Платниками збору є громадяни України, іноземці, а також особи без громадянства, які прибувають на територію Луцька та отримують (споживають) послуги з тимчасового проживання (ночівлі) із зобов'язанням залишити місце перебування в зазначений строк, - йдеться у рішенні міськради.

Платниками збору не можуть бути особи, які: постійно проживають, у тому числі на умовах договорів найму у Луцьку. Тобто, туристичний збір мають право не платити особи, які прибули у відрядження, інваліди, діти-інваліди та особи, що супроводжують інвалідів І групи або дітей-інвалідів (не більше одного супроводжуючого), ветерани війни, учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та особи, які прибули за путівками та курсівками в санаторії та пансіонати.

У рішенні йдеться, що туристичний збір збиратимуть адміністрації готелів, кемпінгів, мотелів, гуртожитків для гостей міста та інші заклади готельного типу, санаторно-курортні заклади. Також збір справлятимуть квартирно-посередницькі організації, які направляють неорганізованих осіб на поселення у будинки (квартири), що належать фізичним особам на праві власності або на праві користування за договором найму.

Збір справляють під час надання послуг, пов'язаних з тимчасовим проживанням (ночівлею), і зазначають суму сплаченого збору окремим рядком у рахунку (квитанції) на проживання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
За індульгенцию Показати IP 26 Січня 2011 21:11
Ще треба податок за Чорнобильське повітря і взагалі треба дерти з усіх,щоб сюди не лізли...Треба взагалі до 2012 року придумати багато безглуздих податків!Раніше на Волині ссилка була,а тепер наші "розумники" беруть податок за туризм)))Влада жги!!!
kamil Показати IP 27 Січня 2011 12:56
про який розвиток туризму (як кожного місяця розказують луцькі посадовці) можна говорити? пільги вводити треба, хоча б для інвесторів. так їх навіть ніхто не шукає і не збирається це робити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus