USD 39.00 39.32
  • USD 39.00 39.32
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку є зарплати, які не сягають навіть ста гривень

16 Листопада 2011 15:34
Жодне підприємство області з тих, які виплачують заробітну плату нижчу від мінімальної, не виправило цієї ситуації. Це показує слабкість і безпорадність районних і міських управлінь праці та соціального захисту.

На цьому наголошував виконуючий обов’язки начальника управління праці, соціальних питань та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Волинської облдержадміністрації Олександр Жураківський 16 листопада під час засідання колегії головного управління, - пише «Волинський інформаційний портал».

Як зауважив чиновник, сьогодні найбільш актуальною є тема виплати заробітної плати – її рівень та наявність заборгованості. «Більш важливої роботи у вас у районах немає», - наголосив Жураківський, звертаючись до присутніх представників районних управлінь праці.
Разом з тим він відзначив, що з квітня цього року спостерігається тенденція до зменшення заборгованості із заробітної плати. Станом на 1 листопада вона становить 8,6 мільйона гривень, з них два мільйона – на економічно-неактивних підприємствах. Позитивні зрушення є і на підприємства-банкрутах, адже там погасили майже половину заборгованості із заробітної плати.
Інше питання – розмір заробітної плати. У межах цієї теми Жураківський згадав про «листи щастя» від голови Волинської ОДА Бориса Клімчука, у яких той звертався із проханням виправити ситуацію. Однак в області налічується 62 підприємства, на яких виплачують зарплату меншу від мінімальної. Третина з них знаходиться у Луцьку. Більше того, на деяких зарплату працівники отримують лише 371 гривню, були випадки, що й 99 гривень. «Не уявляю, як у такій ситуації люди можуть щось робити і забезпечувати сім’ю», - висловив чиновник своє здивування.
Виконуючий обов’язки начальника управління праці наголосив і на тому, що з цими підприємствами нічого не роблять місцеві управління праці та соціального захисту. Оскільки до опрацювання подавали 62 підприємства, так і досі їх лишилося стільки ж. Жураківський охарактеризував це їхньою «неможливістю впоратися із ситуацією, слабкістю».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Марта Показати IP 16 Листопада 2011 16:43
Говорили-балакали, сіли і заплакали. Ну просто сенсація, що люди працюють за мінімалку, а влада про це буцімто не знає. Дєятєлі...
Beautiful Days до Марта Показати IP 17 Листопада 2011 09:40
Чесне слово!!! Ніби вони живуть на свою 1000грн., та ні, офіц. 825грн. буде в людини, то де на таку сумму можна прожити?!Карають он доганами,а за таке звільняють!!! Це шайхрайство, де ті гроші?! Отак, а тут і не робіт нема, і якщо є то мінімум!!! От і живемо,не живемо,а існуємо!!!
Jimmy Показати IP 16 Листопада 2011 21:06
вони живуть не за зарплату...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus