USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку заборонять маршрутчикам їздити в шортах і слухати шансон?

20 Червня 2013 18:22
«Етичний Кодекс водія таксі та маршрутного таксі» може незабаром почати діяти у Луцьку. Принаймні окремі депутати активно лобіюють цей документ.

Про це йшлося під час постійної комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження 20-ого червня.

Роман Романюк вважає – етичний кодекс водія на часі.

На думку ініціатора проекту депутата Романа Романюка, кодекс водія необхідно приймати негайно. За словами обранця, 68% мешканців міста регулярно користуються таксі і маршрутками. «На сьогодні цей проект рішення вважаю актуальним. Жителі дуже часто скаржаться на хамство водіїв». Також Роман Романюк зазначив, що лучани незадоволені діями водіїв під час дорожньо-транспортного руху, зокрема, коли вони курять, говорять по телефону, влаштовують перегони між маршрутками, не стежать чи зайшли пасажири чи ні, гучно вмикають у салоні «російський шансон». Ініціатор кодексу вважає, що прийняття цього документу на сесії вирішить чимало з цих проблем та поліпшить свідомість водіїв.

Ситуація двояка: водій - поганий, а пасажир - хороший
Натомість депутат Сергій Сівак зауважив, що ситуація - двояка. Адже і пасажири нерідко поводять себе неадекватно: «Ми не можемо одного ідеалізувати, іншого закидати камінням». Також обранець поцікавився, хто ж контролюватиме виконання водієм кодексу. Роман Романюк відповів, що контролювати водіїв мають: перевізники, які в принципі не проти кодексу; пасажири, які мають фіксувати скарги; громадські організації; управління транспорту та зв’язку, яке при тендерах на пасажирські перевезення може віддавати перевагу тим перевізникам, які приймуть кодекс.

У підсумку депутат Сергій Сівак погодився з аргументами і додав, що водій не повинен їздити у шортах і футболці, а повинен бути одягненим охайно. Натомість депутат Рустам Дячук зазначив, що лише тоді підтримає проект (нагадаємо, на попередній комісії він був проти), якщо після кодексу водія розроблять і кодекс пасажира.

У підсумку комісія підтримала етичний кодекс водія і рекомендуватиме сесії прийняти цей проект рішення. Якщо це вдасться зробити, то Луцьк стане першим містом в Україні, де прийняли такий документ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
Пасажир Показати IP 20 Червня 2013 18:32
Краще забороніть їм курити та по телефону розмовляти!!!
Віталій Показати IP 20 Червня 2013 19:17
Не курити - пасажир не мє нюхати запах цигарки (тим більше діти). Не розмовляти по телефону - дивись за дорогою. Особисті питання водій нехай з'ясовує на технічних перервах. Всі решта питань не такі суттєві.
тверезий Показати IP 20 Червня 2013 19:25
Згідний з віталієм....шансону в маршрутках я в луцьку не чув останнім часом (чув в києві)...до тогож для мене як пасажира всеодно чи вшортах він чи в панталонах...аби не курив за кермом і по телефону не триндів...
Anonymous до тверезий Показати IP 20 Червня 2013 22:36
если на улице за +30 я бы посмотрел та того кто целый день на месте водителя выдержит в чёрных брюках.... и у кого с*ака вся мокра не будит..... а то что по телефону говорят у них есть у многих блютуз гарнитуры ..... так давайте запретим всем по телефону трындеть .... а то еду как то замученый а там баба захарила всю дорогу рассказывала как она яйца покупала и кто там у неё заболел оно мне нужно её бред слушать????
Ніна до тверезий Показати IP 21 Червня 2013 00:30
Тижнів зо три тому чула в маршрутці 17-а одного дня російську низькопробну попсу (яку слухають дівчата-малолєткі), наступного дня, в іншій машині того ж маршруту - шансон. Батюшка готувався до виходу біля Собору, а з динаміків чулося "сука"...
Туристка Показати IP 20 Червня 2013 20:55
Шорти і футболка теж можуть бути охайними і нормальним одягом для водіїв, а не одягнути їх в сорочки і штани, щоб парились в жару за кермом. Хіба від того краще будуть їздити?! Шансону дійсно більш не чути в наших маршутках, але тепер зато українські весільні пісні крутять, коли хочеться спокою .
Anonymous до Туристка Показати IP 20 Червня 2013 22:39
за украинские песни готов вообще магнитолу раздолбать ... это только в колгоспах на свадьбах слушать ... а когда оно ещё в маршрутке это перебор .....
ася Показати IP 20 Червня 2013 21:05
їдуть в навушниках і кричать -водії. а шорти -нормально. вони ж теж люди, жара.............
Lee;p Показати IP 20 Червня 2013 21:45
В Морячке рабоьает такой себе иван З.,ездит по-моему на Логане,так он возит с собой дохлую крысу(лежит в бардачке)-говорит на фарт.
passenger Показати IP 20 Червня 2013 21:47
Щодо зовнішнього стану претензій до водіїв не повинно виникати. Кожен одягається, як йому комфортно. Дійсно є питання до курців та лихачів які літають на швидкості. А ще є зауваження до кондукторів маршруток №15, я розумію, що зарплати незначні, є затримки з виплатами, важкий робочий день але виливати всю свою злість на пасажирах їм не личить. Не раз влаштовували скандали всього лиш через дрібниці.
dedyshka Показати IP 20 Червня 2013 22:15
Поставте камери в усі маршруткит і побачите хто прав а хто винен. І все стане на свої місця!!!
Anonymous Показати IP 20 Червня 2013 22:42
я вообще бы принял такой закон что б кто весит больше 100 кг платили 4 грн а то усадят свою сраку и сидят на полтора стульчика ... а ты мостись на половинке ....
2605 Показати IP 20 Червня 2013 23:01
що ми обговорюєм? Маршрутки №30 і №18 взагалі не їздять!!! Люди, які живуть на Дубнівькій скоро тих водіїв будуть лупцювати.Два самі дибільні маршрути
33 до 2605 Показати IP 21 Червня 2013 09:49
Кого Ви там будете лупцювати? Собаку свою лупцюйте може маршрутки до Вас краще будуть їздити. В міськраду звертайтеся. Вони організотор перевезень і контролюють виконання графіків по супер ЖПС моніторингу. Є перевізники які готові по 30 їздити із ЖПС і виконувати графіки, а міськрада всі маршрути передає нещасному ДЕПО в якого машин то і немає зовсім. І так буде завжди поки в міськраді не зрозуміють це. А вони не зрозуміють.
валентина Показати IP 20 Червня 2013 23:04
на рахунок шансону та гонитви згідна. А в шортах і футболці в жару треба дозволити. А то спітнілі водії можуть через дискомфорт створювати аварійні ситуації.
Сусід Показати IP 20 Червня 2013 23:21
А пасажири в нас тоже ще ті карди,бува жіночка за якусь фігню так за...бе бідолах водія що самому хочеться встати і дати по голові пасажирці. пару таких на день , то не то що закуриш , бухати за кермом почнеш. Цініть роботу Водія
Сусід сусіда до Сусід Показати IP 21 Червня 2013 09:24
100% ти правий.Є в маршрутках рідкісні унікльні кадри...
Ніна Показати IP 21 Червня 2013 00:27
А чому шорти, в яких пітніють я...ця? Ви впевнені, що вони їх пратимуть щодня, оту китайську плащовку? Та засмердяться ще гірш! Про мене, краще вже лляні брюки. Ну, якщо мнуться, то льон з лавсаном - практично було й 20 років тому, практично й сьогодні.
Михайло Показати IP 21 Червня 2013 02:08
В Швеції водіям автобусів заборонили бути за кермом в шортах, так вони дружньо одягнули спідниці, які носити ніякий дурень не забороне!
Світлана Показати IP 21 Червня 2013 10:07
Забороняти шорти й футболки - це маразм. А от куріння й телефон - то дуже-дуже на часі. А то часом ще навушники водій одягне - взагалі відпад. Ну і з музикою теж щось треба робити, бо як включать ті радійні ранкові шоу, то вони ж там таке городять, що соромно сидіти біля власної дитини, хоч вуха їй затуляй.
RSS Показати IP 21 Червня 2013 11:49
шорти... футболки... краще босоніжки або шльпанці разом із шкарпетками забороніть.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus