USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

У Луцьку з’явилася сертифікована поліклініка

19 Жовтня 2011 11:20
Луцька міська дитяча поліклініка отримала сертифікат якості. Урочистості відбулися 19 жовтня за участю чиновників та лікарів.
Про це повідомили у відділі інформаційної роботи Луцької міськради.
Звертаючись до присутніх, мер зазначив зазначив: «Луцька міська дитяча поліклініка - перша серед дитячих медичних закладів України, які визначили для себе потребу у запровадженні системи управління якістю надання медичних послуг та самостійно ініціювали її запровадження. Серед медичних установ для дорослих система управління якістю вже функціонує у Луцькій міській поліклініці для дорослих №1».
Також Микола Романюк зауважив, що поліклініка є другим за величиною та кількістю працюючих медичним закладом у місті після міської клінічної лікарні. Структурно та організаційно заклад складний в управлінні ще й тим, що складається з трьох приміщень, розташованих у різних кінцях міста для зручності та наближення медичної допомоги дітям за територіальним принципом.
«З метою досягнення максимальної результативності та оптимізації роботи закладу з орієнтацією на пацієнта, стратегічним рішенням керівництва закладу у 2010 році було запровадження у закладі системи управління якістю. Протягом півтора року відбувалися консультації робочої групи та персоналу зі спеціалістом з впровадження системи управління якістю та поступова перебудова свідомості медичних працівників у принципово новому розумінні медичної допомоги: як послуги, орієнтованої на задоволеність пацієнта», - сказав луцький мер.
Також він закликав керівників інших медичних закладів міста прагнути до вдосконалення та найближчим часом запровадити у своїх установах систему управління якістю.
Директор з сертифікації Товариства «Глобал Сертифік» Павло Підгаєць наголосив, що основний лозунг системи управління якістю – не просто одноразове отримання сертифікату, а постійне удосконалення роботи колективу. Також він висловив вдячність усім працівникам та керівництву, які активно долучилися до проведення аудиту, впровадження системи якістю та вручив головному лікарю дитячої поліклініки Оксані Лєщинській сертифікат якості.
Своєю чергою, Оксана Лєщинська подякувала колективу за злагоджену роботу і зазначила, що «протягом року перероблено 80% документації, яка зараз працює, а не лежить в папках. Робота покращилася не просто загалом, а в кожному конкретному випадку. До речі, в день в нас буває до 3 тисяч маленьких відвідувачів, які потребують уважного і індивідуального підходу».
До речі, отримання сертифікату якістю має й практичну сторону. До прикладу, такі потужні компанії з іноземними інвестиціями як завод «Кромберг і Шуберт» та «СКФ Україна» підписали угоду про обслуговування в Луцькій міській поліклініці № 1, мотивуючи це тим, що саме в цьому закладі впроваджено систему управління якістю, якою керується весь світ.
Довідково:
У червні 2011 року відбувся перший етап сертифікаційного аудиту, а у вересні - його заключний етап. Під час зовнішнього аудиту була оцінена здатність організації виконувати вимоги замовників медичних послуг - пацієнтів, дотримання працівниками законодавчих та регламентуючих вимог, а також прагнення закладу до постійного поліпшування та удосконалення результативності системи управління якістю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Ласковая Показати IP 19 Жовтня 2011 14:27
А яка поліклініка, на Волі, чи на Чорновола?
Лучанка Показати IP 19 Жовтня 2011 17:24
На Чорновола. Охоче привітала б цю поліклініку з визначною подією та побажала б персоналу підвищити рівень культури та рівень якості роботи з пацієнтами, бо сама наявність сертифікату не допоже побороти хамство і зверхність працівників комунальної установи
мама Показати IP 19 Жовтня 2011 19:13
на Чорновола навіть туалетного паперу немає, у лабораторію треба приходити зі своїми голками...
Ігор Показати IP 20 Жовтня 2011 01:34
Сертифікати мають вже обидві поліклініки і на Волі і на Чорновола.Але бути привітними, чи відповідного рівня культури громадян, які працюють в медичних закладах вчить суспільство.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus