USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

У Луцьких маршрутках з’являться «Карабаси-Барабаси»?

10 Квітня 2013 14:54
Озвучувати зупинки в усіх маршрутних таксі Луцька перевізники обіцяють з червня цього року. Досі містом курсували кілька автобусів, обладнаних звуковими інформаторами, однак більшість з них діяли не за інструкціями, а для «годиться».

Про це розповів 10 квітня під час засідання комітету забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури міста перший заступник міського голови Луцька, голова комітету доступності Святослав Кравчук.

За його словами, озвучення місць зупинки маршруток в межах міста актуальне не тільки для слабозорих людей, а й для гостей обласного центру, яким така інформація допоможе краще орієнтуватися в малознайомому місті.

Заступник начальника управління транспорту та зв’язку ЛМР Олександр Середа пообіцяв, що системи GPS-навігації, які будуть встановлені в маршрутках до 1 червня, обладнають звуковими інформаторами, що повідомлятимуть про місце зупинки транспортного засобу.

«Підприємство «Візор» на замовлення ВМГО «Генерація успішної дії» виготовило 14 комплектів обладнання, 8 з яких вже встановили на автобусах ПРАТ «Луцьке АТП 10701». Також оголошення зупинок здійснюється на автобусах ТзОВ ВТП «Санрайз», - зазначив Середа.

Заступник міського голови запропонував «прописати» в умовах тендерного відбору транспортних засобів для перевезення містом обов’язкову вимогу - забезпечення озвучення зупинок. Кравчук наголосив, якщо ж перевізники не бажають виконувати такі вимоги, договори з ними варто розірвати. «На їх місце прийдуть другі - ті хто вміє читати розпорядження міської влади та їх виконувати», - зазначив чиновник.

Нагадаємо, раніше виконком Луцької міської ради розірвав договори з перевізниками маршрутних таксі № 4, 15, 9а, 20, 15а, 24, 26, 30, адже вони не встановили у своїх автобусах навігатори та не зробили маршрутки доступними.

Кравчук наголосив, що в громадянському суспільстві варто дослухатися до проблем людей з вадами зору, бо вони не можуть їхати в загальному транспорті, не орієнтуючись, де зараз перебувають. Він вважає, що люди байдужі, коли проблема не стосується їх особисто, вони абстрагуються і забувають про тих, для кого такі нововведення житєво необхідні. Втім, коли це стає і їх проблемою, вони ходять та шукають винних. «Винна влада, винні всі, але тільки не вони в певний період свого життя», - підкреслив Кравчук.

«Якщо першого червня не буде стовідсоткового озвучення, будете самі ходити по автобусах з рупором, як Карабас-Барабас. Далі вже нічого не буде, 100%», - пригрозив перевізникам Кравчук. «Не можна технічно - значить треба язиком ці речі робити», - дав пораду посадовець. Ці вимоги стосуються і тролейбусів.

У червні відбудеться чергове засідання комітету доступності, на якому підсумують виконання поставлених завдань.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Леся Показати IP 10 Квітня 2013 15:42
Країна неляканих ідіотів! Як взимку вікна позамерзали і реально не видно було де виходити, то тоді ніхто й не чухнувся оголошувати зупинки. А у червні - у період літніх відпусток - це дуууууже вчасно. Аби дачники не проїхали спросоння, або врядигоди-забрівший турист знав як зорієнтуватися.
Геннадій Євсев’єв до Леся Показати IP 10 Квітня 2013 21:34
Бачу, що Ви не уважно читали статтю, бо в ный йдеться не про дачникыв та туристыв, а в першу чергу про незрячих пасажирыв.
Корінний лучанин до Леся Показати IP 10 Квітня 2013 22:24
Ну колись треба починати, важливо щоб це постійно діяло. Ну почнуть з червня, що ж тут поганого. Так що зрушення Є!
володимир до Леся Показати IP 10 Квітня 2013 23:38
Ну і толку з тих *НАВІГАТОРІВ* дойнули бабло і що далі???? Маршрутки як зїджали з рейсів в вечері так і зїжають ** знаю по 23 та 19 і нікогоце з пузатих дядьків не хвилює воно ж бо ясно gps стоїть бабло пішло.... а як там прості смертні добираються кого це хвилює... а крім того ви хоч раз їхали з тим звуковим супроводженям та через 2 зупинки у вас залишається бажання швидше вийти....
Сергiй Показати IP 10 Квітня 2013 15:54
записуйте десь прiзвища тих чиновникiв... щоб знати на наступний раз за кого голосувати.. дружить з ними кандидат у мери - Петренко, за нього не голосуй.. прийшов новий мер - лишив тих самих дармоїдiв з їхнiми гпсами - за такого мера та його друзiв не голосуй..
анонімус до Сергiй Показати IP 10 Квітня 2013 17:10
так ви ж самі їх і вибрали!
111 до анонімус Показати IP 10 Квітня 2013 17:42
а ви ні?
анонімус до 111 Показати IP 10 Квітня 2013 20:36
не було за кого голосувати
Геннадій Євсев’єв до 111 Показати IP 10 Квітня 2013 22:12
А при чому тут вибори?
дід панас Показати IP 10 Квітня 2013 16:44
КРУТО!
Alex Показати IP 10 Квітня 2013 16:46
це точно!
Alex Показати IP 10 Квітня 2013 17:48
угу
Геннадій Євсев’єв Показати IP 10 Квітня 2013 21:43
Взагалі-то оголошувати назву зупинки це безпосередній обов’язок водія, який передбачений Правилами надання послуг пасажирського автомобільного транспорту, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 18 лютого 1997 року № 176. Оскільки водії особливо не переймаються виконанням цього обов’язку, то доводить вирішувати питання інформування пасажирів про переміщення по маршруту за допомогою технічного обладнання, яке стане надійним помічником пасажирів зокрема тих, які є незрячими або мають залишковий зір.
Лесі Показати IP 10 Квітня 2013 22:53
Мова йде, в першу чергу, про людей з вадами зору, яким важко роздивитися, або зовсім не видно, що робиться за вікном маршрутки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus