USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

У Любешові катають на моторках. Показують боброві хатки та очеретяні бунгало

11 Грудня 2009 15:53
Національний природний парк «Прип’ять-Стохід» у Любешівському районі пропонує туристам нову розвагу – денну подорож на моторному човні або байдарках по річках Стохід і Прип’яті.
Загальна протяжність маршруту «Чарівний світ Полісся» сягає 46 кілометрів річкового плеса із короткими зупинками в наймальовничіших куточках заповідника. Маршрут починається у Любешівського парку. Далі туристи на човнах пливуть руслом Стоходу до її впадіння в Прип’ять. Вони побачать красу зарослих очеретом берегів, де очерет вищий за зріст людини.
 
Мандрівники зупиняться на відпочинок у незвичайному селі Сваловичі. Лише там понині ще можна зустріти сільські давні хати, криті очеретом. Далі маршрут пролягає рікою Прип\'ять до берега озера Люб’язь.
 
Загалом під час водної подорожі туристи зможуть побачити справжні боброві хатки, мальовничу Капустяну гору, дикі урочища Попівка та Муравина, поліські села Бучин і Сваловичі з їхніми давніми традиціями, - повідомляє інформаційний центр Полісся.
 
Любителів історії та краєзнавства приваблять старовинні спорудами селища Любешова, серед яких колегія піярів ХVIII століття, кляштор і костел капуцинів, в’їзні ворота садиби-замку.Туристичний маршрут «Чарівний світ Полісся» на моторному човні розрахований на приблизно 10 годин. Хто бажає – може замовити байдарки. Туристів супроводжують інструктори, які пильнуватимуть туристів і допомагатимуть пізнати дику природу Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Юка Показати IP 11 Грудня 2009 21:53
романтикою повіяло, тільки ж гайнути зараз аж ніяк не вийде - зима як-не-як, треба літа дочекатися і тоді вдосталь можна буде насолодитися поліськими пейзажами
seal Показати IP 12 Грудня 2009 15:12
Національний природний парк «Прип’ять-Стохід» щось невчасно рекламує такі подорожі. Не сьогодні, так завтра річки повкриваються кригою. Та й пейзажі зараз не такі. Так що не особливо-то й хочеться відправлятись у такі подорожі. Інша справа робити це в теплу пору року.
Таня Показати IP 13 Грудня 2009 17:37
ДО seal:Цілком з вами погоджуюся. Де були раніше, щось запізнилися вони зі своїми туристичними пропозиціями. Хоча вцілому, радує, що і у нас якісь цікавинки почали придумувати. Ніби примітивно і водночас щось новеньке.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus