USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

У Нововолинську збиратимуть сміття по-європейськи

20 Грудня 2012 17:34
Можливість роздільного збору сміття та його переробки може з’явитися у Нововолинську вже наступного року.
Про це заявив Нововолинський міський голова Віктор Сапожніков у інтерв’ю газеті «Місто вечірнє».

За словами Сапожнікова, у місті уже з’явилися контейнери для пластикових пляшок. Щоправда, фірма, яка їх вивозить, робить це несвоєчасно. Мовляв, це – економічно невигідно, бо пляшок мало.
Розповів мер Нововолинська і про будівництво другої черги полігону твердих побутових відходів і заводу з переробки сміття. Так, з його слів, у цьому році на роботи з міського бюджету мають витратити 150 тисяч гривень, а наступного року планують виділити вдвічі більше. «Є й підрядник, який вже розпочав ці роботи», ‒ додав Сапожніков. Він зазначив також, що раніше залучалися кошти Міністерства екології, і 3,5 мільйона гривень витратили на першу чергу.

Окрім того, Віктор Сапожніков розповів, що вже «встановили контакт» із фірмою, яка займеться переробкою сміття на місці. «Думаю, наступного року у Нововолинську буде не лише роздільний його збір, а й переробка», ‒ переконаний мер Нововолинська.

Ніякої екологічної небезпеки для населення, за його словами, не буде. «Сміття не спалюватимуть, а сортуватимуть, пресуватимуть і відправлятимуть на подальшу переробку. До того ж сміттєзвалище не буде так швидко заповнюватися і загоратися у спеку», ‒ зазначив Сапожніков.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Чеширский Кот Показати IP 20 Грудня 2012 17:36
"Можливість роздільного збору сміття та його переробки може з’явитися" - в переводе на общепонятній - "вилами по воде писано".
Олежик Показати IP 20 Грудня 2012 17:43
Сапог знайшов ще один спосіб відмити гроші щоб добудувати свій маєток за готелем...хоча сама ідея непогана
журналіст з Луцька Показати IP 20 Грудня 2012 18:58
Трудно дається розумінню. Немає кваліфікованих знань по темі. Нехай би Сапожніков проїхав дорогою Луцьк - Львів через Горохів: в селах Львівської області (Гайок, Прибужани, Сапіжанка, Жовтанці і ін.), це за часів царя Гороха збирають пластикові пляшки в контейнери, які стоять оббабіч дороги. Не треба багато говорити, а робити. Хто хоче, той і може. Попросіть, аби вони з вами поділились досвідом. Нововолинськ мав статус міста пріоритетного розвитку, всі козирі були в руках, а використано на 10%. Треба було пожувати і попросити, щоб проковтнули. Вай-вай, Сапожніков! Працює за формулою: "Я працюю довго, тому мене важко позбутись".
Олежик до журналіст з Луцька Показати IP 21 Грудня 2012 17:25
Всю пріоритетність розвитку цього міста можна побачити на в"їзді в саме місто зі сторони Володимира - там серед кущів і дерев стоїть зашмурганий бігбордик, а на вицвівшому зображенні ледь видно напис типу "Нововолинськ - місто пріоритетного розвитку"...ось така у нас пріоритетність...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus