USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

У ПР заперечили, що голосували за УПА

26 Червня 2012 15:35
Дев'ять депутатів із фракції Партії регіонів у Волинській облраді не підтримували звернення спікера Володимира Литвина щодо необхідності внесення змін до Закону України «Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні». Мовляв, стався збій у роботі електронної системи для голосування, а картки для волевиявлення спрацювали всупереч волі обранців громади.

Про це йдеться у заяві фракції ПР, розміщеному на офіційному сайті облосередку партії.

«Регіонали» заявили, що під час сесійного засідання 21 червня 2012 року при голосуванні за проект рішення «Про Звернення до Голови Верховної Ради України Володимира Литвина щодо необхідності внесення змін до Закону України «Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні» відбувся збій системи для голосування.

«Відтак спрацювали картки кількох депутатів фракції на підтримку рішення, хоч депутати фактично не голосували за поданий проект», - запевняють у фракції ПР.

І заявляють, що проти внесення на розгляд облради «проектів суперечливих політичних рішень, звернень, які вносять непорозуміння та протистояння серед громадян».

Нагадаємо, Волинська облрада попросила Верховну Раду визнати ОУН-УПА на державному рівні воюючою стороною за Українську державу. Також депутати висловили клопотання про надання ветеранам ОУН-УПА статусу учасників бойових дій у Другій світовій війні.

Депутат облради із фракції «Свободи» Олександр Пирожик тоді повідомив, що рішення підтримали 9 членів фракції Партії регіонів: Олександр Башкаленко, Олександр Курилюк, Петро Пронь, Валентин Скуба, Іван Смітюх, Валерій Трикош, Юрій Лобач, Надія Поліщук та Андрій Тимейчук, а також позафракційний депутат Віктор Карпук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Система Показати IP 26 Червня 2012 15:44
Про негласне протистояння між Клімчуком та Башкаленком давно відомо. Клімчук традиційно на сесіях деригував роботю фракції. При даному голосуванні не поступило чіткої команди, як наслідок, під впливом Башкаленка, котрий рідко читає проекти рішень, 10 регіоналів проголосували "За". Є спроби опозиції взяти цей факт собі за заслугу, є спроби Башкаленка гнати на систему... Але фактично відбулась тонка підстава Клімчуком Башкаленка - щоб менше Борисових потенційних кандидатів обламував.
схід Показати IP 27 Червня 2012 08:08
А як член Політради Партії регіонів Климчук мав право виступити з гострою критикою рішення партії про мовну політику,не виконати програмні засади партії"ДВІ МОВИ-ОДИН НАРОД,ОДНА ДЕРЖАВА",назвати своїх однопартійців провокаторами і демагогами,засудити голосування фракції ПР і депутатів які проголосували за мови нацменшин?Він підтримував і далі підтримує помаранчів.Партія регіонів дала владу на Волині перевертням,які розвалять і розкрадуть все що можна.По своїх фондах Борис нарекетував мільйони і зараз хоче зіскочити з виконавчої влади на вибори по мажоритарці,щоб ще п*ять років бути у владі для кришування своїх темних справ.Він боїться нового Француза який може прийти на посаду голови ОДА і посадити його за махінації і корупцію.Геть з влади пристосуванців і хамеліонів,здирників і хапуг!
Олександр Некрот Показати IP 27 Червня 2012 11:32
Ось висловлювання Клімчука: "Щодо мовного законопроекту, який, на превеликий жаль, в тому числі і для мене, проголосований в першому читанні. Це вже відбулося. Відбулося в парламенті. Очевидно, що такий парламент, такі депутати не мають подобатися людям ні на Сході, ні на Заході. Бо вони зробили невдалу спробу порушити спокій і громадянський мир в Україні. НЕВДАЛУ! Це оцінка не тільки моя, а й нашого Президента..." Президента, чули? А з чиєї подачі таку оцінку дав Президент - самі здогадаєтеся, що то за Г, чи назвати? Щодо нового Француза - прийти він теоретично може, а посадити Б.П... ну що ви, смієтеся?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus