USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У пустелі Невади створили найбільший у світі малюнок. ФОТО

21 Грудня 2009 19:07


Художники-ентузіасти намалювали в пустелі Блек Рок у американському штаті Невада найбільшу в світі картину на піску. Протяжність кола цього захоплюючого витвору сягає понад 15 кілометрів.
Цей малюнок настільки великий, що може вмістити близько 200 стадіонів. Його видно з висоти 12 км над землею. Авторам Джиму Деневану і трьом його друзям знадобилося 15 днів для завершення картини. Художники працювала цілодобово, щоб створити малюнок із кіл з діаметром близько 5 км.
 
Усередині головного кола міститься близько тисячі окремих кіл. Майстри малювали лінії за допомогою рулону дротяної сітки, довжиною два метри, яку вони щоразу тягнули за вантажівкою по колу, щоб вирити ями на піску пустелі.
 
«Я поставив собі за мету створити найбільшу художню роботу в світі. І я надзвичайно гордий тим, що зумів зробити це. Ми з друзями планували цю роботу більше двох років і для мене було великим задоволенням завершити її», - сказав автор роботи Джим.
 
Художники використовували GPS для того, щоб узгоджувати координати і створити досконале коло. Команда працювала в жахливу спеку і в нічний холод, щоб створити цей шедевр.
 

«Нам доводилося проривати кожну лінію чотири або п\'ять разів, щоб намалювати її в піску. Ми жахливо стомлювалися, але звичайно це було надзвичайно весело», - пригадують художники.
 
Він створює мистецькі витвори на піску вже протягом 17 років. Головною мрією художника є співпраця з НАСА, щоб намалювати щось на рівнинах Марсу, - пише Gazeta.ua
 
«В майбутньому я дуже хотів би, щоб НАСА дозволило мені використати їх марсоходи... Я міг би зробити першу спробу міжпланетної мистецької роботи. Це було би кльово», - пояснив Джим.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
OrestN Показати IP 21 Грудня 2009 21:51
з однієї сторони - грандіозно, а з іншої - марна справа
seal Показати IP 21 Грудня 2009 22:50
Що коїться в думках митців - повна загадка. Створити малюнок, який мало хто зможе побачити і який зникне після першого ж більш-менш пристойного вітерцю??? Але одне це точно - вони ще раз довели, що гігантські кола на полях, які не раз викликали дискусії про їх походження, все ж таки творіння людини, а не пришельців з космосу.
goodok Показати IP 22 Грудня 2009 10:09
а для кожного з цих художників - це подвиг... круто) А справа не марна - картина в БЛЕК РОК, а ми її навіть в Луцьку побачили!!
Юка Показати IP 23 Грудня 2009 21:52
що коїться у головах митців і істинні задуми їх шедеврів для нас, поціновувачів, назавжди лишиться загадкою. ми можемо лише споглядати і дивуватися творчому потенціалу художників
Таня Показати IP 24 Грудня 2009 09:09
Гарна робота. Ото вже художникам прийшлося попрацювати, адже малювати на піску надзвичайно важко, але було заради чого. Супер!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus