USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.95

У «Свободи» в міськраді – дві «ахілесові п’яти»?

15 Листопада 2010 13:33
Депутати від ВО «Свобода» у Луцькій міській раді можуть заявити про свою опозиційність до всіх і будуть критикувати будь-які кроки міської влади, - припускає голова Центру політичного аналізу і виборчого консалтингу Михайло Наход.

Про це йдеться в Аналітичному підсумку політичних подій тижня ЦПАВК.

«Вже навіть не на рівні чуток, а як досягнуті домовленості між новим міським головою Миколою Романюком та фракцією ВО «Батьківщина», подається інформація про імена майбутніх посадовців. Так, одним із заступників луцького міського голови може бути Святослав Кравчук, лідер обласного осередку партії «Фронт Змін». Заступником голови-керуючим справами виконкому стане Юрій Вербич, що очолював виборчий штаб Романюка. Третя посада заступника міського голови буде у представника ВО «Батьківщина». Якщо Анатолій Грицюк отримає для себе посаду в обласній раді, то до Миколи Романюка піде працювати Василь Байцим, депутат облради, а в іншому випадку - можливо навіть сам Грицюк. Посаду ж секретаря ради може обійняти Григорій Пустовіт, лідер міського осередку ВО «Батьківщина», - повідомив Наход.

Експерт вважає, що при таких розкладах депутати від ВО «Свободи» заявлять про свою опозиційність до всіх і будуть критикувати будь-які кроки міської влади». Але наявність у їхніх рядах підприємців, Олега Чернецького та Миколи Яручика, буде слугувати тим, що однопартійцям Тягнибока доведеться йти на певні компроміси з міською владою.

«Названі депутати, можуть не підкоритись загальній опозиційній політичній лінії партії, оскільки для успішного ведення бізнесу потрібне порозуміння з владою», - пояснив своє припущення Наход.

Також можна припустити, що для досягнення певної політичної стабільності у місті Микола Романюк може запропонувати одну з посад заступників, або керівників департаментів міськвиконкому представнику «Свободи», наприклад, тому ж Олегу Чернецькому. Хоча навряд чи такий подарунок «свободівці» приймуть, - міркує голова ЦПАВК.

Довідково:

За результатами виборів до Луцької міської ради від ВО "Свобода" потрапило 9 депутатів - Святослав Боруцький, Олег Чернецький, Віктор Шостак, Олександр Магеровський, Юрій Вега, Андрій Калахан, Микола Яручик, Сергій Сівак та Руслан Ніколайчук
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
анонім Показати IP 15 Листопада 2010 14:18
Дивний прогноз і аналіз. Готовий поспорити, що самвпевненість Чернецького і його амбіції не дозволять йому стушкуватись. А от що собою представляє Яручик, і як себе буде поводити - важко мені прогнозувати.
Михайло Наход до анонім Показати IP 15 Листопада 2010 14:45
Йти на компроміси не означає "тушкуватись". А в тому що Олег Чернецький боєць, якого легко не звабиш копійками, землею чи дрібязковими посадами, сумнівів не викликає.
Anti-Mafia до Михайло Наход Показати IP 15 Листопада 2010 18:11
І копійки і посади і земелька... А для чого ж Чернецький стільки років під різними прапорами і під різними прогинами йшов у владу? Може заради націоналістичних принципів...? Ваша "обізнаність" вражає. Для політолога це досить непрофесійно чи занадто заангажовано.
Раніше Вітіву треба було думати!!! Показати IP 15 Листопада 2010 14:19
Ще Толік не знає просто які Коля Яручик з Олєжиком Чернецьким не прості люди, сьогодні вони посміхаються і кофе пють разом, а в цей час у кожного в головах тисячі думок. ЯКЩО ВОНИ ДВОЄ БУДУТЬ ЙТИ РУКА В РУКУ - ТО ВІТІВ ДЛЯ НИХ НУЛЬ! Якщо ж Вітів когось підімне під себе, а він швидше зламає Чернецького то тоді Коля буде нуль. Але повага до них все одно є бо мажоритарка то є мажоритарка.
Alex Показати IP 15 Листопада 2010 14:42
"Вітів зламає Чернецького" - подумав, що сказав? Амбіцій у Вітіва багато але це майже все...
Zheniok Показати IP 15 Листопада 2010 17:36
ВН, хто довідку писав? чого з 9 тільки 7ох перерахували?
Юрій Ричук до Zheniok Показати IP 15 Листопада 2010 17:53
Упс. Магеровського і Вегу не помітили. )) Дякую
українець Показати IP 16 Листопада 2010 10:06
У свободи багато ахілесових точок. Згідно статистики, саме в цій партії в Україні в місцевих радах найбільше депутатів безробітних або без вищої освіти, тобто маргіналів-фанатиків. Партії регіонів і Януковичу сьогодні вигідна свобода як крайня права ультрарадикальна сила, щоб лякати свій електорат на сході. Свобода не має жодних шансів в силу своєї вузьколобості, обмеженості змінити ситуацію в Україні. А от погавкати, облити брудом інші реальні опозиційні сили, зокрема Батьківщину, це вони можуть, це якраз роль, відведена свободі. А хто ж такі волинські свободівці? Вітів - очільник, з обличчям людини, що зловживає спиртним і невнятною мовою, безробітний очільник луцької свободи Боруцький, неадекватне дитя з манією величі і дурацькою посмішкою Калахан, підприємець Чернецький, що утримує лазні - пункти розпусти біля Київського майдану та у теремному. Набрід якийсь, а не партія...
тт Показати IP 16 Листопада 2010 13:04
глянув у списки і жахнувся-Набрід якийсь, а не партія...Який полуглупок за них голосував
VEKTRA Показати IP 16 Листопада 2010 18:21
Згідний з тт. Чого тільки депутат А.Калахан вартий...! Перед виборами "відхопив", тільки посвідчення отримав - в "бобіку" покатався... З таким контингентом можна бути впевненим у завтрашньому дні...((
НС до VEKTRA Показати IP 19 Листопада 2010 00:09
Відхопив, покатався. І що? Це означає, що він поганий депутат? Калахан не по списку пройшов, а по мажоритарці. Люди вибрали його.
Олександр Пиза Показати IP 16 Листопада 2010 19:30
"Буття визначає свідомість" Ще натішимось...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus