USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У волинських лісах - «камуфльовані бої»

30 Квітня 2012 10:59
Понад 130 молодих хлопців та дівчат з різних куточків України відправилися до лісу, аби зіграти сьому патріотичну військову теренову гру «Звитяга».

Про це інформує «ВолиньPost».

Збір учасників розпочався о 8 ранку 29 квітня біля центрального корпусу Волинського національного університету імені Лесі Українки. Тут у камуфльованій формі з наплічниками, спальними мішками, карематами і запасами провізії зібралася більша частина учасників.

Решта – під’їдуть безпосередньо до місця дислокації.
Цього року змагання проходитимуть у лісі Ківерцівського району між селами Цумань та Берестяне протягом 4 днів, з 29 квітня по 2 травня. У лісовому масиві учасники розіб’ються на команди, які будуть змагатися за перемогу, будуючи табори, готуючи їжу та змагаючись у різних конкурсах.

Суть гри полягає у тому, що кожна команда має власний прапор, який повинна охороняти і не дати відібрати супернику. Якщо прапором заволоділи – це означає повний програш. Крім цього, кожний учасник змагання має нарукавну пов’язку відповідного кольору сотні, тобто команди, що символізує життя. Під час гри сотні можуть «знищувати» гравців суперника, зриваючи цю пов’язку.

Як розповів один з організаторів гри, депутат міської ради Павло Данильчук у цьогорічних змаганнях братимуть участь гості з Львівської, Хмельницької, Чернівецької, Черкаської, Київської та Житомирської областей. За історію змагань таборували разом з українцями також поляки і білоруси, а географія учасників з України охоплює всі регіони держави.

З-поміж «звитяжців» не лише хлопці, а й дівчата. Гра має вікове обмеження – 16-30 років. Для участі неповнолітніх потрібна згода батьків.
Кожен з бажаючих взяти участь міг зареєструвати як у мережі інтернет, так і безпосередньо, зв’язавшись з організаторами. Однак левова частка учасників «Звитяги» – все ж таки старожили, які беруть участь у змаганні вже не перший рік і мають чимало яскравих спогадів.

«Пригадую якось йшли ми з Панком ввечері від ворожого табору, і нас застав дощ. Вирішили зупинитися в лісовій хатині. Чуємо, хтось йде. Це двоє хлопців з ворожого табору. Ми встали біля дверей, аби зірвати стрічки. Відчиняють двері зі словами «Аби тільки тут нікого не було». І тільки я потягнувся рукою, цей хлопець відскакує назад, і ми починаємо вовтузитися у болоті, ллє дощ. Але все закінчилося тим, що ми разом печиво їли», - пригадує учасник Олександр з Луцька.

А депутат облради Ігор Гузь, який є одним з організаторів, згадав іншу історію про своїх товаришів Андрія Бокоча і Олексія Панасюка. Ті, мовляв, йшли у розвідку, і пізно ввечері застали кабана. Поки тварина піде довелося чекати на дереві.


Кожен з учасників повинен був узяти список обов’язкових речей і продуктів для таборування. Наприклад, запастися крупами, лапшою, овочами, консервами, варенням та згущеним молоком.

«Спілкуватися виключно українською мовою. Ніяких цигарок, алкоголю. За це вас виключать з гри і табору. Кожен отримає своє псевдо. Ділимося на команди по 65 чоловік, ніяких обговорень хочу туди чи туди», - наголосив учасникам Ігор Гузь, після чого присутні сіли у автобуси і поїхали до лісу.

Їх супроводжуватиме пункт медиків, працівників міліції і МНС. До слова, цього року конфліктів навколо зйомок працівниками правоохоронних органів збору «звитяжців» не було. Нагадаємо, що минулоріч фіксація на камеру міліціонерами зборів гри викликала занепокоєння з боку організаторів змагання.

Фото: ВолиньPost
















Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Бомба Показати IP 30 Квітня 2012 13:09
А цей Гузь, хоч в армії служило ?
Фанат до Бомба Показати IP 30 Квітня 2012 21:25
Депутати не йдуть в армію, бо займають виборну посаду
Саша Показати IP 30 Квітня 2012 21:41
Гнида він точно рідка.......
відповідь Показати IP 30 Квітня 2012 23:15
тварин у армію не беруть
небайдужий Показати IP 1 Травня 2012 13:09
гузь невдаха і клоун, який мічеться туди-сюди, де кращі умови. звичайний такий собі перебіжчик, завтра знову кудась перейде)
Локі до небайдужий Показати IP 1 Травня 2012 19:23
По-перше, треба розібратись хто із вас двох невдаха? Сидячи за монітором тобі, анонімусе, писати гидкі і неприавдиві коментарі легко. А здобути визнання громадськості непросто. Організовувати дозвілля для молоді в патріотичному дусі і паралельно з тим вести активну і УСПІШНУ політичну діяльність не може той, хто боїться сказати вголос такі слова. По-друге, раджу читати політичні новини, бо це дає грунтовне пізнання дійсності а не поверхеневе. Почувши Гузь переходить в ФЗ, не треба одразу відносити його до когорти перебіжчиків, на те були причини основна з яких - об*єднання ФЗ із партією "За Україну".
До Локі до Локі Показати IP 3 Травня 2012 08:16
Плюсую.
Сергій Показати IP 2 Травня 2012 10:11
Играют мальчики в войну
рекс Показати IP 2 Травня 2012 12:06
салабони
Ройовий Показати IP 2 Травня 2012 19:16
Салабони кажеш ? можу побитись об заклад, що я тебе "винесу" в бою.
Я Показати IP 2 Травня 2012 22:11
Банда слабоумных. Они то в армии 100 процентов не служили!!!
Ройовий Показати IP 3 Травня 2012 09:39
слухай м...ку... не всі повинні пройти армію, аби захищати свою країну. Для того, щоб це зробити потрібна лише любов і повага до неї. А те, що тебе через твою тупість в армію забрали - сам винен. Отож, єдиний "слабоумний" тут - ти.
механік Показати IP 3 Травня 2012 15:34
дурні всі, хто пише ці дурні речі. Ви щось організували в свойому житті ? Щось добились ? Та ви л...но яке сидить перед монітором все своє безглузде життя і може тільки в неті висловлюватись, бо в реальому житті вас ніхто не слухає, а самі займаєте низьке місце в сірій массі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus