USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

У вузах хочуть відновити профільність

19 Січня 2011 12:54
Цього року в українських вишах буде відновлено поняття профільності, тобто вищі навчальні заклади готуватимуть фахівців тільки в тих сферах, на яких вони спеціалізуються.
Про це заявив перший заступник голови парламентського Комітету з питань науки і освіти, народний депутат Максим Луцький, пише ЗІК.
За його словами, це дозволить істотно підвищити рівень та якість вищої освіти, поверне її цінність і авторитет.
«Ми починаємо виправляти помилку, що закладена протягом вже 19 років незалежності держави. Наприклад, раніше був Нархоз – там навчали економістів, в КПІ навчали «технарів», в університеті Шевченка вивчали гуманітарні науки. Сьогодні вузи стали універсальними. Всі вони готують фахівців практично по всіх спеціальностях. Виходячи з цього, знову вводиться поняття профільності», – сказав Луцький.
«Що це означає? Наприклад, юристів тепер готуватимуть лише юридичні академії і класичні університети. Підготовкою фахівців з економіки будуть займатися лише економічні, технічні та класичні університети. А для того, щоб здобути освіту в галузі фінансів необхідно буде вступати до економічних та класичних університетів. Це і є поняття профільності», – зазначив депутат.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Guantanamo Показати IP 19 Січня 2011 13:05
Шо за брєд? І на чому ж спеціалізується наш ВНУ, в такому разі?
студент Показати IP 19 Січня 2011 13:29
ВНУ і є класичним університетом сьогодні? Якщо ви там навчаєтесь, то мали б знати.
tarasick Показати IP 19 Січня 2011 22:11
"Підготовкою фахівців з економіки будуть займатися лише економічні, технічні та класичні університети" - крутєйша спеціалізація...Поперейменовують ВНЗ "як треба" і нічого не зміниться
студентка Показати IP 26 Січня 2011 00:59
от i правильно..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus