USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Учасники АТО на Волині стверджують, що їх неправомірно змушують платити за харчування дітей в закладах освіти

25 Жовтня 2019 21:31
У Любешівському районі повідомляють про недотримання вимог законодавства щодо безплатного харчування в навчальних закладах дітей учасників бойових дій.

Про це йшлося під час пленарного засідання 25 сесії Волинської обласної ради 24 жовтня.

У запиті до тимчасового виконувача обов’язків голови ОДА та прокурора області депутат Олександр Пирожик повідомив, що до нього звернулися учасники бойових дій російсько-української війни з Любешівського району. Заявники вказують, що 7 грудня 2018 року Любешівська селищна рада ухвалила рішення про встановлення вартості харчування учнів 1-4 класів, які не мають статусу постраждалих від Чорнобильської катастрофи, вихованців закладів дошкільної освіти Любешівської селищної ради, розміру батьківської плати за харчування дітей в закладах дошкільної освіти на 2019 рік.

На думку заявників, у цьому рішенні неповною мірою враховані вимоги чинного законодавства України щодо забезпечення безплатним харчуванням дітей учасників АТО. Це – так званий чорнобильський район з відповідними пільгами на харчування дітей-чорнобильців і суть проблеми в тому, що учні, які мають статус постраждалих від Чорнобильської катастрофи, забезпечені безплатним харчуванням, а ті, хто цього статусу не має, не забезпечені. У результаті, учасники АТО змушені платити за харчування дітей, як вони вважають, неправомірно. Вони просять розібратися у ситуації, відновити законність і справедливість.

Отже, депутат просив здійснити перевірку викладених відомостей та у разі підтвердження фактів вжити заходів щодо приведення у відповідність рішень чи розпорядчих документів органів місцевого самоврядування до вимог чинного законодавства. Оскільки подібні факти можуть мати місце в інших районах та містах області, просять доручити відповідним структурним підрозділам виконавчих органів влади здійснити моніторинг дотримання вимог чинного законодавства щодо безплатного харчування дітей учасників АТО. Депутати підтримали запит.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus