USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині діти залишилися без харчування через невчасні тендери

7 Березня 2017 15:00
Із початку лютого у навчальних закладах населених пунктів чорнобильської зони – Любешівського, Камінь-Каширського та Маневицького районів, дітей не забезпечують гарячим харчуванням. Нагадаємо, щороку держава виділяє з бюджету кошти на харчування школярів та студентів училищ, які проживають в межах цих трьох районів, інформують у прес-службі волинського УКРОПу.

Щоправда, через невчасно проведені тендерні процедури закупівлі продуктів, діти по кілька місяців не отримують належного харчування у навчальних закладах. Тож держава виділяє грошову компенсацію батькам – 8 гривень за день, аби ті самостійно забезпечували харчуванням своїх дітей.

Людей обурює те, що ця сума уп’ятеро менша від тієї, яка необхідна для того, аби забезпечити фізіологічні норми дитячого харчування.

Тож мешканці звернулися до народного депутата від УКРОПу Ірини Констанкевич.



Депутат зініціювала в селі Пнівне Камінь-Каширського району зустріч громади та керівництва Камінь-Каширського району, аби ті пояснили людям, чому тендери на харчування дітей не були оголошені вчасно.

«Закон про державний бюджет був прийнятий під Новий рік, і нам, щоб розпочати харчування, потрібні були кошти, – виправдовується начальник районного управління соціального захисту громадян Максим Демидюк.

– ­На початку лютого нам прийшов лист від департаменту соціального захисту. Тиждень тому отримали затверджений кошторис витрат. На 2017 рік, по грудень включно, виділено на харчування дітей району 46 мільйонів. Наразі створений тендерний комітет. Затвердили план річної закупівлі, визначається вартість харчування на одну дитину. Це дуже трудомістка і відповідальна робота».

За словами чиновника, минулого року до процедури тендерних закупівель мали претензії СБУ та фінансова інспекція. Тож тепер місцева влада, так би мовити, перестраховується. Тим часом Міністерство соціального захисту повідомляє, що цьогоріч змінювати суму грошової компенсації за харчування не будуть.

Нардеп зазначає, що проблема харчування дітей зони радіоактивного забруднення повторюється з року в рік.

«Раніше тендери на харчування дітей проводились у Києві, з минулого року – це відповідальність райдержадміністрацій. Влада з районів Волині, які підпадають під категорію чорнобильської зони, не може дати відповідь, як зараз будуть харчуватись школярі та студенти училищ. На сьогодні у мене більше 30 звернень із численними підписами батьків щодо того, що саме місцева влада затягує проведення тендерних процедур, – наголошує Ірина Констанкевич. – На основі цих звернень підготовані депутатські запити на Генеральну прокуратуру та профільні міністерства щодо надання оцінки діям посадовців. Після отримання відповідей ми будемо знати, як діяти далі. Винуватці халатності повинні бути покарані».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus