USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Учасники «Революції на граніті» спіймали Ляшка на брехні

4 Жовтня 2017 21:32
Лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявив, що він був одним з перших учасників студентського голодування в Києві в 1990 році. Інші учасники голодування, яке тривало 16 днів, спростовують будь-яку участь Ляшко в тих подіях.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ.

"27 років тому почалася Революція на граніті. Молодь з усієї країни збиралася на Майдані Незалежності, який тоді ще називався Площею жовтневої революції. Головна вимога - не допустити повернення України до складу СРСР. До кінця дня вже стояли перші намети і голодували 108 студентів. Я - серед них! Як молоді ми були :)", - написав Ляшко в Фейсбуці 2 жовтня, в 27-ту річницю початку цієї студентської акції.

Заява Ляшка викликало обурення у безпосередніх учасників і організаторів студентського голодування. Зокрема, український журналіст і публіцист Вахтанг Кіпіані, який був серед студентів, які оголосили голодування, повідомив, що ніхто з учасників акції протесту Ляшко не бачив, і назвав його мародером.

"Ляшко вирішив примазатися до історичної події. І, як завжди, увійшло в історію відомим місцем. Ніхто з учасників Ляшка на площі не бачив. І фото, звичайно, не жовтневе. Мародер", - заявив Кіпіані.

Інший учасник "Революції на граніті" Михайло Свистович, також заявив, що не бачив Олега Ляшка під час студентських акцій:

"Ляшко намагається примазатися до нас. Його не було серед голодуючих студентів, і взагалі в студентському русі тодішньому не було, сфоткати на тлі міг кожен. І ця фотка не схожа на голодування, тоді було дуже прохолодно, а тут такий легкий одяг. Не видно також начиння, яке там було з самого ранку. Швидше за все, це якась літня акція. І швидше за все, він сфотографований взагалі не на фоні акції, а просто на тлі Майдану, бо який сенс фоткаться на стадії збору людей або підготовки і не сфоткатись на тлі самої акції?".

Відомий львівський активіст Андріан Кліщ, який в 1990 році очолював охорону студентського табору і безпосередньо вів облік учасників акції, також підтвердив, що протягом всієї 16-денний акції Ляшко серед учасників не було, повідомляє ZAXID.NET.

Ще один учасник студентського голодування в жовтні 1990 року Володимир Чемерис розповів Громадському радіо, що Олега Ляшка не бачив як учасника Революції на граніті.

"Останнім часом це стало популярно. Наприклад, Саакашвілі себе так назвав учасником. Я прекрасно пам'ятаю одного грузина, який був учасником - це Георгій Гонгадзе. Але Саакашвілі там не було. Це ж стосується і Ляшко. Просто люди собі отримати додаткові піар-очки. Тому брешуть”, - сказав Володимир Чемерис.

Раніше Саакашвілі розповідав, як брав участь в Революції на граніті.

"Україна - це справа мого життя. Я 13 років свого дорослого життя провів в Україні. Я бігав по цих вулицях з акціями Чорновола, Хмари ... Революція на граніті Олеся Донія та інше. Я був один з вас. Ця вулиця для мене рідна", - цитує його слова" Українська правда ".

Нагадаємо, 27 років тому, в жовтні 1990 року, кілька десятків студентів вийшли на площу Жовтневої революції (теперішній Майдан) - так почалася "революція на граніті" - перша в УРСР масова антирадянська акція. Дві головні вимоги студентів були: незалежність України і переобрання Верховної Ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus