USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Учені виявили доказ впливу місячних припливів на плазмосферу Землі

2 Лютого 2023 00:23
Міжнародна група вчених вперше виявила доказ впливу місячних припливів на плазмосферу Землі, внутрішню частину магнітосфери нашої планети, що заповнена холодною плазмою.

Про це повідомляє Сіньхуа.

За словами вчених, раніше вже повідомлялося про ефекти, викликані місячними припливами, у земній корі, океанах, атмосфері та іоносфері. Однак питання про те, чи існує ефект місячного припливу там, де переважає плазма, залишилося відкритим.

Дослідник із Шаньдунського університету Сяо Чао заявив, що під час дослідження було проаналізовано дані, отримані з понад 10 супутників за останні чотири десятиліття.

Учені виявили, що сигнал, викликаний місячним припливом у плазмосфері Землі, має чітку добову та місячну періодичність, що відрізняється від напівдобових та напівмісячних варіацій, характерних для більшості ефектів місячного припливу, що раніше спостерігалися в інших областях.

Чао зазначив, що отримані результати розширюють наше розуміння взаємодії Землі та Місяця.

Він додав, що крім того, це також дає важливі підказки для майбутніх досліджень у ширших регіонах та системах, що складаються з двох небесних тіл, включаючи інші планетні системи у нашій Сонячній системі та за її межами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus