USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Внутрішнє ядро Землі почало обертатися в інший бік, – вчені

24 Січня 2023 23:48
Дослідники з Пекінського університету (Китай) заявили, що внутрішнє ядро Землі перестало обертатися в тому ж напрямку, що й сама планета, а можливо, навіть почало обертатися в інший бік.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Yahoo News.

Зазначається, що ця «планета всередині планети» на глибині 5000 кілометрів під поверхнею Землі може обертатися незалежно, оскільки плаває в рідкому металевому зовнішньому ядрі.

Автори дослідження Сяодун Сонг й І Ян виявили, що обертання внутрішнього ядра «майже зупинилося приблизно у 2009 році, а потім почало повертатися в протилежному напрямку».

«Ми вважаємо, що внутрішнє ядро обертається відносно поверхні Землі вперед і назад, як гойдалки. Один цикл гойдалки триває приблизно сім десятиліть. Тобто він змінює напрямок приблизно кожні 35 років», – заявили дослідники.

На їхню думку, раніше ядро змінило напрямок руху на початку 1970-их років, а наступний поворот в його русі відбудеться в середині 2040-их років.

Наразі мало що свідчить про те, що «поведінка» земного ядра сильно впливає на жителів Землі. Проте дослідники вірять в існування фізичних зв’язків між усіма шарами Землі, від внутрішнього ядра до її поверхні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus