USD 40.65 41.05
  • USD 40.65 41.05
  • EUR 40.80 41.15
  • PLN 10.00 10.20

Учені виявили потенційно придатну для життя планету «дуже близько» від Землі

26 Травня 2024 00:32
Міжнародна команда вчених відкрила потенційно придатну для життя планету розміром із Землю, яка розташована всього за 40 світлових років від нас.

Як пише УНІАН з посиланням на The Guardian, статтю про це відкриття опублікували в журналі Monthly Notices of the Royal Astronomical Society.

Виявлена планета отримала назву Gliese 12b.

«Ми провели розрахунки на око, – сказав один з авторів дослідження Шишир Дхолакія. – З'ясували, що вона, ймовірно, розміром із Землю, ймовірно, має помірний клімат і що вона дуже-дуже близько».

За його словами, на планеті може бути температура, яка підходить для того, щоб на поверхні могла накопичуватися рідка вода. Це важливо, тому що такі планети вважаються потенційно придатними для життя.

Gliese 12b розміром із Землю або трохи менша, як Венера. Температуру її поверхні оцінюють у 42 градуси за Цельсієм.

Читати ще: Астрономи знайшли нову планету, яка може бути придатною для життя. До неї 31 світловий рік

Її 12-денна орбіта проходить навколо Gliese 12, холодного червоного карлика в сузір'ї Риб. Gliese 12 приблизно на чверть менший за Сонце, а температура його поверхні становить близько 60% від температури Сонця.

«Вона розташована всього в 40 світлових роках від нас, і це не означає, що ми зможемо дістатися до неї в найближчому майбутньому, але це означає, що ми можемо спрямувати на неї найбільші космічні телескопи у світі та зрозуміти, якою може бути її атмосфера», – каже Дхолакія.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus