USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Учені знайшли антитіла, які нейтралізують коронавірус

11 Січня 2022 13:21
У США вчені виявили антитіло, придатне для ефективного лікування коронавірусу та його штамів.

Під час експериментів на сирійських хом’яках вдалося повністю придушити реплікацію вірусу в легенях, як пише Gazeta.ua, про це повідомляє Medical Xpress.

«Антитіло нейтралізує вірус, його варіанти та інші сарбековіруси в лабораторії, захищає від інфекції в дослідженнях на тваринах і здатне перешкоджати спробам вірусу уникнути його шляхом мутації», – заявляють дослідники Вашингтонського університету в Сіетлі і співробітники біотехнологічної компанії Humabs Biomed SA.

Антитіло S2K146 виділили з В-клітин людини, яка одужала від Covid-19. Як і моноклональні антитіла, які використовують для лікування коронавірусу, S2K146 націлений на спайковий білок.

«Вчені встановили, що це антитіло імітує молекулярні контакти й зв’язує білок. У результаті будь-яка зміна вірусного сплеску, яка знижує здатність антитіла зв’язуватися з ним, також, мабуть, знижує здатність вірусу зв’язуватися з ACE2 і заражати клітини», – йдеться у повідомленні.

Під час експериментів вчені виявили лише один штам коронавірусу, здатний протистояти S2K146.

Нагадаємо, раніше фінські вчені виявили молекулу, яка блокує спайк-білки коронавірусу SARS-CoV-2 та захищає людину від зараження протягом кількох годин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus