USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Учениці з Луцька стали призерками онлайн-конкурсу

1 Червня 2020 20:51
Дві школярки з Луцька – першокласниця Василина Войтович і шестикласниця Яна Станіславчук – стали призерками онлайн-конкурсу «Країна моїх прав». Учениці посіли треті місця у своїх вікових категоріях.

Про це йдеться в сюжеті UA:Суспільне.

Усього на конкурс надійшли 1223 роботи. Зокрема, малюнки надіслали 56 волинян. Конкурс пройшов напередодні Міжнародного дня захисту дітей.

«Наймолодшому учаснику, який зголосився взяти участь, – три роки, а найстаршому – 17. Своїми малюнками діти говорили про свої права, цінності, які для них важливі. Дітям необхідно знати їхнє право, аби воно ніколи й ніким не було обмежене», – зазначила директорка Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, який організував конкурс, Наталія Смолярчук.

Переможців обирали за кількістю вподобань на інтернет-сторінці конкурсу. Діти, роботи яких визнано кращими, отримали грамоти, кубки та подарунки.

Для конкурсу Яна Станіславчук намалювала жовто-синього птаха.

«Цей птах – символ безсмертя. Він змінює життя на краще. Цей жовто-блакитний фенікс символізує нашу Україну, а його кожна пір’їнка – права дитини (право на відпочинок, право на сім’ю)», – розповіла дівчинка та додала, що для неї її права – це передусім те, що вона може робити у своєму житті.

Ще одній учасниці Василині Войтович про конкурс розповіла вчителька образотворчого мистецтва, а підготувати малюнок, своєю чергою, допомогла мама.

«Тут мама тримає дитинку, а навколо намальоване все, що їй треба: любов, корисна їжа...» – сказала юна конкурсантка.

Її мама Ірина Войтович додала, що спершу з донькою обговорили саму мету конкурсу, його суть, поспілкувалися про права дітей, а згодом приступили до підготовки роботи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Miss Показати IP 1 Червня 2020 23:55
Молодці!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus