USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Удар РФ по Запоріжжю: загинули 30 осіб, ще 88 поранені, серед жертв є діти, – Нацполіція

30 Вересня 2022 22:08
Внаслідок російського ракетного удару по гуманітарній автоколоні цивільних на виїзді з Запоріжжя загинули 30 осіб та 88 поранених.

Про це повідомив голова Нацполіції Ігор Клименко.

«Серед загиблих є двоє дітей: 11-річна дівчинка та 14-річний хлопчик. Поранення зазнала також 3-річна дівчинка», – сказав Ігор Клименко.

Також серед загиблих – 36-річний працівник місцевого Управління стратегічних розслідувань.

«Ще 27 поліцейських Бердянського райуправління отримали поранення, 4 з них – у тяжкому стані. Хлопці були на службі, забезпечували правопорядок», – повідомив глава Нацполіції.

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський та очільник Нацполіції Ігор Клименко відвідали поранених працівників поліції в лікарні та подякували їм за службу.

«На місці трагедії продовжують працювати близько 80 фахівців. Слідчі та криміналісти поліції допомагають колегам із СБУ збирати докази. Очолює поліцейське документування начальник управління по організації розслідування злочинів скоєних під час військових конфліктів Головного слідчого управління Національна поліція України», – зазначив Голова Нацполіції.
За його словами, наразі відомо, що росіяни били по людях модернізованими ракетами С-300: «Вирви від цих модифікованих ракет не такі глибокі, але радіус вибухової хвилі набагато більший. Відповідно, більша зона та сила ураження людей... російські армійці знали, що тут завжди чимало людей. Особливо вранці. І навмисно поцілили саме сюди. Це цілеспрямоване масове вбивство. Що б не заявляли у країні вбивць, ми міцно стоїмо на своїй землі. Тимчасово захоплені території повернемо. І не зупинимося, доки не покараємо всіх воєнних злочинців».

Як ми писали, близько 07:00 30 вересня росіяни завдали ракетних ударів по Запоріжжю. Ворог випустив 16 ракет, чотири з яких влучили в район авторинку та по цивільній гуманітарній колоні на виїзді із міста до тимчасово окупованої території.

Люди, які стояли у черзі, планували забрати своїх родичів чи відвезти гуманітарну допомогу.

Раніше повідомлялося про 25 загиблих та 50 поранених внаслідок ударів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus