USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Удари України по аеродромах в глибині Росії свідчать про винахідливість ЗСУ, – The Guardian

6 Грудня 2022 15:18
Вибухи на двох російських авіабазах під Рязанню та в Енгельсі є останнім прикладом тактичної винахідливості українського командування та його здатності дивувати.

Про це пише Guardian, передає Суспільне.

«Схоже, Україна знайшла спосіб атакувати російські далекомагістральні літаки Ту-95 та Ту-22М, які стоять на злітно-посадкових смугах. З жовтня Кремль використав ці стратегічні бомбардувальники, щоб поступово руйнувати енергетичну інфраструктуру України, залишаючи мільйони людей без тепла та електрики з настанням зими», – зауважує видання.

Журналісти припускають, що Україна змогла розробити ударний безпілотник із дальністю польоту близько 1000 кілометрів. При цьому наприкінці минулого місяця український військовослужбовець заявив, що ця зброя вже застосовувалася проти російських військових. Якщо це правда, то це означає, що більша частина європейської частини Росії тепер перебуває у межах досяжності українських військових, констатує The Guardian. Відтак перевага, якою Москва користувалася досі, безпечно запускаючи крилаті ракети з глибини Росії, виявилася під загрозою.

Видання нагадує, що 29 жовтня Україна застала Росію зненацька, коли рано-вранці завдала ударів з повітря і з моря по військово-морській базі Чорноморського флоту в Севастополі. Тоді декілька російських фрегатів були виведені з ладу, у тому числі флагман «Адмірал Макаров».

Військові аналітики кажуть, що Україна розробила оригінальний та смертоносний морський безпілотник. Його компоненти включають модифікований гідроцикл і дистанційно керовану камеру з прямим зворотним зв’язком з центром управління та контролю. Аналітики припускають, що безпілотники також відіграли свою роль у серпневому успішному українському нападі на авіабазу Саки в Криму, під час якого були підірвані дев’ять російських бойових літаків.

При цьому видання зауважує, що Київ не завжди повідомляє своїм союзникам на Заході про плани проведення ризикованих військових операцій, до яких, без сумніву, відносяться атаки в глибині російської території. Західні чиновники вважають, що українці навмисно не роблять цього, оскільки Захід може спробувати відмовити Київ від їхнього проведення.

Натомість Україна використовує власні технології для проведення спецоперацій. Серед них – вибух на Кримському мосту у жовтні та знищення у квітні крейсера «Москва», який, за твердженням української сторони, був атакований українськими ракетами «Нептун».

«І те, й інше було принизливим ударом по престижу Росії. Можна очікувати на подальші сюрпризи», – наголошує The Guardian.

Нагадаємо, 5 грудня російські Зо МІ повідомили, щу Росії невідомий безпілотник впав на літаки на аеродромі Саратовської області. Крім того, на аеродромі у Рязанській області вибухнув бензовоз, три людини загинули. Губернатор Саратовської області Роман Бусаргін після новин про вибух безпілотника на аеродромі заявив, що «підстав для занепокоєння немає».

Речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі каналу Freeдом зазначив, що «сталися «хлопки», які все частіше на території Росії відбуваються». Але «як би ворог не хотів – ми ще нічого не починали», додав він.

Увечері 5 грудня Міністерство оборони Росії офіційно прокоментувало вибухи на російських аеродромах в Енгельсі та Рязані. Там заявили, що ударів завдав «київський режим». Також МО РФ підтвердило загибель трьох та поранення чотирьох російських військових унаслідок інциденту поблизу Рязані.

Додамо, у ніч на 6 грудня невідомий безпілотник атакував аеродром в Курську. Внаслідок атаки безпілотника в районі курського аеродрому спалахнув нафтонакопичувач
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus