USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

В ISW пояснили, як Путін використає у війні свою «високу підтримку» на «виборах»

19 Березня 2024 08:25
Російський президент-диктатор Володимир Путін намагається використати заявлені рекордні рівні явки виборців та підтримку його кандидатури в президенти, аби встановити інформаційні умови з метою затяжної війни в Україні.

Про це йдеться у новому звіті аналітиків Інституту вивчення війни (ISW).

Зазначається, що під час «виборів», за даними Центрвиборчкому РФ, Путін нібито набрав рекордні 88,12% до 95,23% у тимчасово окупованих Луганській, Донецькій, Запорізькій та Херсонській областях та анексованому Криму.

«Російські окупаційні чиновники, ймовірно, підробили рекордно високу підтримку Путіна на окупованих територіях України та примусили українців брати участь у «виборах», які по суті були примусовими, враховуючи велику кількість російських сил в окупованій частині України», – зауважують в ISW.

Читати ще: За перший день «перепризначення Путіна» виборчі дільниці у РФ атакували понад 20 разів, – ЗМІ

Під час пресконференції за підсумками «виборів», диктатор заявив, мовляв, не очікував таких високих результатів в окупованих регіонах України. Що більше – він цинічно заявив, що такі результати свідчать про «вдячність за російський захист», та пообіцяв, що Росія зробить усе для забезпечення «захисту» тимчасово окупованої України.

«Таким чином, Путін продовжує зусилля зі встановлення інформаційних умов для виправдання затяжного конфлікту та довгострокової окупації України під виглядом «захисту» цивільних осіб на окупованій Україні, що опинилося в небезпеці лише через російське вторгнення», – зазначається у звіті ISW.

Нагадаємо, Путін переміг на «виборах» президента Росії за підсумками підрахунку 100% протоколів. За підсумкової явки виборців у 77,44% по країні, 87,28% голосів набрав Путін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus