USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Угорщина першою в ЄС підписала угоду про купівлю російської COVID-вакцини

22 Січня 2021 17:27
Угорщина, поки єдина серед країн ЄС, закупить у РФ два мільйони доз вакцини від коронавірусу Супутник V.

Про це заявив очільник МЗС Угорщини Пітер Сійярто під час візиту до Москви, повідомляє Укрінформ.

«Я дуже радий повідомити, що сьогодні ми підписали угоду, згідно з якою Угорщина зможе придбати велику кількість російської вакцини трьома траншами», – зазначив Сіярто.

Угоду підписано після того, як угорський регулятор лікарських засобів дозволив використовувати британську вакцину виробництва AstraZeneca та російську Супутник V, оскільки влада Угорщини прагне скасувати карантинні заходи запроваджені через пандемію коронавірусу для стимулювання економіки.

Європейське агентство з лікарських засобів поки що не схвалила використання вакцини Супутник V.

Як відомо, російську вакцину від коронавірусної інфекції Супутник V розробив Національний дослідницький центр епідеміології та мікробіології ім. М. Ф. Гамалеї. Засіб був схвалений Міністерством охорони здоров’я РФ 11 серпня 2020 р. попри те, що третя фаза його випробувань не проводилася.

Світові експерти висловили сумніви щодо дієвості цієї вакцини.

Раніше в уряді Угорщини заявляли, що не будуть закуповувати російську вакцину від коронавірусу Супутник V, тому що Москва не має достатніх потужностей для виробництва вакцин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
ЗЕбільна каМанда Показати IP 22 Січня 2021 17:56
А Гєна Москаль у мадярів вициганить для Закарпаття.
Дмитро Показати IP 22 Січня 2021 18:10
А ми такими темпами взагалі без вакцини залишимося, потрібно теж закупити цю вакцину, а не чекати
дідо Показати IP 22 Січня 2021 18:38
От тепер видно,що мадяри на підсосі у ФСБ. готові фуфло-вакцину рекламувати...Путлєростан немає вакцини для свого населення,зате хоче продавати всяким недоурядам.
Лорд БігТауер до дідо Показати IP 23 Січня 2021 00:11
Фуфломіцин кажеш, ню-ню. А статтю англійських вчених як поясниш? "Coronavirus: why combining the Oxford vaccine with Russia's Sputnik V vaccine could make it more effective" https://theconversation.com/amp/coronavirus-why-combining-the-oxford-vaccine-with-russias-sputnik-v-vaccine-could-make-it-more-effective-152873 А ну так, так, тож по телевізору по всіх каналах верещать що sputnik-v то є фуфломіцин. Телевізор правду каже, ага :)))
Рагуль свіданутий Показати IP 22 Січня 2021 19:26
Краще померти з короною ніж жити із звіздою?
Сергій Показати IP 22 Січня 2021 19:43
Хай ще Новічок закуплять
Корiнний лучанин до Сергій Показати IP 22 Січня 2021 20:23
" дурачок" обов'язкоао закуплять.для таких "iнтелектуалiв"
666 Показати IP 22 Січня 2021 20:35
цікаво, скільки доплачено відповідальному угорцю, за закупівлю вакцини
Метро2033 до 666 Показати IP 23 Січня 2021 00:14
В Німеччині планують побудувати заводік по виробництву вакцини sputnik-v щоб диверсифікувати шляхи постачання вакцини в країну. Пані Меркель теж по твоєму крейзі-рашн доплатили?
666 до Метро2033 Показати IP 23 Січня 2021 14:14
базар по типу "хайли-лайкли" может вестись до третьего пришествия. Факты. Спутник даже третью фазу не прошел, а Путин уже кричал - "расея сделала!" Так что, оставь свой совковый пропагандос в кабинете Медведчука. Немцы - не идиоты.
Metro2033 до 666 Показати IP 23 Січня 2021 15:54
Відкрию тобі "секрет". Всі вакцини, котрі зараз на слуху, до сих пір ще знаходяться в процесі III-фази тестування. Тобто, ніяка з вакцин 3-тю фазу ще не пройшла. Всі в деякій мірі піддослідні кролики, що поробиш, жізнь такая..Тут деяким, не подобається россійська вакцина, коліть британську/китайську тоді , але "верещати" що російська то фуфломіцин то є "нєвєжество в квадраті".
666 до Metro2033 Показати IP 23 Січня 2021 19:46
По-перше, не побачив відповіді - де німці (Меркель) готуються прикупити Супутник? Отже, сказане вами - "прокукарікати, а там хоч не світай" - провокація, не більше. З якою метою провокуєте людей? Платять? Хто? По-друге. Всі відомі вакцини пройшли три стадії випробувань, крім російської. Крім того, російська вакцина вимагає додаткової вакцинації, через два місяці. Про це ви нікому не розповідали? По-третє. Як можна нав'язувати свому народу, вакцину від противника, з яким воюємо? Ви впевнені, що це не робиться з іншою метою? Чому я не чую, що вакцинація апробована на жителях Донбасу в якості допомоги "братньому українському народу"? Хто її закупив, взагалі, в світі - Болівія або щось подібне? ... Так що "верещите" саме ви. З якою метою?
Metro2033 до 666 Показати IP 23 Січня 2021 21:00
Не чуєте і не бачите, по причині, тривалого перегляду брехливого телевізора та довіри лукавим заявам нашої непрофесійної влади щодо вакцин,вакцинації та й взагалі подій на Донбасі. Так що, не лінуйтесь, погугліть інформацію на англомовних сайтах.
666 Показати IP 24 Січня 2021 07:02
"ля-ля" не нужно, лектор. Лукавством-порожняком занимаетесь именно вы. На Донбассе я вижу убийства граждан и солдат Украины - какие еще слова нужны? Может, Путин "Сев.поток" из добрых побуждений придумал в жуткой заботе о "братском украинском народе"? Ни тени сомнений, что вакцинация на украинцах -как опыты на морских свинках. Идите гуляйте!. Сегодняшней власти доверять? Она как и путинская - один в один существует для своего рыла. И вашими благими намерениями дорога лишь в ад устлана))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus