USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Угорщина відмовилася від використання російської COVID-вакцини

31 Грудня 2020 23:06
Уряд Угорщини не буде закуповувати російську вакцину від коронавірусу (COVID-19) «Спутник V», тому що Москва не має достатніх потужностей для виробництва вакцин.

Про це повідомляє Reuters, пише Укрінформ.

За словами голови адміністрації прем’єр-міністра країни Віктора Орбана, натомість Угорщина буде закуповувати вакцини від коронавірусу через механізм закупівель Євросоюзу або безпосередньо у Китаю.

Зазначається, що країна брала участь у російських випробуваннях, а також стала одним з перших отримувачів невеликих партій російської вакцини «Спутник V».

Раніше міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив про початок його країною тестування російської вакцини від коронавірусу «Спутник V».

Як повідомлялося, в середині серпня в Росії оголосили про реєстрацію першої вакцини проти коронавірусу, розробленої НДЦ епідеміології та мікробіології імені Гамалії. Вона отримала назву «Спутник V».

Світові експерти висловили сумніви в дієвості цієї вакцини.

МОЗ України заявило, що жодних переговорів на державному рівні щодо закупівлі або отримання російських вакцин проти коронавірусу не ведеться.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Москаль Показати IP 1 Січня 2021 07:12
Той вакцини немае
Активіст Показати IP 1 Січня 2021 07:53
Не поширюйте фейк.
Москаль до Активіст Показати IP 1 Січня 2021 12:01
российская "вакцина" против коронавируса является гибридным оружием против Украины. Об этом в интервью изданию День заявил министр иностранных дел Дмитрий Кулеба.
sirav89249 Показати IP 1 Січня 2021 11:38
Кому воно треба те російське лайно?
Пердуньо Показати IP 1 Січня 2021 17:59
Угорщину просто поставили в позу і все, в них не було вибору. Вони прекрасно розуміють що вакцина Спутник-V є еффективною, але Біг Босси наказали їм купувати лише їхню (американську, європейську, на худий кінець - китайську вакцину) але тільки не російську. Як говориться, - Нічаго лічнаго - только Бізнес.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus