USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Україна без НАТО та іноземних військових: Росія оприлюднила список вимог до США та Альянсу

17 Грудня 2021 14:43
Російська Федерація у своїх так званих гарантіях безпеки вимагає від країн Північноатлантичного альянсу відмовити Україні у вступі до НАТО. РФ запропонувала Альянсу обмінюватися оцінками загроз та викликів безпеці добровільно.

Про це повідомляє пресслужба МЗС Російської Федерації, передає УНІАН.

«Російська Федерація і всі учасники, які були станом на 27 травня 1997 року державами – членами Організації Північноатлантичного договору, відповідно, не розміщують свої збройні сили та озброєння на території всіх інших держав Європи на додаток до сил, розміщених на цій території станом на 27 травня 1997 року», – зазначено в проекті документа.

При цьому Москва пропонує Альянсу обмінюватися оцінками загроз та викликів на добровільній основі.

«Учасники на регулярній добровільній основі обмінюються оцінками сучасних загроз і викликів безпеці, забезпечують взаємне інформування про військові навчання і маневри, основні положення військової доктрини», – йдеться в другій статті.

Крім того, РФ вимагає від НАТО відмовитися від усіх зобов’язань щодо розширення, тобто ліквідувати свої обіцянки включити до свого складу нові країни, в тому числі й Україну.

«Учасники, які є державами-членами Організації Північноатлантичного договору, приймають зобов’язання, що виключають подальше розширення НАТО, в тому числі приєднання України, а також інших держав», – наголошується в шостій статті угоди.

Також в Кремлі хочуть, щоб члени НАТО відмовилися від надання свого військового континенту в ряді регіонів, в тому числі й на території України.

«Учасники, які є державами-членами Організації Північноатлантичного договору, відмовляються від ведення будь-якої військової діяльності на території України, а також інших держав Східної Європи, Закавказзя та Центральної Азії», – йдеться в сьомій статті пропозицій.

Крім цього, Москва пропонує Вашингтону:

- не використовувати інші країни для підготовки нападу один на одного;

- не проводити військових навчань з відпрацюванням сценаріїв застосування ядерної зброї;

- не готувати військових неядерних країн застосовувати ядерну зброю;

- не розгортати ядерну зброю за кордоном і повернути вже розгорнуту.

Нагадаємо, у комюніке за підсумками попереднього саміту Альянсу в Брюсселі 14 червня 2021 року зазначалося, що Україна стане членом НАТО за допомогою реалізації Плану дій щодо членства.

Президент США Джо Байден заявляв, що окупація Росією частини українських територій не впливає на вступ до НАТО, але Україна повинна очиститися від корупції. Він підкреслював, що Україна повинна відповідати певним критеріям, щоб отримати ПДЧ. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав країни НАТО у 2022 році надати Україні ПДЧ.

1 грудня президент РФ Володимир Путін заявив, що хоче отримати від Заходу гарантії невступу України в НАТО. 16 грудня генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс не піде на поступки Росії у питанні наближення України до членства. За його словами, Україна має право на захист і разом з НАТО визначатиме питання членства в Альянсі.

Як ми писали, 7 грудня Джо Байден та Володимир Путін провели переговори. Під час онлайн-саміту президент США Джо Байден висловив глибоке занепокоєння Сполучених Штатів та європейських союзників з приводу ескалації збройних сил Росії, які «оточують Україну».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Анон Показати IP 17 Грудня 2021 14:47
А г.мна пожувати Росія не хоче?
Анонім до Анон Показати IP 17 Грудня 2021 15:44
Їй вже дали лопату, ото вона й пережовує, і щось мекає там.
стонущий рагуль Показати IP 17 Грудня 2021 15:00
)(уйло по определению должен сношать - вот он и сношает по-тихоньку) О чем кричали - то и получаем
ботоксШМЯК Показати IP 17 Грудня 2021 15:03
Її вже послало і НАТО і ЄС. Так що "паРаша гудбай", трошки посмердить і відкотиться.
Анонім Показати IP 17 Грудня 2021 15:05
Вже є відповідь, вже є, - відключення свіфту, заморожування активів олігархів, економічні санкції, відмова від всруцьких енергоносіїв... Для мордора це рівносильно смерті.
Куртизанка Показати IP 17 Грудня 2021 15:37
А шо плохо без войск нато жилось? И колбаса по 2, 20 и водка дешевая, и все вместе супротив врага-супостата...
Олександр до Куртизанка Показати IP 17 Грудня 2021 17:15
Да жили..и водка и колбаса и др..и дальше жили бы если бы Путин не влез в Украину(окупировал Крым,половину Донбасса).Так вот спросите у него зачем он это сделал? До окупации и вторжения в Украину ни про какие войска НАТО разговоры не велись..А сейчас Украина имеет право защищать себя любыми способами и средствами вплоть до возобновления ядерного статуса.
Аут Показати IP 17 Грудня 2021 15:43
Походу лапті сплели росіяньцям... а навіть і не шкода, прямо за кобздоном хай пиляють, і за хором ім. алєксандрова.
! Показати IP 17 Грудня 2021 16:17
Не задирайся з НАТО, Пуйло, бо мокрого місця по тобі не зостане !
!!! до ! Показати IP 17 Грудня 2021 18:22
вони вже памперси пару раз поміняли, після заяви НАТО, ЄСта США.
Петро Показати IP 18 Грудня 2021 03:07
Діванно бойові хомячки, в дії))
? до Петро Показати IP 18 Грудня 2021 09:23
О?! Набутилений, шо тут робиш? Чому на портрет ботоксного сцаря не молишся?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus