USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Влада називає РФ агресором, але торгує з нею, - Ірина Констанкевич

14 Листопада 2017 13:37
Офіційне визнання Російської Федерації країною-агресором має передбачати також розрив дипломатичних стосунків з північним сусідом. Про це в ефірі телеканалу ZIK заявила народний депутат з УКРОПу Ірина Констанкевич, інформують у прес-службі партії.

За її словами, відповідна правка, яку внесли представники УКРОПу, має бути врахована при розгляді у другому читанні законопроекту № 7163 «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях».

«Якщо ми визнаємо даним законопроектом Росію агресором, то повинні розірвати з нею дипломатичні відносини», – наголосила парламентар.

Представниця УКРОПу зазначила, що у всесвітній історії відсутні прецеденти, коли країни продовжували дипломатичні зносини під час збройного конфлікту.

Також Ірина Констанкевич підкреслила, що, згідно з соціологічними опитуваннями, більшість громадян України підтримують розірвання дипвідносин з РФ. Проте чинна влада вдається до напівзаходів, коли визнає Росію агресором на словах і продовжує активну торгівлю на практиці.

«Патріотична позиція вимагає від нас категоричності й послідовності. Тому ми виступаємо проти торгівлі з агресором і присутності російського фінансового капіталу в Україні», – підкреслила нардеп.

За її словами, законопроект про реінтеграцію Донбасу має також офіційно визначати дату початку збройної агресії проти України та передбачати механізми повернення Криму на рівні з окупованими територіями Донецької та Луганської областей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus