USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Чому Міжнародний суд ООН не визнає РФ агресором?

14 Березня 2017 09:19
Навіть при найкращому розвитку подій у Міжнародному суді ООН в Гаазі за позовом України проти російської агресії судді не визнають Російську Федерацію державою-агресором, оскільки українські представники чітко наголошують, що не вимагають такого визнання, інформує Politic.kiev.ua.

В той самий час у повідомленні відзначається, що така позиція України у справі проти Росії скоріше за все не слабка, а сильна сторона позову. «Справа в тому, що можливості Міжнародного суду ООН обмежені. Він лише може визнати чи спростувати порушення країною-членом ООН певних міжнародних конвенцій. У цьому випадку мова про фінансування тероризму на порушення міжнародного права людини. При цьому у низці деяких моментів Росія має надавати свою згоду для того, щоб Гаазький трибунал міг приступити до розгляду українського позову», - зазначається у інформаційному листі.

Зі слів автора, Україна в Гаазі доводить той факт, що Російська Федерація порушила дві міжнародні конвенції. «Мова йде про конвенції щодо ліквідації всіх форм расової дискримінації та про боротьбу з фінансуванням тероризму», - наголошується у тексті повідомлення.

Нагадаємо, минулого тижня завершилися чотириденні публічні слухання в Міжнародному суді ООН за позовом України проти Російської Федерації.

Країні агресору інкримінується фінансування тероризму та дискримінація за національною ознакою в анексованому Криму. Уже в квітні-травні можливе винесення рішення суду про накладення тимчасових заходів на РФ. Однак, навіть стриманий оптимізм передчасний: Гаага ще остаточно не вирішила, чи підпадає ця справа під юрисдикцію Міжнародного суду. А якщо за нього все ж візьмуться, винесення вердикту по суті затягнеться на роки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ГААГА: НАШІ ВИМОГИ, ВІДПОВІДЬ РФ І ОЧІКУВАННЯ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Українець Показати IP 14 Березня 2017 11:25
Тому, що в Україні ГРОМАДЯНСЬКА війна, а не чиясь там агресія.
Анонім Показати IP 14 Березня 2017 12:36
Це точно. Не можна стверджувати те, чого немає. Краще далі гнобити своїх громадян і звинувачувати Россію.
до"Українець" Показати IP 15 Березня 2017 08:51
А з шахт Донбаса дістають російські танки,реактивні установки та безліч боєприпасів російського виробництва!!!
до Анонім Показати IP 15 Березня 2017 09:13
Роззуй очі,або поїдь та подивись ублюдок,від кого та від чого гинуть кращі сини України!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus