USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Україна – найбільший постачальник замороженої чорниці у Китай

4 Червня 2020 10:25
Україна збільшила експорт замороженої чорниці лісової у Китай в 5,5 раза за перші чотири місяці 2020 року.

Про це повідомляє НВ з посиланням на EastFruit.

Загальна виручка від експорту за цей період досягала $6 млн.

Внаслідок різкого зростання обсягу поставок, Україна стала провідним постачальником замороженої лісової чорниці в цю країну, обійшовши Канаду, Швецію, Латвію, Білорусь, Росію та Польщу, які також експортували цю ягоду до Китаю в замороженому вигляді.

Чорниця була єдиною позицією плодоовочевої групи, яку Україна експортувала до Китаю. Поставок ядра волоського горіха, які Україна здійснювала до Китаю роком раніше, в 2020 році не було.

Зростання поставок замороженої чорниці лісової до Китаю з України зростає шостий рік поспіль. За 2015 рік обсяг експорту був $ 383 тис., сягнувши $ 2,8 млн до 2018 року. У 2019 був прорив, коли експорт замороженої чорниці виріс відразу у понад тричі – до $10 млн. Тому, можна з високою часткою ймовірності припустити, що у 2020 році буде оновлений рекорд експорту цих ягід з України до Китаю.

Також повідомляють, що Україна досить давно добивається дозволу на поставку черешні і лохини до Китаю, проте протокол про доступ до ринків цієї країни досі не підписаний. Тому черешня з України для китайського ринку поставляється, переважно, через Гонконг, однак обсяги таких поставок порівняно невисокі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus