USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Україна і Китай підпишуть угоду про безвіз

14 Липня 2021 08:59
Україна і Китай підпишуть угоду про безвізовий режим.

Про це під час першої телефонної розмови домовилися президент України Володимир Зеленський і голова Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпін, повідомляє УНІАН з посиланням на пресслужбу Офісу президента.

Зеленський і Сі Цзіньпін обговорили важливість розвитку міжлюдських контактів між країнами і домовилися укласти угоду про безвізовий режим між Україною і Китаєм.

Також лідери держав обмінялися привітаннями з нагоди десятої річниці встановлення стратегічного партнерства між Україною і КНР і підтвердили обопільну налаштованість на його розвиток і поглиблення.

Очільники країн обговорили питання боротьби з викликами, пов’язаними з пандемією COVID-19. Зеленський подякував голові КНР від імені українського народу за постачання вакцин проти коронавірусу в Україну.

«Ці вакцини врятували життя багатьом українцям», – сказав він.

Лідери держав відзначили, що спільна боротьба з пандемією і співробітництво Китаю й України є живим втіленням дружби між нашими народами.

«Китай – торговельно-економічний партнер України номер один у світі. І ми зацікавлені в повній реалізації потенціалу двосторонньої взаємодії, насамперед у сферах торгівлі та крупних інфраструктурних проектів», – зауважив президент України.

Глава держави окремо зазначив, що, попри глобальну пандемію, товарообіг між Україною й Китаєм зростає другий рік поспіль. Це свідчить про продуктивну двосторонню співпрацю.

Зеленський наголосив на важливості участі китайських інвесторів у реалізації низки проектів з розвитку інфраструктури морських портів, будівництва й модернізації доріг, розвитку залізниць та міської інфраструктури й муніципального господарства.

Під час розмови було підтверджено зацікавленість у нарощуванні українського експорту до Китаю та розширенні співробітництва у переробці української сільськогосподарської продукції.

Голова КНР відзначив важливість президентського проекту «Велике будівництво» й висловив готовність Китаю співпрацювати на цьому напрямі.

Крім того, сторони приділили увагу потенціалу співпраці у сфері торгівлі та можливості збільшення її обсягів. Зеленський висловив сподівання, що Україна може стати «містком у Європу» для китайського бізнесу.

Також Зеленський підтвердив незмінність позиції України в питанні єдиного Китаю.

Голова КНР, у свою чергу, підкреслив, що Китай поважає шлях незалежності, обраний українським народом, підтримує суверенітет і територіальну цілісність України.

Лідери держав обмінялися запрошеннями здійснити візити у зручний час.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Висновок Показати IP 14 Липня 2021 09:52
Дітям терміново вчити китайську, а не англійську.
Анонім Показати IP 14 Липня 2021 12:03
Китайці дуже хочуть нашу землю. Основна їх схема - викуп через фізичні особи, так як їх банки до нас не пустить НБУ, підконтрольне Заходу. Коли землю купувати можна було тільки громадянам, вони шукали хто забезпечить укладання фіктивних шлюбів і отримання громадянства для них. Ціна 1 шлюбу в 2016 році була - 5000 доларів. Візи - бюрократична, але надійна процедура відсіву і вузьке горло такої схеми. Розуміючи це, жоден президент України, не дивлячись на нормальні відносини з КНР не погоджувався на безвіз. Тепер китайці будуть заїжджати і як будівельники доріг і просто так, роз'їжджаючи по нашим селам і пропонуючи по 5к за штамп в паспорті.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus