USD 40.80 41.20
  • USD 40.80 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.22 10.48

Україна отримала бронетранспортери, які допоможуть евакуювати поранених на полі бою

22 Лютого 2024 22:49
Сили оборони отримали бронетранспортери M113, обладнані для евакуації поранених з поля бою. Раніше їх передачу Україні анонсувала влада Іспанії.

Про це повідомляє РБК-Україна.

«Десятки цих евакуаційних бронемашин вже прибули до України. Ще кілька сотень очікуються найближчим часом. Вдячний партнерам за підтримку у війні», – розповів міністр оборони Рустем Умєров.

Він зауважив, що техніка на гусеничному ходу має значно вищу прохідність, тому в умовах бездоріжжя вона ефективніша в евакуації поранених.

«Бронемашини для евакуації поранених передаємо у бойові підрозділи вже зараз. Координує цю роботу і проєкт загалом мій заступник Наталія Калмикова. Вдячний партнерам за підтримку у війні», – заявив міністр.

Що відомо про M113

M113 – це багатоцільовий бронетранспортер, який перебував у серійному виробництві з 1960 до 2007 року. Тривалий час залишався основним бронетранспортером США, значних кількостях поставлявся також до інших країн.

Читати ще: Німеччина передала Україні непридатні для бою бронемашини за завищеними цінами, – Bild

Загальна кількість випущених бронетранспортерів M113, включаючи машини на його базі, становить понад 88 тисяч штук. Станом на 2022 рік використовуються більш ніж у 44 країнах світу, включаючи США.

Бронетранспортер розрахований на перевезення 13 осіб, його броня може витримати попадання уламків мін та куль калібром до 14,5 мм.

Читати ще: Мінфін повідомив, які країни найбільше допомогли Україні фінансами

Постачання бронемашин M113 в Україну

Універсальні бронетранспортери від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну активно використовуються українськими військами. Про їхню передачу ЗСУ повідомляло кілька країн.

Так, Португалія 20 червня 2023 року оголосила про новий пакет військової допомоги для України, до якого увійшли гаубиці та бронемашини M113.

Також нещодавно повідомлялося, що бельгійська компанія поставила в Україну десять модернізованих бронемашин М113. У червні Литва оголосила про передачу Україні ще 10 бронетранспортерів M113 та боєприпасів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus