USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Україна платитиме менше за реверс газу з Європи

6 Червня 2017 10:21
У "Нафтогазі" анонсували зниження ціни на газ після рішення Стокгольмського суду Ціна буде нижчою за ту, яку зараз "Нафтогаз" платить європейським компаніям за реверс.

У разі відновлення співпраці НАК " Нафтогаз України" з "Газпромом" ціна на російський газ для України буде найнижчою. Про це глава правління Національного нафтогазового холдингу "Нафтогаз України" Андрій Коболєв заявив в ефірі одного з телеканалів, коментуючи рішення суду, пише ТСН.

За його словами, ціна буде нижчою за ту, яку зараз "Нафтогаз" платить європейським компаніям за реверс, так як після рішення Стокгольмського арбітражу формулу розрахунку ціни блакитного палива буде переглянуто.

"Формула буде кардинально змінена. Вона є вже зараз не тільки менше тієї ціни, яку від нас вимагає "Газпром". Але вона й менша, ніж та ціна, яку нині Україна платить за газ, який ми купуємо в Європі", – повідомив Коболєв.

У той же час, конкретні цифри ні українська, ні російська сторона озвучити не зможуть до оголошення остаточного рішення Стокгольмського суду, підкреслив голова правління "Нафтогазу".

Як повідомлялося раніше, 31 травня Стокгольмський арбітраж повністю задовольнив вимоги української НАК "Нафтогазу" проти російського "Газпрому" про перегляд ціни з урахуванням ринкових вимог. Вимоги "Газпрому" щодо "бери або плати" було повністю відхилено. Трибунал також повністю скасував заборону на реекспорт газу.

Рішення апеляції не підлягає. Попереду у суді обчислення взаємних вимог та рішення за транзитним контрактом.

"Газпром" і "Нафтогаз України" судяться в Стокгольмському арбітражі від червня 2014 року. Предметом позовів є контракти на поставку газу з Росії на Україну і транзит через територію України від 2009 року.

Українська компанія вимагала від "Газпрому" компенсації у 30,3 млрд доларів за перегляд тарифу на транспортування палива через газотранспортну систему Європи. "Газпром", натомість, вимагав від "Нафтогазу" 47,1 млрд доларів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus