USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Україна повернула з російського полону 4 військових та 2 цивільних

29 Вересня 2022 14:35
Україна та Росія провели черговий обмін полоненими. Додому повернули чотирьох військових та двох цивільних.

Відповідну заяву оприлюднив голова ОП Андрій Єрмак.

«Ще більше наших – вдома. Відбувся черговий обмін полоненими. Ми повернули 6 наших людей – чотирьох морпіхів та двох цивільних», – написав Єрмак.

Серед звільнених офіцери Булахов Олексій та Костенко Микола, солдати Герасименко Людмила та Іван Земляной,цивільні – Андруша Вікторія та Майборода Яна.

За словами чиновника, у кожного з них своя історія.

Наприклад, Андрушу Вікторію 27 березня російські солдати забрали з дому, бо в телефоні дівчини знайшли дані про ворожу техніку, які вона передавала ЗСУ. Згодом її відвезли до рф і утримували в Курському СІЗО.

Майборода Яна опинилася в полоні через те, що у її телефоні зайшли фотографії техніки росіян на території Чорнобильської зони.

Військові брали участь у боях за Маріуполь.

«Переговори про обмін – це складна робота, а краща винагорода за неї – свобода українців. Саме це стимулює працювати на максимумі ефективності. Обміни продовжуються. Наша мета – повернути всіх наших людей. Над цим працюємо нон-стоп, і ми обов’язково це зробимо. Дякую за ефективну роботу Координаційному штабу з питань поводження із військовополоненими. Лише цього місяця ми повернули 235 наших людей. Не зупиняємось», – додав Андрій Єрмак.
Нагадаємо, 22 вересня Україна повернула з полону російських окупантів 215 захисників, з них 108 – бійці «Азова».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus