USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Україна та Північна Македонія запускають безвіз на постійній основі

22 Серпня 2019 10:17
Кабмін затвердив безвіз з урядом Північної Македонії. Угода дозволяє громадянам двох країн, які мають біометричний паспорт, в’їзд, транзит чи короткострокове перебування протягом 90 днів у 180-денний період.

Угоду підписала посол України в Північній Македонії Наталія Задорожнюк із міністром закордонних справ цієї країни Ніколою Дімітровим ще 12 липня, пише 24 канал.

Вже 21 серпня на засіданні Кабінет міністрів прийняв постанову про затвердження угоди щодо безвізу з Північною Македонією.

У МЗС цієї країни зазначили, що угода зробить особливий внесок у подальшу активізацію співпраці – особливо в економічній сфері.

«Більше немає потреби пролонгувати існуючу Угоду щороку. Працюємо далі!» – прокоментувала цю новину Задорожнюк.

Раніше безвіз між Україною та Північною Македонією мав тимчасовий характер. Відповідні угоди підписувалися на рік.

Зараз українці можуть відвідувати без візи 126 країн На дві країни менше: неприємні новини про безвізовий режим для власників українського паспорту , раніше – 128 країн. Річ у тому, що Джибуті та Бенін (це країни Африки) змінили свою візову політику: тепер українці повинні отримувати електронну візу наперед замість візи за фактом прибуття.
11 травня 2017 року Рада Європейського Союзу ухвалила рішення про скасування віз для короткострокових поїздок для громадян України. Рівно за місяць, 11 червня, безвіз запрацював. Однак, щоб ним скористатися – потрібно мати біометричний закордонний паспорт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
мдя Показати IP 22 Серпня 2019 13:04
Двоєшніки :) Шрі Ланку пропустили. Взагалі ні слова про неї. До 31.01.2020 - плата за візу ( 35баксів електронна 40 по прильоту) скасована! Так що - гоу:)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus