USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Безвізовий режим буде не для всіх українців

10 Лютого 2015 16:45
Попри очікуване рішення ЄС про безвізовий режим для громадян України, на практиці посольствам та консульствам шенгенських країн певний час доведеться видавати візи українцям.

З такою заявою виступив на прес-конференції в Києві посол Польщі в Україні Генрик Літвін, - повідомляє "Українська правда".

"Побутує така думка у суспільстві, що рішення про безвізовий режим означає повну лібералізацію руху. На жаль, це не так", - зазначив він.

Нагадаємо, Україна може отримати безвізовий режим з країнами Євросоюзу на саміті країн "Східного партнерства" в Ризі, який відбудеться 21-22 травня цього року.

Посол нагадав, що безвізовий режим поширюватиметься лише на власників біометричних паспортів, а також лише на короткострокові поїздки і не поширюватиметься на тих, хто прямує до ЄС з метою працевлаштування, навчання чи для постійного проживання.

"Тому ми не будемо – принаймні, відразу – ліквідовувати наші візові відділи, і навіть при безвізовому режимі будемо працювати деякий час", - повідомив посол.

"Національні візи будуть видаватися як і раніше. Громадяни України, у яких не буде біометричного паспорта, також будуть вимушені звертатися до консульств за візами", - зазначив Генрік Літвін. За минулий рік Польща видала заявникам з України 833 тисячі віз, 277 тисяч з яких – національні візи (з дозволом на тривале перебування у Польщі).

До слова, згідно з підсумками 2014 року Польща, попри конфлікт на Сході, зберегла минулорічну частку відмов (1,8% серед шенгенських віз). Найменший шанс отримати відмову - у заявників, що подаються в Києві.

Наразі в Україні працює 6 консульських установ Польщі – в Києві, Львові, Луцьку, Вінниці, Одесі та в Харкові. Ще два генконсульства – в Севастополі та в Донецьку – Варшаві довелося закрити через анексію Криму та вторгнення РФ до України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus