USD 39.50 39.78
  • USD 39.50 39.78
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Україна зайняла друге місце у списку боржників МВФ

19 Грудня 2018 19:42
Після затвердження нової програми з МВФ Україна піднялася на друге місце в світі за боргами перед фондом, обігнавши Грецію і майже зрівнявшись з лідером рейтингу – Аргентиною. Такий висновок можна зробити, вивчивши дані цих країн на сайті Фонду.

З урахуванням виділення обіцяних 3,9 млрд доларів, борги Києва перед МВФ складуть 14,1 мільярда. У Греції, яка тепер на третьому місці, поточний борг – 11,6 млрд, а у Аргентини – 14,6, пише Страна.

Тобто, до місця лідера антирейтингу боржників нам залишилося приблизно півмільярда доларів.

Якщо ж враховувати тільки транш, обіцяний в грудні – 1,4 мільярда доларів – то Київ просто ділить друге місце з греками. У обох країн виходить по 11,6 мільярдів боргу.

Нагадаємо: цей транш Україна отримає в рамках нової 14-місячної програми stand-by, якій у вересні цього року замінили колишню програму на 17,5 млрд доларів EFF (вона повинна була закінчитися в березні 2019 року). Формальне пояснення – stand-by дається країнам, які «вийшли з переддефолтного стану», так що для нас це свого роду плюс. Але насправді, на думку експертів, МВФ просто вирішив «перезавантажити» відносини з українською владою.

Гроші за старою кредитною програмою виділялися нерегулярно і з великими проблемами, в тому числі, і через «незговірливість» нашої влади.

Основні «маяки» МВФ, зокрема, відкриття ринку землі, повноцінний запуск антикорупційного суду, реформи, так і не були виконані. До нового траншу українські політики поставилися більш відповідально.

Відзначимо, що за підсумками 2018 року МВФ переглянув прогноз зростання ВВП України і знизив його до 3,3% з очікуваних ще в жовтні 3,5%.

Раніше «Страна» розбиралася, на що Україна витратить кредит МВФ і що в результаті отримають пересічні громадяни і бізнес.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Всюду першi Показати IP 19 Грудня 2018 20:17
Всюду першi
Житие по новому Показати IP 19 Грудня 2018 21:23
Це перемога!!!
Реаліст Показати IP 19 Грудня 2018 22:13
Продали країну з потрохами до третього коліна, лайнюки.......

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus