USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Україна здобула перше золото на Олімпіаді в Пхьончхані. Оновлено. Відео

18 Лютого 2018 14:49
Українець Олександр Абраменко завоював золоту медаль у фристайлі на Зимових олімпійських іграх у Пхьончхані.

Він отримав результат 128.51, повідомляє українська служба BBC.

Це перша медаль України на цих олімпійських іграх.



Для 29-річного миколаївця це четверта Олімпіада в кар'єрі. На попередній - зайняв шосте місце. Минулий сезон Олександр пропустив через операцію на коліні.

Здобувати олімпійську ліцензію йому довелося у форсованому режимі, на початку цього сезону.

Місце на Іграх Абраменко остаточно забронював собі лише після того, як став другим на етапі Кубка світу в американському Лейк-Плесіді 18 січня.

Що таке лижна акробатика?

Вид фрістайлу, в якому спортсмени зі спеціально спрофільованого трампліну здійснюють серію з двох різних за складністю стрибків. Трампліни бувають трьох видів: великий (потрійний) – висота 4,05 метри, ухил 70 градусів; середній (подвійний) – 3,5 метри, 65 градусів; малий (сальтовий) – 2,1 метри, 55 градусів. Зона приземлення повинна бути покрита пухким снігом. Очки нараховуються за техніку відриву від трампліну, за траєкторію польоту, а також за фігуру і приземлення.

Як Абраменко перемагав на Олімпіаді

Згідно з результатами кваліфікації, першу фінальну спробу Олександр починав третім. Свої "три сальто з чотирма гвинтами" українець виконав досить чисто, отримав оцінку 125,67 і тим самим практично гарантував собі путівку в дев'ять найкращих, які проходять в наступний раунд. У підсумку краще в першій спробі судді оцінили лише стрибки китайця Ци Гуанпу (127,44) і представника Олімпійських атлетів з Росії Павла Кротова (126,11).

Другий стрибок Абраменко теж був досить вдалим, тільки при приземленні трохи присів і низько опустив руки. Тому і оцінка нижча - 125,79. Але в шістку суперфіналістів він потрапив.

Свої виступи у суперфіналi практично "завалили" росіяни Ілля Буров і Павло Кротов. Абраменко ризикнув і вирішив виконати стрибок, якого він до сих пір не виконував ніколи. Три сальто з чотирма гвинтами, де два гвинти - в останньому сальто. Виконання було чітким. 128,51 - це золото!

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Микола Показати IP 18 Лютого 2018 16:01
УраААААААААААААААА!!!! Нарешті!
Еее Показати IP 18 Лютого 2018 16:07
Молодець!!!
Цей Показати IP 19 Лютого 2018 13:04
"молодець" в інтерв"ю заявляв, що не перейшов в російську збірну тільки тому, що не зміг би в такому випадку поїхати цього року на олімпіаду, і взагалі йому глибоко пофіг за кого виступати, хто більше бабла відсипле за того й виступатиме. А кого він поцілував і загорнув в наш прапор?) В цього молодця, судячи з усього тільки м"язи і розвинені та нормально функціонують, а решта під питанням.
Олег до Цей Показати IP 19 Лютого 2018 14:15
Ви вже зі своїм "патріотизмом" геть поїхали. Нащо впутувати у спорт політику і міжнаціональну ворожнечу? Давайте заборонимо спортсменам вітатись і спілкуватись з спортсменами інших країн? Радійте краще за співвічизника, який, з великою ймовірністю, буде єдиним олімпійським чемпіоном з України у цьому році
До до Олег Показати IP 19 Лютого 2018 15:02
чого тут патріотизм чи не патріотизм, коли людина відкритим текстом заявляє, що їй все одно під прапором якої країни виступати, бо буде виступати тільки за тих, хто більше заплатить і не перебіг в іншу збірну тільки тому, що не встиг, а лізти обніматись і цілуватись до російського спортсмена і загортати його в український прапор за даних обставин в своїй країні і тоді коли на олімпіаді спортсмени інших країн, як можуть бойкотують російську збірну, може тільки і?іот. Майте хоч звичайну людську гідність, врешті решт, незалежно від наявності чи відсутності патріотизму і іншизх переконань.
Дмитро Показати IP 19 Лютого 2018 15:41
Молодець,а на при?урків які там щось базікають на рахунок, обіймів з росіянином -нехай не зважає, дурні є дурні. Так тримати -слава Україні,хай живе спорт без політики!
Та все до Дмитро Показати IP 19 Лютого 2018 17:04
без політики і спорт, і актори і співаки і бізнесмени і "прості нещасні люди" , які здохнуть з голоду, як на заробітки в рашу не поїдуть,Політика - це тільки наші хлопці в окопах, на госпітальних ліжках, в трунах. Св?нні ви, яким би тільки повне корито, а не люди.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus