USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Церемонія відкриття Олімпіади-2018: як це було. Фоторепортаж

9 Лютого 2018 19:57
У п'ятницю, 9 лютого, в південнокорейському Пхьончхані стартували XXIII зимові Олімпійські ігри. Майже 3 тисячі спортсменів поборються за нагороди в 15 видах спорту, повідомляють Букви.

Україну на Олімпіаді представлять 33 спортсмени, які змагатимуться в 9 з 15 видів спорту: біатлон, фристайл, лижні гонки, лижне двоборство, санний спорт, скелетон, сноуборд, фігурне катання і гірськолижний спорт.

Першою на старт змагань в дисципліні фрістайлу вийшла сьогодні вранці Тетяна Петрова, яка зайняла 29-е місце в кваліфікації.

Делегації спортсменів КНДР і Республіки Корея вийшли разом на урочистій Церемонії відкриття Ігор-2018. Команди вийшли під прапором об'єднаної Кореї - білим полотнищем, на якому зображений Корейський півострів.

Найменша команда спортсменів приїхала з Тонга (тихоокеанська держава в Полінезії). На тлі тепло одягнених спортсменів олімпієць з оголеним торсом виглядав досить незвично і екзотично.

Варто зазначити, що через використання допінгу на Олімпіаді-2014 в Сочі Росію дискваліфікували з ігор в Пхьончхані. Російські спортсмени, яких все-таки допустили до змагань, будуть представляти просто олімпійський рух і виступати під нейтральним прапором.

Олімпійський стадіон Пхьончхану вміщує 35 тисяч чоловік. Для порівняння, літня Олімпіада-2016 в Ріо проводилася на стадіоні Маракана місткістю 78 тисяч чоловік. Стадіон побудований лише на час проведення Олімпіади.

Температура повітря в Пхьончхані опустилася до мінус 20 градусів за Цельсієм. Але незважаючи на це, фанати почали заходити на стадіон за годину до церемонії відкриття.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus