USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Українка понад сім місяців хворіла на Covid-19: як пояснюють унікальний випадок медики

20 Грудня 2021 12:09
Юлія Драпата із Чернівців сім із половиною місяців була носійкою коронавірусу. В Україні таке фіксують уперше. Жінку навіть внесли до Національного реєстру рекордів.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Юлія Драпата інфікувалася коронавірусом у листопаді 2020-го. Дізналася про це випадково, коли приїхала в Німеччину на черговий курс хіміотерапії від лімфоми.

Симптоми хвороби зникли за кілька тижнів. ПЛР-тести робила в різних лабораторіях, але результат не змінювався.

Пізніше розвинулася пневмонія – було 15% ураження легень. Але показів для госпіталізації не було. Лікарі Чернівецької обласної лікарні лікували жінку стандартно, за схемою, якою лікували усіх пацієнтів.

Результати ПЛР-досліджень Юлії приголомшували місцевих лікарів. Проте запевнили, що інфікувати інших вона не може.
У Міністерстві теж пояснень не почула – зверталася і туди. Адже через тривалу наявність вірусу німецькі лікарі вагалися чи продовжувати її лікування від онкології.

Негативний тест у жінки був тільки в червні 2021 року. Фахівці припускають, що в Юлії ця аномалія може бути пов’язана з ослабленням імунітету після протипухлинної терапії.

«Онкологія характеризується пригніченням активності імунної системи. Ми можемо теоретично домислити, чому це відбувається, але в широкому загалі поки що нема повідомлень», - зазначає імунолог Олег Назар.

Слід зазначити, що у світі вже були випадки, коли онкохворі тривалий час залишалися носіями коронарірусу, але в Україні таке фіксують уперше. Юлію навіть внесли до Національного реєстру рекордів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Марина Показати IP 22 Грудня 2021 09:21
Цікава ситуація)) Мене, як вже перехворілу на ковід людину, більш цікавить питання - як відновитися після хвороби, бо почуваюся якось недобре. Хвилює те, що постійно відчуваю втому, коли підіймаюся по сходах на 5 поверх - важко дихати. Сімейний лікар порадив пройти відновлювальні процедури, знайшла інформацію про фізіотерапію у Києві, начебто відходить для відновлення організму після коронавірусу. Ще пораджуся з цього приводу з лікарем. Може хтось проходив подібні процедури або щось інше? Є результат? Бо лікарі кажуть одне, а люди після лікування інше.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus