USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Українські туристи через самогубство учасника групи не можуть повернутися з Туреччини

7 Листопада 2021 15:15
Група громадян України, яка в середині жовтня прилетіла до турецької Анталії та вирушила в похід Лікійською стежкою, вимушена досі залишатися в Туреччині через розслідування, яке ведуть у зв’язку із самогубством одного з учасників групи.

Як передає Новое время, про це написала у Facebook українська туристка Ірина Громико, яка входить до складу цієї групи туристів.

У своєму дописі вона виклала такі факти: «15 жовтня збірна група українських туристів (Рівне, Київ, Запоріжжя) здійснила переліт до Туреччини та відправилася в похід по Лікійці. 17 жовтня один з членів групи зчинив суїцид. Потім були допити, суд вночі, який встановив заборону виїзду учасників групи – 7 осіб – з Туреччини до завершення судово-медичної експертизи», – повідомила Громико.

За її словами, тіло померлого вже передали в Україну, його поховали 22 жовтня, а от інші учасники групи лишаються в Туреччині. Громико також стверджує, що в безпосереднього свідка трагедії (який не був членом групи) турецька поліція начебто «не взяла ані показань, ані хоча б контактні дані». Обставини загибелі українця вона не уточнює.

«Завтра буде 3 тижні з дня трагедії. Ми не змогли вилетіти по своїх квитках, бо стоїть ID-заборона. Коли будуть результати – невідомо. Спочатку мова йшла про один тиждень, потім про два, наразі строки взагалі невизначені. Перетнути турецький кордон не можемо», – пише Громико.
Вона вказує на те, що в учасників групи закінчуються кошти, всіх їх вдома чекають родини та діти, виникла загроза втрати робочих місць.

Громадяни стверджують, що зверталися в консульство України в Анталії. «Українське консульство на наші запити та прохання допомогти відповідає, що «в даному випадку допомога не передбачена законодавством» та на прохання робити запити, кажуть, що не можуть впливати на дії турецької сторони», – пише українка.

Інша учасниця групи Вікторія Скрипка (Зінчук) розповіла, що місцеві українські мігранти допомогли туристам «з пошуками дешевшого житла» і знайшли «людину, що згодилася виступити у ролі перекладача в суді та мала там знайомих».

Тому українці вирішили через Facebook просити про допомогу та сприяння їхньому поверненню додому.
Укрінформ зазначає, що очікує на коментар Консульства України в Анталії з приводу цієї ситуації. Водночас на Facebook-сторінці консульства зазначено, що 4−18 листопада 2021 року воно не здійснюватиме консульський прийом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Туристас Показати IP 7 Листопада 2021 16:39
У фейсбук коментарі цікаві. Що дешевше стерву - жінку в Турцію завезти і..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus